Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Waterman augustus 2022: tussen hoofd & hart
2
Volle maan

Volle maan in Waterman augustus 2022: tussen hoofd & hart

Volle maan in Waterman - VolleMaanKalender.nl

Vrijdag 12 augustus 2022 staat de volle maan om 03:36 uur in Waterman, recht tegenover de zon in Leeuw. Deze volle maan draait qua energie om keuzes. Belangrijke keuzes. Ga je voor je verstand of voor je gevoel? Tussen hoofd en hart…

De volle maan staat in de maancyclus voor de alles-of-niets-fase. Sleutelwoorden hierbij zijn resultaat, vergeving en dankbaarheid. Al vanaf twee dagen vóór de volle maan tot en met twee dagen ná de volle maan is de energie merkbaar. Je kunt last krijgen van volle maan ascentiesymptomen. Als je gevoelig bent voor de energie van de maan, kun je je opgewonden voelen. Het push & pull-effect van de maan is op z’n sterkst.

Volle maan in Waterman

In de nacht van donderdag 11 augustus op vrijdag 12 augustus 2022 staat de volle maan in Waterman. Deze nacht sluit ook de Leeuwenpoort. Dit grote kosmische event heeft heel wat teweeg kunnen brengen. Vooral rondom je hartsverlangen, je zielsverlangen. Je mag gaan voor dat wat je heel graag wil.

En dan komt ook nog even deze volle maan van augustus om de hoek kijken. Waterman versus Leeuw. Hart versus hoofd. Gevoel versus verstand…

Volle maan in Waterman versus zon in Leeuw

Waterman is een luchtteken dat vrij rationeel is. Meer op het hoofd gericht, dan op het hart. Met een volle maan in Waterman vind je het lastig om je emoties te uiten. Daarnaast ben je heel erg zoekende naar ‘wie ben ik’ en ‘hoe pas ik in het geheel’. Waterman kan de vreemde eend in de bijt zijn en onder deze volle maan is dat het gevoel wat je kan hebben.

Tegenover de volle maan staat de zon in Leeuw. Dit zijn twee opposites in de dierenriem. Leeuw is het teken van het hart. Dat wat jou leven geeft, letterlijk en figuurlijk. Gepassioneerd en vol energie staat een Leeuw in het leven. Een Leeuw denkt niet twee keer na, maar gáát gewoon.

En dat maakt het lastig bij het maken van belangrijke keuzes. Volg je je hart (Leeuw) of je hoofd (Waterman)? Uiteindelijk moet je zelf aanvoelen wat het beste voor je is… Er is geen goed of fout hierin.

Doen tijdens de volle maan van augustus 2022

  • Vergeving is een belangrijk onderwerp tijdens de volle maan. Heeft iemand kritiek op jou gehad? Zit je in een argument of heb je ruzie? Dit is niet de tijd voor kritiek. Dit is ook niet de tijd om opnieuw een discussie aan te gaan. Vergeven, vergeven, vergeven… Dit zorgt ervoor dat jij een ‘last’ achter je laat. Het bevrijd je van de (negatieve) energie en geeft ruimte voor je eigen welzijn. Het ontgift en zuivert. Je hoeft écht niet te vergeten, maar vergiffenis is wel belangrijk. Dit maakt je ook sterker!
  • Bedenk tijdens de volle maan ook waar je dankbaar voor bent en schrijf dit bijvoorbeeld op in een dankbaarheidsdagboek. Het kunnen kleine dingen zijn waar je dankbaar voor bent, zoals de geur van verse was, je geliefde(n) om je heen of het fijne kopje koffie. Maar je kunt ook dankbaar zijn voor de (kleine) stappen die je maakt om je droom, doel of wens tot bloei te laten komen.
  • Tijdens de vollemaanfase kun je merken dat wensen, dromen en doelen op het punt staan om uit te komen. Je kunt ook tekens van het universum ontvangen dat je op het juiste pad bent.
  • Tijdens de volle maan kun je je volle maan rituelen uitvoeren. Pluk de vruchten van je eerder gemaakte intenties en sta stil bij je successen. 
  • Affirmatie inspiratie nodig? Je leest hier tips voor volle maan affirmaties.
  • Wil je maanwater maken en gebruiken tijdens deze volle maan, maar weet je niet waar je moet beginnen of wat je moet doen? Lees hier onze tips voor het maken van maanwater.
  • Wil je tijdens volle maan een tarot spread leggen? Je vindt hier inspiratie voor een volle maan tarot spread. Dit kan je helpen om je dromen helder te krijgen en de voortgang te bewaken.
  • Volle maan reading: Boek hier jouw persoonlijke volle maan reading op basis van je geboortehoroscoop

Volle maan augustus 2022 voor tweelingzielen

Twinflame expert Natasja heeft weer de energie van deze volle maan voor tweelingzielen beschreven.

Vrijheid.

De maan in Waterman staat 12 augustus recht tegenover de zon in Leeuw. Door meerdere lopende planetaire (kosmische) gebeurtenissen kan de drang naar vrijheid deze volle maan worden uitvergroot of juist worden afgeremd.

De volle maan in Waterman kan jou en je tweelingziel naar vrijheid doen verlangen. Vrijheid om (openlijk) bij elkaar te kunnen zijn, en te zeggen wat je wil zeggen. Waterman is immers het teken van vrijheid. Wanneer jullie een relatie hebben en in union zijn, kan een van jullie rondom deze volle maan terugtrekken en even zelf de vrijheid en ruimte willen.

Nieuw begin.

Het nieuwe begin dat is neergezet door de Leeuwenpoort zal nu vorm aannemen voor jou en je tweelingziel. Het zal nóg duidelijker worden waar jullie staan. De kunst is vanuit het hart te blijven voelen en niet af te dwalen naar je hoofd. Of is voor jou je hoofd juist bepalend, en niet je hart? Precies de tegengestelde energie tussen Waterman en Leeuw… 

Tweelingzielen verschijnen in elkaars leven om elkaar te triggeren.

Ze helpen elkaar op het hart-stuk. Dat is al een uitdaging op zich, maar om daar te blijven is een nog veel grotere uitdaging. Met andere woorden: als je elkaar hebt gevonden, moet je blijven werken.

Sta jij in je eigen kracht? Kijk jij naar je tweelingzielenproces vanuit écht onvoorwaardelijke liefde? Volle maan in Waterman (en het huidige Age of Aquarius/Watermantijdperk) brengt jou naar jezelf. Je authentieke jij. Wie ben jij zonder je tweelingziel? En stel jij nog voorwaarden aan de liefde? Best wel confronterend om hier doorheen te gaan… Hoofd versus hart. Dit zijn stukken die je tijdens deze volle maan mag uitwerken.

Afgelopen februari was er een nieuwe maan in waterman. De intentie die jij toen hebt neergezet (begin 2022) of bepaalde situaties die zich toen afspeelden met jouw tweelingziel, zullen tijdens deze volle maan worden afgerond of zullen weer terug komen (karmische stukken). Mede door de retrogrades die nu zijn.

Het is een beetje een alles of niets week… nu of nooit voor tweelingzielen en zielsconnecties. 

Lees ook: Tweelingzielen augustus 2022: kosmische rollercoaster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨