Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Pluto retrograde 2023: dit móet je weten
0
Pluto Retrograde

Pluto retrograde 2023: dit móet je weten

Wanneer is Pluto retrograde 2023?

Maandag 1 mei 2023 tot en met dinsdag 10 oktober 2023 is Pluto retrograde, in Waterman en Steenbok. Lees hier alles over Pluto retrograde 2023 en wat je móet weten over de energie!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De invloed van Pluto

Pluto in astrologie is de planeet van transformatie en macht. Planeet Pluto staat voor de donkere aspecten van de menselijke natuur, zoals obsessie, dwang en geheimhouding. Pluto staat ook voor taboes en verborgen waarheden, evenals de machtsstrijd die kan ontstaan in relaties en de samenleving.

De planeet wordt geassocieerd met het teken Schorpioen en heerst over het achtste huis in astrologie, dat de dood, wedergeboorte en het occulte regelt. In je geboortehoroscoop kan de plaatsing van Pluto aangeven waar je intense machtsstrijd of transformerende ervaringen in je leven kunt ervaren. Het kan ook je potentieel onthullen voor grote persoonlijke kracht en het vermogen om obstakels te overwinnen.

De energie van Pluto wordt vaak in één zin genoemd met het idee van dood en wedergeboorte, omdat er wordt gezegd dat het ‘vernietigt’ om te kunnen ‘creëren’.

Lees ook: Pluto in Waterman 2023 – 2044

De energie van Pluto retrograde 2023

Pluto retrograde 2023 begint maandag 1 mei, eerst in Waterman. Een paar weken later, zondag 11 juni, gaat Pluto retrograde in Steenbok.

Pluto retrograde 2023 is een tijd voor diepe introspectie en zelfontdekking. Het is een periode waarin je je ervaringen uit het verleden, angsten en donkere aspecten van jezelf opnieuw mag bekijken en jezelf mag confronteren. Het is geen tijd voor grote transformaties, maar eerder een tijd voor reflectie en begrip.

In plaats dus van grote veranderingen aan te brengen, richt je je op jezelf om inzicht te krijgen in je diepste instincten en emoties. Let op je dromen, gevoelens en tegenstrijdigheden in het leven en gebruik deze informatie om jezelf beter te begrijpen.

Pluto gaat maandag 1 mei 2023 retrograde in Waterman. Zondag 11 juni gaat Pluto retrograde in Steenbok, om dinsdag 10 oktober 2023 ‘direct’ te gaan in Steenbok. Als de retrograde eindigt kun je heldere beslissingen nemen en heb je een beter begrip van jezelf en het pad dat je mag volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨