Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Ram-seizoen 2023 en de start van de lente: dit is de energie
0
Zon

Ram-seizoen 2023 en de start van de lente: dit is de energie

Ram-seizoen

Maandag 20 maart 2023 gaat de zon in Ram. Ram-seizoen 2023 is begonnen! ♈ Dit is ook de start van het nieuwe astrologische jaar, aangezien de dierenriem begint bij Ram. Oh, én de lente is officieel begonnen. Heel fijn! De komende vier weken zul je vol zijn van zelfvertrouwen, enthousiasme en moed om alles aan te pakken wat op je pad komt. Lees hier wat je wil weten over de energie van Ram-seizoen 2023!

Zon in Ram

Je kunt je de komende weken zelfverzekerdgepassioneerd en strijdlustig voelen. Dat komt door planeet Mars, die verbonden is aan sterrenbeeld Ram. Nieuwe energie is fijn! Je kunt deze dag zien als een nieuw begin. Een lege bladzijde. De kernboodschap voor deze periode is initiatief nemen.

Ram is eigenwijs. Geduld kennen ze niet. Halen ze iets in hun hoofd, dan moet ‘t meteen gebeuren. En de energie van Ram-seizoen is vrij disruptief, vanwege de komende Pluto in Waterman 2023 – 2044 transit… Deze transit staat onder andere voor dood, wedergeboorte en transformatie. Welk deel zal ‘afsterven’ om opnieuw geboren te worden? Welk oude jasje trek jij uit? Wat gaat er veranderen, of wat ís al aan het veranderen?

Ram hét optimistische teken uit de dierenriem. Ook al lijkt het einde zoek: niks is onmogelijk.

Lente 2023 en het astrologisch nieuwjaar

Hoera, de lente is begonnen! Maandag 20 maart is namelijk Ostara. Ostara (een Keltisch jaarfeest) tekent het begin van de lente en wordt ook wel lente-equinox genoemd. De dag en de nacht zijn op deze dag even lang. Vanaf nu worden de dagen weer langer licht. Goed voor je gemoedstoestand!

Waar veel mensen oud en nieuw pakken als moment voor een nieuw begin en voor goede voornemens, is juist de start van de lente (en daarmee de start van het astrologisch nieuwe jaar en de seizoenen) het perfecte moment. Nu komt de natuur weer tot bloei – en dat mogen wij als mensen ook doen. Het is veel natuurlijker om nu dingen aan te pakken die je altijd al aan hebt willen pakken. Ram geeft je de vurige energie en de lente laat jou bloeien. De start van het astrologische nieuwjaar (dat begint met zon in Ram) is daarom het moment om de goede voornemens af te stoffen en te herzien. Je zult merken dat je er nu veel meer energie voor hebt en dat het je beter af zal gaan.

En dat is ook waar jaarfeest Ostara over gaat. Met het aanbreken van de lente wordt nagedacht over het nieuwe leven, het nieuwe begin en de transformatie die de natuur (en wij dus ook) ondergaat. Je kunt nu goed de balans opmaken, kijken wat er uit evenwicht is geraakt en zien waar je prioriteiten liggen. Hoe je Ostara / de lente-equinox het beste kunt vieren, is helemaal aan jezelf. Wel kunnen we je wat op weg helpen. Deze thema’s staan symbool voor Ostara:

  • Het aanbreken van de lente
  • Nieuw begin
  • Nieuw leven
  • Liefde
  • Transformatie
  • Verandering
  • Vruchtbaarheid
  • Wedergeboorte

Wil je Ostara vieren, dan kun je bijvoorbeeld rituelen uitvoeren die te maken hebben met bovenstaande belangrijke thema’s. Schrijf op waar je dankbaar voor bent, zet je intenties en richt je blik op de toekomst.

Wij raden je graag het Wake up to Grow journal aan:

Ram in je geboortehoroscoop

De energie van zon in Ram geldt niet alleen voor mensen met sterrenbeeld Ram (hoewel het natuurlijk wel jullie seizoen is nu); de energie geldt voor iedereen! Heb je Ram in je geboortehoroscoop staan, dan zul je wel wat meer merken van deze heftige en actiegerichte periode. Hoe check je dat voor jezelf? Maak hier een gratis geboortehoroscoop en bekijk waar jij Ram (Aries) in je birth chart hebt staan. In welk huis en/of in welke planeet? Lees vervolgens hier (geboortehoroscoop) hoe je dit kunt uitlezen. Hulp nodig? Reageer dan onder dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨