Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wanneer is Pluto retrograde 2021?
0
Pluto Retrograde

Wanneer is Pluto retrograde 2021?

Wanneer is Pluto retrograde 2021?

Pluto, de planeet van innerlijke transformatie en wedergeboorte, gaat in 2021 éénmaal retrograde. Dit is wanneer Pluto in 2021 retrograde gaat en wat je ervan merkt!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. De planeet Pluto gaat zoals gezegd over innerlijke transformatie en wedergeboorte. Tijdens een Pluto retrograde kun je op deze gebieden conflicten ervaren of juist doorbraken hebben.

De betekenis van planeet Pluto in de astrologie

Planeet Pluto is de god van de onderwereld en wordt in de astrologie gezien als ‘de grote onthuller’. Pluto haalt geheimen naar boven en schijnt licht op onderliggende problemen. Doel hiervan is om (positief) te veranderen en om met een schone lei te beginnen. Een zuivering, zo kun je ‘t ook wel noemen.

De energie van Pluto retrograde 2021

Pluto retrograde 2021 loopt van dinsdag 27 april 2021 tot woensdag 6 oktober 2021, in aardeteken Steenbok. Pluto retrograde in Steenbok heeft als doel te kijken naar jouw verhouding met macht en ambitie. Ben je (te) obsessief? Noemen mensen jou een controlfreak? En wat is jouw definitie van succes? Als jouw definitie van succes bijvoorbeeld 80 uur per week werken is, wat is dan je leven?

Pluto retrograde 2021: wat ga je ervan merken?

Zoals je hierboven al kunt lezen is Pluto dé planeet van transformatie. Eerlijkheid is daarbij ‘t belangrijkste ingrediënt. Is iemand niet (helemaal) eerlijk of ben je niet eerlijk tegenover jezelf, dan kom je daar wel achter tijdens deze retrograde. Alles komt aan ‘t licht en geen geheim blijft geheim. En dat is spannend, maar daar zit ‘m ook de kracht van Pluto retrograde.

Dat maakt dat deze retrograde kan aanvoelen als een heftige beproeving. Maar wees niet bang: het is voor het goede doel. Een innerlijke zuivering zorgt uiteindelijk voor rust en ruimte in je hoofd. De wedergeboorte en (her)nieuw(d)e denkwijzes. ✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨