Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Recept: Zelf detoxwater maken
0
Health & happiness

Recept: Zelf detoxwater maken

Detoxwater - RECEPT - VolleMaanKalender.nl

Het is belangrijk om dagelijks water te drinken. En vind je ‘gewoon’ water saai worden, dan voeg je extra ingrediënten (zoals gember of citroen) toe. 🍋 Ik noem ‘t detoxwater. Het ontgift je lichaam en zorgt voor een goede boost voor je immuunsysteem. Check hier 5 recepten voor detoxwater!

Naast de voordelen die in de intro staan opgesomd, doet detoxwater nog veel meer met je. Zo zorgt het er ook voor dat je opgeblazen gevoel weggaat en verhoogt het je metabolisme. En dat laatste werkt weer door in eventueel gewichtsverlies. Het is sowieso erg goed om veel water te drinken en onderzoek heeft uitgewezen dat als je ‘t ook naast je neer zet (bijv. nu we zoveel thuiswerken), je automatisch meer drinkt.

Allemaal redenen dus om nú nog te beginnen met het zelf maken en drinken van detoxwater. Het is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens goedkoop. Ik ga er voor de volgende recepten vanuit dat je koud (kraan)water gebruikt, maar een aantal recepten kun je ook met warm water (dus in de vorm van thee) drinken. Dit staat er dan bij beschreven.

Ik gebruik zelf een waterflesje van een halve liter met een speciaal compartiment (‘fruit infuser’) voor de stukjes fruit, maar dit is natuurlijk niet noodzakelijk. Je kunt ze kopen bij o.a. Action, Blokker of Bol.com. Een grote karaf of kan werkt natuurlijk ook goed!

1) Water met gember & citroen

Voor mij is dit de absolute basis van op smaak gebracht water: met een schijfje citroen 🍋 en wat stukjes gember. Perfect om je dag mee te beginnen.

Naar smaak toe te voegen, natuurlijk, maar op een halve liter water gebruik ik één a twee schijfjes citroen en een behoorlijk stuk gember (vijf tot zeven plakjes).

Gember is heel krachtig van smaak, dus als je het niet gewend bent of liever een mildere smaak hebt: doe er dan niet teveel in. Zorg voor de beste smaak dat je de gedroogde schil van de gember afhaalt.

* Water met citroen & gember is ook warm te drinken als thee! Extra tip: voeg wat honing toe voor de verfijnde smaak.

2) Water met citroen & munt

Water met verse munt en citroen erin smaakt fris en is een ideaal drankje voor in de zwoele zomermaanden. Naar smaak toe te voegen, maar in de basis doe je op een halve liter water één a twee schijfjes citroen en een wat muntblaadjes. Wrijf de muntblaadjes eerst iets tussen je vingers, zodat ze meer smaak afgeven.

Ik ben zelf niet van de hele heftige munt-smaak, maar ook hier geldt: hoe meer munt je toevoegt, hoe meer de smaak afgeeft in ‘t water.

* Water met citroen & munt is ook warm te drinken als thee! Extra tip: voeg wat honing toe voor de verfijnde smaak.

3) Water met komkommer & citroen

De ultieme frisse combinatie: komkommer en citroen in je water. Pak een halve liter water en voeg drie tot vijf dunne schijfjes komkommer (niet teveel, dit gaat gauw overheersen) en één of twee schijfjes citroen. Je kan de schil van de komkommer er gewoon aanlaten.

4) Water met grapefruit & munt

Dit klinkt wellicht wat gek, maar grapefruit voegt een heerlijke smaak toe aan je water. Vooral als je grapefruit als fruit opzichzelf te sterk van smaak vindt, is dit een goed alternatief.

Ik gebruik op een halve liter water een halve grapefruit, die in schijfjes is gesneden, en wat muntblaadjes. Wrijf de muntblaadjes eerst iets tussen je vingers, zodat ze meer smaak afgeven.

5) Water met komkommer & druiven

Hmmm, fris en fruitig in een niet-alledaagse combi: dat is deze combi van water met komkommer en druiven. 🍇 Pak een halve liter water en voeg drie tot vijf dunne schijfjes komkommer (niet teveel, dit gaat gauw overheersen) en een klein handje druiven toe. Je kan de schil van de komkommer en de druiven er gewoon aanlaten!

💡 Tip: je kan in de supermarkt ingevroren fruit halen. Dit is niet alleen handig voor smoothies, maar ook voor in je detoxwater! Een ijsblokje en stukje fruit in één.

Uiteindelijk kun je al je fruitrestanten wel in water gooien en dan zal ‘t fijn, fris en gezond smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨