Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan juni 2020 in Kreeft: een nieuw begin
3
Nieuwe maan

Nieuwe maan juni 2020 in Kreeft: een nieuw begin

Nieuwe maan in Kreeft

Zondag 21 juni staat de nieuwe maan in Kreeft. ♋ Wat de energie is van de nieuwe maan juni 2020? Deze nieuwe maan is inclusief zonsverduistering, dus verwacht ’t begin van een nieuwe cyclus. Lees hier meer over de energie van de nieuwe maan in Kreeft en wat je er van gaat merken.

Omdat de maan in dit teken staat en de maan draait om jouw instincten en emoties, krijgen we allemaal deze nieuwe maan allemaal een ‘snufje Kreeft’ in onze energie. En misschien ben je Kreeft als sterrenbeeld of heb je Kreeft zelfs in je volledige geboortehoroscoop staan. Als dat zo is, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser.

Een nieuwe maan is over ‘t algemeen een rustige maanfase, waarin je vooral beter kunt reflecteren. Ik gaf ‘t in de astrologie kalender voor juni 2020 al aan: “Al deze astro events – de stand van de maan, de retrogrades en de transits van de planeten – maken dat juni een maand is van observeren en reflecteren. Het is beter om geen grote acties te doen of grote beslissingen te maken. Het is wél de tijd om projecten af te ronden.“. Met de maan én de zon in Kreeft wil je je lekker ‘nestelen’. Thuis zijn, en met je geliefden zijn.

Dit is een ‘dubbele’ nieuwe maan in Kreeft: ook in juli 2020 zal dit waterteken nog heersen over de maan.

Nieuwe maan juni 2020 in Kreeft: liefde en communicatie

Oh boy – waar zal ik beginnen? Momenteel is Venus retrograde tot 25 juni, en dat betekent dat je wat conflicten op ‘t gebied van relaties en connecties kunt verwachten. Daarnaast is communicatieplaneet Mercurius óók retrograde (in Kreeft!), dus dat maakt ‘t even niet makkelijker. Mercurius retrograde zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld moeilijk uit je woorden kunt komen of dat woorden anders overkomen. Niet de beste periode om je flink te uiten of om ‘iets geks’ te doen. Go with the flow – meegaan met de stroom – is nu het beste.

Mercurius kan flink roei in ‘t eten strooien, maar met deze 10 tips om Mercurius retrograde te overleven red je ‘t wel.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Manifesteer met de nieuwe maan van juni 2020

Een nieuwe maan is ook wel de start van een nieuwe maanfase. Dit staat vrijwel altijd voor het einde van het één, en het begin van het ander. Gebruik deze kracht van de nieuwe maan dan ook in je voordeel: laat los wat niet meer bij je past en start iets nieuws. Je vindt hier wat tips voor nieuwe maan rituelen.

De nieuwe maan van juni 2020 is een periode om intenties te zetten en nieuwe maan rituelen uit te voeren, dus denk na over wat je de komende 6 maanden – tot aan de volle maan in Kreeft van 30 december 2020 wil manifesteren.

Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van waterteken Kreeft. Dus zet je intenties rondom ‘thuis’ en nestelen, spiritualiteit en veiligheid. Zo verbeter je je skills optimaal en kom je dichter bij jezelf.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

De zon in Kreeft + zonsverduistering juni 2020

Ook de zon staat vanaf 21 juni 2020 in Kreeft. De energie hier ligt op ‘thuis’ en ‘huis’, en dat versterkt de energie van de maan in Kreeft weer.

Deze zonsverduistering van juni geeft een nieuw begin in ons leven aan. De energie hiervan spoort je aan om naar de toekomst toe te werken en onzekerheid te omarmen. Het effect is vrij direct: met name in de dagen na deze zonsverduistering zal iets nieuws in je huis of je persoonlijke leven tot je komen. Dat kan iets groots zijn, zoals nieuws over een verhuizing, verbouwing of gezinsuitbreiding, maar het kan ook wat kleiner zijn zoals een (onverwachts) telefoontje van een familielid.

(2) Comments

  1. SLA JE DE NIEUWE MAAN IN GEMINI NIET OVER?

    1. Hi! Je comment staat onder een artikel uit 2020, toen viel de nieuwe maan van juni in teken Kreeft. Dit jaar staat ze in juni inderdaad in Tweelingen. Daar lees je alles over in dit artikel: https://www.vollemaankalender.nl/nieuwe-maan-juni-2021-in-tweelingen-inclusief-zonsverduistering/ ^Nadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨