Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Voorouders eren: hoe dank je je voorouders, gidsen en engelen?
0
Spiritualiteit

Voorouders eren: hoe dank je je voorouders, gidsen en engelen?

Voorouders eren: hoe dank je je voorouders, gidsen en engelen?

Wil je weten hoe je je voorouders, gidsen en engelen kunt eren en bedanken? Lees dan dit gastartikel van JoAnne, waarin ze uitlegt hoe zij hen dankt en eert.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Hoe kom je erachter wie jouw gidsen en engelen zijn?

Ons lichaam is het huisje van je ziel. Omdat je meerdere levens hebt gehad, kun je meerdere gidsen je hebben. Dat kan zijn omdat de gidsen je verder willen helpen, of omdat ze zelf nog iets moeten afronden.

Mede dankzij de scholing die ik heb gedaan is bij mij naar voren mogen wie mijn gidsen en engelen zijn. Met behulp van numerologie en regressietherapie zijn voor mij de puzzelstukjes op hun plek gevallen en ben ik erachter gekomen waarom ik zo’n connectie voelde met mijn overgrootvader, die ik nooit heb gekend.

Als jij jouw voorouders, gidsen en engelen wil leren kennen, is het goed om in meditatie te gaan en/of terug in de tijd te gaan. Dat kan door middel van meditatie, maar ook met behulp van regressietherapie. Kijk naar wat voor jou boven mag komen. Namen, getallen, woonplaatsen, woningen…

Een gids kan zich ook als een andere gedaante voor doen. Die van is bijvoorbeeld de wolf. Lees hier over Spirit Animals. Mijn wolf heet Johan. Johan was mijn overgrootvader en toen ik zijn foto zag voelde ik gelijk een klik. Schrijf zo veel mogelijk op van wat naar boven mag komen, en uiteindelijk zullen de puzzelstukjes op hun plek vallen. Dit hoef je dus niet in één keer allemaal te weten of te ontdekken. Het is een proces.

Om je engel(en) te leren kennen, kun je ook in meditatie gaan. Visualiseer dat je door een weiland, bos of ander landschap loopt. Op een gegeven moment kom je in je visualisatie een bankje tegen en op dat bankje zit een mooi persoon met veel licht om zich heen. Je mag plaats nemen en je raakt in gesprek. Het is je engel. Vraag naar de naam van je engel en ontdek welke engel bij jou is. Er kunnen ook meerdere engelen op je pad komen.

Mijn gidsen zijn…

Mijn overgrootvader is dus één van mijn gidsen. Hij is op jonge leeftijd overleden en is er nu voor mij om mij te helpen omdat hij dat nooit meer heeft kunnen doen voor zijn eigen kinderen (waaronder mijn oma). Met mijn oma heb ik altijd een sterke band gehad, ook na haar overlijden. Ik wist dat ze altijd bij me was. Nu ik weet hoe ik met haar kan communiceren, geeft ze me ook tekens. Op de juiste momenten, maar ook als ik erom vraag. Mijn overgrootvader staat altijd links van me en is er voor me zoals een vader er voor z’n kind is en een opa er voor z’n kleinkind is. Hij beschermt me, waarschuwt me en laat me zien welke keuze ik moet maken.

Een andere gids die ik heb is Jan, hij staat rechts van mij. Hij heeft me (in een vorig leven) beschermd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar heeft daarbij zelf het leven gelaten. Jan zorgt voor bescherming, bijvoorbeeld als ik huizen reinig, en zet me in wit licht.

Mariet is een vriendin van mijn moeder geweest. Zij staat me met raad en daad bij.

Lodewijk was mijn verloofde in de Renaissance-periode. We zijn allebei niet oud geworden. Hij is er nog altijd om mij liefde te laten voelen en zorgt ervoor dat ik geen zware last met me mee draag. Dat ik dingen luchtiger kan bekijken.

Mijn engel is aartsengel Raphaël, de krachtige healer. Hem mag ik altijd om hulp, advies, raad of (extra) kracht vragen tijdens een healing sessie.

Hoe ik mijn gidsen en voorouders dank en eer

Juist omdat ik met hen mag samenwerken, hen heb mogen leren kennen en omdat ze me helpen, mij beschermen, mij de weg wijze en (deels) ook familie zijn, vind ik het des te belangrijker om hen te eren en mijn dankbaarheid te tonen.

Het belang voor mij is dat zij weten dat ik hun niet vergeet, dat ik weet dat het niet vanzelfsprekend is wat er allemaal op mijn pad komt, dat ik ze dankbaar ben dat ze er voor me zijn, dat ze zich gehoord en ‘gezien’ voelen. Wat ik heel erg belangrijk vind is dat ik ze respecteer en dat dankzij mijn altaar en ritueel dat ook kan tonen naar hun toe. Zo weet ik dat ze er altijd voor mij zijn en dat onze connectie blijft.

Het inrichten van je (herdenkings)altaar

Mijn altaar staat gewoon bij mij in de woonkamer op het dressoir. Ik merk dat automatisch mijn altaar en dit plekje wordt gerespecteerd en gewaardeerd door de rest van mijn gezin. Hier heb ik een boomschijf van een berk op gelegd. Ik heb altijd een diepe connectie met de natuur gevoeld en met Spirits en daarom heb ik die twee dingen ook gecombineerd.

Berk staat symboliseert wedergeboorte van de zon en staat voor licht, bewustzijn, harmonie, onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen. Ook geeft berk diepe inzichten. Op deze schijf staat de foto van mijn overgrootvader. Aan zijn foto hangt een engeltje dat nog van mijn moeder (zijn kleindochter) is geweest. Ook heb ik de rozenkrans van mijn moeder en vader erbij liggen, die kreeg je vroeger als je de communie deed. Ze hebben daar verder nooit iets mee gedaan, maar ik vond het wel mooi en persoonlijk om deze erbij te voegen, omdat ik hen ook elke dag om bescherming vraag en dankbaar ben dat ze er nog zijn.

Ik heb rozenblaadjes in een klein flesje. Dit staat voor liefde. Ook ligt er zout, dit staat voor reiniging en bescherming. Verder vind je er een Aventurijn. Deze steen werkt kalmerend, beschermd, trekt voorspoed en geluk aan en helpt je om je dromen waar te maken. Ernaast ligt een Amethist voor verbinding en een Rune steen voor bescherming en verzorging.

Veertjes staan symbool voor het element lucht. De veertjes die er liggen kwamen op mijn pad toen ik voor een keuze stond en er ligt een schelp (element water). Het Maria-beeldje dat vroeger bij mijn oma en opa in een nisje boven de voordeur stond staat nu bij mij op het altaar en elke dag brand ik een kaars (element vuur), meestal een witte. Lees hier over kaarsen en hun betekenis per kleur. Ook brand ik geregeld wierook.

Er ligt een steentje dat mijn dochtertje heeft gemaakt. Het gebaar vond ik mooi en lief, maar ook zij wordt zo beschermd. Ook heeft mijn dochter een wolvenkop gemaakt van klei. De wolf is mijn spiritueel dier en zo heeft mijn overgrootvader zich ook laten zien in het begin. Daarnaast is er een bloemetje. Dit staat symbool voor element aarde, maar het staat ook gewoon leuk. Meestal gebruik ik lavendel, vanwege de rust en het kalmerende en opbeurende effect ervan.

Tevens zet ik met Samhain een extra bord op tafel ter ere van onze overleden dierbaren. Dit is als herdenking, maar ook dat ze weten dat ze welkom zijn.

Ik dank mijn voorouders, gidsen en engelen dagelijks. Dit doe ik onder andere door het elke dag op te schrijven en te schrijven waar ik verder dankbaar voor ben. Ook leg ik elke dag in de ochtend een engelenkaart voor mezelf. Hoe meer ik groei in mijn spirituele ontwikkeling, hoe meer mijn behoefte was om dit te gaan doen. Ik stond en sta er immers niet alleen voor.

Zo zijn alle elementen verwerkt in het altaar. Iets dat ik belangrijk vind.

Tot slot…

Zoals je leest liggen er veel persoonlijke spullen voor mij bij, maar dit brengt voor mij juist meer waarde aan mijn altaar. Ik heb gedaan wat voor mij goed voelde. Er is denk ik ook geen goed of slecht in. Doe wat past bij jou. Ook de plek waar jij je (herdenkings)altaar maakt moet voor jou goed voelen. Je kunt het misschien zoals ik doe gewoon in de woonkamer plaatsen, maar misschien vind je het wel prettiger in de slaapkamer, op je werkplek of zelfs in de tuin (hier wil ik zelf ook nog iets mee gaan doen).

Ik kan alleen maar zeggen: volg echt je gevoel hierin, luister naar wat het jou wilt zeggen, doe waar jij je prettig bij voelt en de rest volgt vanzelf!

Over de auteur

Ik ben JoAnne en van kinds af aan ben ik al spiritueel en paranormaal begaafd. In mijn puberjaren was ik meer met wicca bezig, maar ook viel het me op dat ik meer dingen hoorde, zag en voelde. Iets dat anderen niet hadden. Tijdens ‘huisje, boompje, beestje’ stond het meer op de achtergrond, maar drie jaar geleden wist ik dat het tijd was om het roer om te gooien. Vanaf 2020 ben ik, na opleidingen en cursussen, alternatieve geneeswijzen gaan toepassen en sinds 2021 heb ik mijn eigen praktijk aan huis, waar ik al veel mensen heb mogen ontvangen en helpen op (onder andere) het gebied van regressietherapie, aura en chakra healing, reiki en kruidenkunde.

JoAnne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨