Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Kreeft-periode 2020: werken aan huis & hart
0
Zon

Kreeft-periode 2020: werken aan huis & hart

Kreeft-seizoen

Zondag 21 juni start de Kreeft-periode 2020. ♊ De zon verandert dan van luchtteken Tweelingen naar waterteken Kreeft. Het is tevens ‘t begin van de zomer. Dit is de energie van Kreeft-periode 2020! ✨

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Het is officieel zomer! De start van Kreeft-seizoen valt tegelijk met de zonnewende en de langste dag van het jaar. Elke 30 dagen gaat de zon een nieuw sterrenbeeld. Tijdens deze periode voel je de heersende energie van dit sterrenbeeld, ongeacht of je dat teken in je geboortehoroscoop hebt of niet. Kreeft-periode 2020 duurt van 21 juni tot 22 juli en staat in het teken van huis, hart en familie.

Kenmerken van sterrenbeeld Kreeft

SymboolKreeft
Periode21 juni – 22 juli
HeerMaan
ElementWater
KleurZilver
PolariteitNegatief
LichaamsdelenBorst, spijsverteringsstelsel en borstbeen
KernwaardeBeschermen

Kreeft is het eerste waterteken in de dierenriem (die begint bij vuurteken Ram). De komende vier weken ben je gevoeliger en emotioneler. Je kunt je verschuilen in jezelf, als een ware Kreeft in je ‘huisje’. Je bent zachter van binnen, maar hard van buiten. Het vertonen van je emoties is deze periode lastig voor je en je houdt ze liever voor jezelf.

En dat is heel wat anders dan de afgelopen ‘sociale’ Tweelingen-periode, waarbij we elkaar juist graag opzochten. De Kreeft-periode nu laat ons weer wegdwalen van de ‘alledaagse drukte’ en richt zich dus op huis en hart.

Je richt je op het veiliger maken van je huis, voor een veiliger gevoel. En je richt je op een fijner gevoel, dus ook het ‘mooi’ aankleden van je huisje – je eigen plek – is belangrijk deze periode. Dit zijn mooie weken om rust in de chaos te krijgen. Voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Familie en ‘close ones‘ zijn belangrijk nu.

Astrologische agenda voor de Kreeft-periode 2020

De nieuwe maan in Kreeft vindt plaats op zondag 21 juni, tegelijk met de start van de Kreeft-periode en het begin van de zomer. Neptunus gaat dinsdag 23 juni retrograde in Vissen, Mercurius retrograde in Kreeft is nog steeds gaande. Venus gaat vanaf donderdag 25 juni weer direct lopen in Tweelingen, Venus retrograde is dan voorbij. Zondag 28 juni gaat actieplaneet mars naar vuurteken Ram.

Woensdag 1 juli gaat Saturnus retrograde in Steenbok en zondag 5 juli staat de volle maan (incl. gedeeltelijke maansverduistering!) in Steenbok. Zaterdag 11 juli gaat Chiron retrograde en zondag 12 juli gaat Mercurius weer direct lopen (in Kreeft). Mercurius retrograde in Kreeft is dan voorbij. Maandag 20 juli staat de nieuwe maan in Kreeft.

De zon gaat iedere 30 dagen over in een nieuw sterrenbeeld. Tijdens elke periode voel je de invloed van de heersende astrologische energie. De Kreeft-periode van 2020 begint op 21 juni en eindigt op 22 juli. Hierna dient vuurteken Leeuw zich aan. Daarover later meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨