Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Astrologie kalender april 2020
0
Kalender

Astrologie kalender april 2020

Shop nu de populaire Maan Kalender 2021 - VolleMaanKalender.nl

Wat staat ons in april 2020 te wachten op ‘t gebied van maanstanden en astrologie? Dat lees je in deze astrologie kalender voor april 2020. 💖

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Begin april schuift liefdesplaneet Venus naar Tweelingen. Woensdag 8 april is er een volle supermaan in het teken van Weegschaal en maandag 20 april gaat de huidige Ram-periode over op de Stier-periode. Ram gaf de start van het astrologische nieuwe jaar, Stier is het tweede teken van de dierenriem. Tijd om te aarden na een vlammende start. Donderdag 23 april staat de nieuwe maan in het teken Stier en zaterdag 25 april gaat Pluto (hallo transformatie en wedergeboorte!) retrograde in Steenbok. Ook schuift communicatie-planeet Mercurius naar Ram (trek je mond open!) en later in de maand door naar Stier (tijd voor échte communicatie).

Venus in Tweelingen vanaf 3 april

Venus, de planeet van liefde en harmonie, staat dit jaar van vrijdag 3 april tot vrijdag 7 augustus in Tweelingen. Lees hier verder over de betekenis van Venus in Tweelingen!

Volle supermaan in Weegschaal op 8 april

De volle maan van woensdag 8 april 2020 is een volle supermaan. Dat betekent dat ‘ie optisch groter is – en daardoor beter zichtbaar voor ons – en dat de energie nog meer voelbaar is. Het is ook nog eens de eerste volle maan in de lente. Voel je die vibe al? Spring is here!

💡 De volle maan van april wordt ook wel de ‘roze maan‘ genoemd. Helaas niet omdat ‘ie dan roze is – dat zou natuurlijk extra gaaf zijn -, maar omdat deze periode de bloemen in bloei staan en de bomen vol bloesem komen (hallo, lente!). 🌸

Deze volle maan staat in teken luchtteken Weegschaal ♎, dus gebruik de energie van de volle maan van april 2020 en zet je intenties rondom de onderwerpen die deze volle maan belichten: balans, harmonie en perfectionisme. Bekijk hier volle maan rituelen.

Stier-periode 2020 start 20 april

Maandag 20 april nemen we afscheid van de vurige Ram-periode en gaan we over naar de vastberaden Stier-periode. Na een tijd van opstarten en volop vlammen kunnen we nu even aarden in de situatie en hoe zich dat ontpopt heeft.

Nieuwe maan in Stier op 23 april

De nieuwe maan in Stier ♉volgt de nieuwe maan in Ram van eind maart op. Tijdens deze nieuwe maan in april draait het allemaal om vertrouwen, verzorging en zachtheid. Vertrouwen dat het goed komt, vertrouwen dat je datgene kunt dat je graag wil doen, vertrouwen dat alles gaat zoals het moet gaan. Of je nu graag je dromen wilt najagen of twijfelt over bepaalde keuzes: trust in the universe. Wees lief voor jezelf en voor je omgeving. Tijd om te aarden!

Bekijk hier alvast wat nieuwe maan rituelen, die je op donderdag 23 april kunt uitvoeren.

Pluto retrograde in Steenbok op 25 april

Planeet Pluto is de god van de onderwereld en wordt in de astrologie gezien als ‘de grote onthuller’. Het haalt geheimen naar boven en schijnt licht op onderliggende problemen. Doel hiervan is om (positief) te veranderen en om met een schone lei te beginnen. Een zuivering, zo kun je ’t ook wel noemen. Zaterdag 25 april gaat Pluto retrograde en je leest hier wat ‘t betekent.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Communicatie-planeet Mercurius verschuift naar Ram (11 april) om daarna over te gaan in Stier

Mercurius, de planeet van communicatie (en die van de Mercurius retrograde ja), verschuift 11 april eerst van waterteken Vissen naar vuurteken Ram om vervolgens later in de maand naar aardeteken Stier te gaan.

Zaterdag 11 april verschuift Mercurius in teken Ram. De energie die we daarvan merken? Je gaat je mond opentrekken! Je voelt je veilig om openhartig te zijn, je kunt snel denken en bent spontaan. Let er wel op dat dit kan leiden tot conflicten. Lees hier meer over Mercurius in Ram april 2020.

Vervolgens schuift Mercurius op maandag 27 april naar teken Stier. Stieren zijn écht. Daarnaast zijn ze praktisch ingesteld en kunnen ze zich goed concentreren. De energie die dit met zich meebrengt is dat we langer – en methodisch en gegrond – willen nadenken over een antwoord. Let er wel op dat je flexibel blijft en probeer vooral niet te obsessief te gaan nadenken. Lees hier meer over Mercurius in Stier april 2020.

Oh, en over Mercurius gesproken… in april is er géén Mercurius retrograde. De volgende Mercurius Retrograde is van donderdag 18 juni tot zondag 12 juli, in waterteken Kreeft. Lees hier meer over deze Mercurius retrograde periode.

Boek: Het staat in de sterren

Vind je astrologie ook zo leuk en wil je er – naast deze artikelen op VolleMaanKalender.nl – meer over leren? In het boek ‘Het staat in de sterren‘ legt Juliana Mccarthy op een leuke en moderne manier uit hoe astrologie werkt: van het interpreteren van de geboortehoroscoop tot de tekens, de planeten en de stand van de sterren. Alles komt aan bod. ✨

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨