Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Schorpioen-periode 2020: transformatie en verlichting
0
Zon

Schorpioen-periode 2020: transformatie en verlichting

Schorpioen-seizoen

Vanaf vrijdag 23 oktober staat de zon in Schorpioen. ♏ Waterteken Schorpioen het teken is van strategie, passie en doorzetten. Dit is de energie van Schorpioen-periode 2020!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De zon staat vanaf vrijdag 23 oktober in waterteken Schorpioen. ♏ Watertekens (Kreeft, Vissen en Schorpioen) staan bekend om hun emotionaliteit, intensiteit en gevoeligheid. Van verfrissend naar kolkend: watertekens kunnen zich volledig vrij voelen of juist verdrinken in de diepte van hun gedachten.

Schorpioen is een pittig teken, dat je het beste kunt beschrijven als strategisch (lees: geheimzinnig), gepassioneerd (lees: controlerend) en doorzettend (lees: obsessief) ;-). Ook transformatie is een belangrijk element voor de Schorpioen. Verwacht veranderingen in je leven (of verwacht minstens de energie om ze in werking te zetten).

Verlichting is hierbij het sleutelwoord. Want juist tijdens deze donkere najaarsdagen, wanneer de zon in een ‘donker’ teken zoals Schorpioen staat, is het juist de Schorpioen zelf die de verlichting opzoekt. In de figuurlijke zin: een Schorpioen komt altijd achter de inhoud en achter de waarheid. Dat komt dan aan het licht.

Kenmerken van sterrenbeeld Schorpioen

SymboolSchorpioen
Periode23 oktober – 21 november
HeerPluto, co-heerser Mars
ElementWater
KleurKastanjebruin
PolariteitNegatief
LichaamsdelenSeksorganen, blaas en urinewegen, prostaat
KernwaardeTransformeren

Astrologische agenda voor de Schorpioen-periode 2020

Dinsdag 27 oktober gaat liefdesplaneet Venus over naar luchtteken Weegschaal 💕. Venus voelt zich thuis in Weegschaal, dus er komt een mooie periode waarin schoonheid, kunst en gerechtigheid voorop staan. Zaterdag 31 oktober, tijdens Halloween 🎃, staat de volle maan in teken Stier 🌕. En alsof dat al niet speciaal genoeg is, is ‘t ook nog een blauwe maan.

Mercurius retrograde, die sinds oktober al bezig was, is ten einde vanaf dinsdag 10 november. Kijk wel uit voor de schaduwperiode, waarin dingen dus nog niet altijd zijn zoals ze lijken. Nog eventjes een weekje op je woorden en daden letten, dus. Ook Mars retrograde 2020 gaat na een periode van vier maanden retrograde weer direct lopen, dat is op vrijdag 13 november.

Zaterdag 14 november staat de nieuwe maan in waterteken Schorpioen, zaterdag 21 november 2020 gaat Venus over naar waterteken Schorpioen (een periode van ‘intensiteit’, vooral op liefdesgebied) en vanaf zondag 22 november gaat de zon over naar vuurteken Boogschutter. Maak je maar vast klaar voor een heleboel energie!

De zon gaat iedere 30 dagen over in een ander sterrenbeeld. Tijdens elke periode voel je de invloed van de heersende astrologische energie. De Schorpioen-periode van 2020 begint op 22 oktober en eindigt op 22 november. Hierna dient vuurteken Boogschutter zich aan. Daarover later meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.