Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Geld verdienen met bloggen: hoe doe je dat? (2023)
1
Business

Geld verdienen met bloggen: hoe doe je dat? (2023)

Geld verdienen met bloggen: hoe doe je dat? (2023)

Wil jij geld verdienen met bloggen, dan heb je verschillende opties om dat te doen. In dit artikel vind je tips & tricks om geld te verdienen met je blog: van passief inkomen door middel van affiliatemarketing of advertenties tot aan samenwerkingen met bedrijven.

Geld verdienen met affiliatemarketing in 2023

Via affiliatemarketing kun je geld verdienen met je blog. Afhankelijk van hoeveel er via jouw website wordt verkocht is dat een erg leuk zakcentje, zelfs!

Hier vind je een lijst van goede affiliatenetwerken om je bij aan te sluiten.

 • Awin – Bij Awin vind je veel adverteerders rondom families en kinderen, met merken zoals Bugaboo en de blije doos, maar ook merken zoals Tastea zijn bij Awin aangesloten. Bij Awin kun je (vaak) deeplinks maken, maar je kunt er ook voor kiezen om banners van adverteerders te posten. Ook is er een ‘opportunity marketplace’, waar je je eigen mogelijkheden voor ‘t verdienen van geld kan bepalen. Denk aan ‘t schrijven van een redactioneel item, een review, het publiceren van een prominente banner op de homepage, etc. Jij kiest zelf wat je wil aanbieden én wat de prijs daarvan is. Adverteerders kunnen daar vervolgens op reageren.
  Klik hier om je aan te melden bij Awin
 • Bol.com – Bij Bol.com kun je niet alleen deeplinks naar producten maken, maar ook visueel mooie uitingen (html) opmaken. Daarmee maak je ‘t voor je bezoekers aantrekkelijker om op de linkjes te klikken. Verder kun je banners van Bol.com krijgen, die je dan op je site kunt posten. Van algemene banners tot aan banners van specifieke productgroepen, zoals bijvoorbeeld Baby of Dier.
  Klik hier om je aan te melden bij het Bol.com partnerprogramma
 • Daisycon – Daisycon is een affiliatenetwerk met diverse aangesloten merken. Je kunt hier deeplinks maken, maar er zijn ook veel merken die een productfeed aanbieden én je vindt er kant-en-klare ads om te publiceren op je site.
  Klik hier om je aan te melden bij het Daisycon partnerprogramma
 • LinkPizza – LinkPizza is een platform waarbij je geld kunt verdienen als blogger of vlogger. In het hoofdstuk hieronder (‘Samenwerkingen met bedrijven en geld verdienen met blogs en/of vlogs’) zul je lezen dat je via LinkPizza samenwerkingen aan kunt gaan met bedrijven, maar LinkPizza is meer dan dat. Je kunt er ook geld mee verdienen middels affiliatemarketing! Heb je geen tijd (of zin) om je website aan te melden bij alle losse affiliateprogramma’s die ik hier noem, dan kun je ‘t beste gaan voor LinkPizza. Met hun plug-in kun je (al dan niet geautomatiseerd) aan de slag met de affiliateprogramma’s van onder andere Amazon, Awin, Bol.com, Daisycon, Tradedoubler en meer. Dus één plug-in en account voor meerdere affiliatenetwerken. Handig!
  Klik hier om je aan te melden bij he LinkPizza partnerprogramma
 • Tradedoubler – Tradedoubler is een affiliatenetwerk met diverse aangesloten merken. Je kunt hier deeplinks maken, maar er zijn ook veel merken die een productfeed aanbieden.
 • Tradetracker – Tradetracker is een affiliatenetwerk met diverse aangesloten merken. Je kunt hier deeplinks maken, maar er zijn ook veel merken die een productfeed aanbieden.
  Klik hier om je aan te melden bij het Tradetracker partnerprogramma

Geld verdienen met advertentieruimte op je blog/website/social media

Je kunt ook bepaalde delen van je website inzetten voor advertentieruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een banner in de header of in de sidebar. Eigenlijk is alles mogelijk! Het is ten slotte jouw eigen website en je eigen stukje internet. Homepage take-overs, social media take-overs… Jij kiest!

Wil je geautomatiseerde advertenties op diverse plekken op je site, dan is Google AdSense wellicht wat voor je. Google AdSense koppelt advertenties aan uw site op basis van jouw content en bezoekers. De advertenties worden gemaakt en betaald door adverteerders die hun producten willen promoten, dus je bent er zelf niet druk mee. Via het dashboard kies je zelf op welke pagina’s je wel of juist niet de ads wil tonen. Ook kun je aangeven vanuit welke categorieën je ‘t liefste advertenties toont, of ook juist niet. Je hoeft slechts eenmalig een code op je website te posten en de instellingen te bepalen. De rest doet Google AdSense voor je!

In 2023 samenwerkingen met bedrijven en geld verdienen met blogs en/of vlogs

Zoek je samenwerkingen met bedrijven, dan kun je dat ‘t beste doen via LinkPizza. Hierboven kun je al lezen dat LinkPizza naast een affiliateplatform óók een plek is om (betaalde) opdrachten binnen te slepen.

Zodra je een mediakit voor je sites en/of social media accounts hebt gemaakt en je bent door LinkPizza goedgekeurd, kun je pitchen op campagnes. Diverse bedrijven posten hier hun campagne: een voorstel van een dienst of product om tegen betaling (of een barter) content te maken voor je kanalen. Hier kun je dan op pitchen met welk kanaal en hoe je hun campagne gaat aanvliegen. Het bedrijf kan je pitch (en bod) dan goedkeuren, afwijzen of eventueel een tegenbod doen.

Een voorbeeld van een betaalde campagne (plus barter, in dit geval) die ik via LinkPizza heb binnengehaald is ‘Sterrenbeeld sieraden: een praktische gids voor ieder sterrenbeeld‘.

Wat zijn barterdeals (en wil je dit doen of niet)?

Ik noem ‘t woord ‘barter’ al een aantal keer in dit artikel, maar wat is een barter? En wat is een barterdeal? Ik leg ‘t je graag uit!

Een barter of een barterdeal is een deal waarbij jij, de publisher dus, een product of dienst ‘gratis’ mag uitproberen in ruil voor reclame voor dat product of die dienst. Ik zet hier gratis tussen aanhalingstekens, omdat je dus eigenlijk betaald wordt met een product of dienst (in plaats van met geld).

Er zijn bloggers die niet aan barterdeals doen. Een barter betaald immers niet de rekeningen. Toch kan een barterdeal leuk zijn om te doen, bijvoorbeeld als je het product of de dienst toch al wilde aanschaffen. Of het gaat om iets dat jou dicht aan ‘t hart ligt, waardoor je er sowieso al enthousiast over bent.

Via LinkPizza vind je naast betaalde samenwerkingen en een affiliate plug-in ook genoeg bedrijven die een barterdeal te bieden hebben. En dat zijn regelmatig erg leuke barterdeals!

Bepaal vooral voor jezelf of je wel of niet aan een barterdeal begint en of ‘t de tijd en moeite waard is.

Bonustip

Verkoop je foto’s en video’s aan een stocksite, zoals Shutterstock. Klik hier om je aan te melden als contributer bij Shutterstock en start met ‘t verdienen van geld met je foto’s en video’s!

Samenwerken en/of schrijven voor dit platform

Wil jij samenwerken met VolleMaanKalender.nl? Bekijk dan gauw onze Samenwerken-pagina. Meeschrijven aan dit platform? Check dan de vacature voor (gast)bloggers!

(1) Comment

 1. Bloggen is niet meer zo winstgevend als het was in het verleden, omdat er gewoon zo veel zijn en omdat social media nu zo veel van de markt heeft ingenomen, maar als je focused op de juiste niches (onderwerpen) is het nog wel interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨