Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Chiron retrograde 2020: diepe wonden genezen
2
Chiron Retrograde

Chiron retrograde 2020: diepe wonden genezen

Chiron, de planeet van de ‘gewonde heler’, is van 11 juli tot 15 december retrograde. Deze energie gaan we merken: Chiron retrograde 2020 gaat ons namelijk veranderen. En hoe!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Je leest hier al over de invloed van Chiron, ‘de gewonde heler’, en waarom je dit niet moet onderschatten. Tijdens een retrograde is die impact nog veel meer merkbaar. In 2020 is deze planeet dus vanaf zaterdag 11 juli tot aan dinsdag 15 december retrograde in vuurteken Ram.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Tijdens de Chiron retrograde 2020 is het goed om aan je pijnpunten te werken en deze om te draaien naar jouw krachten. Besef je dus eerst waar je pijnpunten liggen, of waar je last van hebt.

Het kan soms lastig kan zijn om de daadwerkelijke pijn te herkennen, dus let ook op symptomen zoals ‘gejaagdheid’, ‘angstgevoelens’ en andere gevoelens van onveiligheid. Wanneer houd je je mond in plaats van dat je je uitspreekt? Wanneer maak je je kleiner voor iemand anders, of doe je dit misschien in een groep? Voel je je alleen, terwijl je in een kamer vol mensen zit? Of ben je bang om te falen, terwijl je feitelijk juist erg sterk bent ergens in?

Er zijn zoveel punten waar je op kunt letten. Met onderstaande vragen kom je al een heel eind in de reis naar je innerlijke zelf.

Vragen die je jezelf tijdens Chiron retrograde 2020 kan stellen:

  1. Waar heb ik momenteel last van? Of waar ik ervaar ik een pijnpunt?
  2. Wat kan ik van deze last/dit pijnpunt leren?
  3. Wat als ik het ombuig: hoe kan ik dit zien in een positief licht?

Schrijf bovenstaande op in je bullet journal, dat maakt het écht en uitgesproken. Denk ook na over de volgende twee statements:

  1. Als mijn pijn kon praten, zou ik dit willen vragen…
  2. Ondanks alles wat mij overkomt/is overkomen, ben ik dankbaar voor…

Het beoefenen van dankbaarheid is om meerdere redenen belangrijk. Met dankbaarheid train je je hersenen, waardoor je in een positieve mindset komt.

En als laatste: schrijf op waar je trots op bent! Het is dus heel belangrijk om een positieve mindset te hebben. Dit is om jezelf in die ‘flow‘ van verbetering te brengen. Maak een lijstje van 5 sterke punten van jezelf. En wees ook – terecht – trots op jezelf!

Last but not least: ik wil je meegeven dat je niet angstig hoeft te zijn voor wat Chiron retrograde 2020 jou gaat brengen. Het komt namelijk goed, écht. En het zit al in je. Juist door die ‘donkere’ kant van jezelf te betreden, ga je daar ook het licht zien.

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨