Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Engelenpoort 12/12 2021
0
Spiritualiteit

Engelenpoort 12/12 2021

Engelenpoort 12/12 2021

Zondag 12 december 2021 is de laatste Engelenpoort 12/12 van dit jaar. Lees hier wat je kunt verwachten tijdens een Engelenpoortdag en hoe je met de energie om kunt gaan.

De 12e dag van de 12e maand van 2021 kent een krachtige energie. Nu is 12 sowieso een bijzonder getal in de spirituele wereld. Qua numerologie wordt getal twaalf vanuit oudsher als het getal van perfectie gezien. We hebben 12 maanden in het jaar, je hebt 12 uren per etmaal, er zijn 12 tekens in de dierenriem

Wat is een Engelenpoortdag?

Wanneer een datum meestergetallen, spiegelgetallen of dubbele getallen bevat, wordt er een energetisch portaal gecreëerd. Dat noem je een poortdag. Een Engelenpoortdag is een poortdag met dubbele getallen. Zondag 12 december 2021 is dus een Engelenpoortdag vanwege de dubbele getallen in de datum (12/12/21).

Tijdens de Engelenpoort 12/12 is de kosmische energie op aarde goed te voelen. De sluier tussen ons en de kosmos is dan dun en dat voel je.

Het maakt dat je intuïtie versterkt is, je kunt visioenen ontvangen en heldere, levendige dromen krijgen (die je ook nog eens beter kunt onthouden). Je kunt meer tekens van het universum ontvangen (let goed op!) en – als je daar gevoelig voor bent – beter in contact staan met je engelen. We verkrijgen deze dag makkelijker toegang tot ons hogere bewustzijn.

Dit gaat gepaard met veel (innerlijke) kennis, maar ook met bepaalde ascentiesymptomen. Denk aan slapeloze nachten, hoofdpijn, grieperig, weinig energie, vermoeidheid, maar ook het naar binnen keren/in jezelf keren horen hierbij.

Zit je in een tweelingzielenproces? Rondom Engelenpoortdagen kun je boodschappen ontvangen rondom je proces. Er kan energetische afstemming plaatsvinden tussen jou en je tweelingziel en de aantrekkingskracht is op dit soort dagen des te groter. Lees ook de speciale boodschap voor tweelingzielen van twinflame expert Natasja: ‘Tweelingzielen december 2021: sterke verlangens‘.

Werken met de energie van Engelenpoort 12/12

Wil je werken met de energie van de Engelenpoortdag 2021? In principe hoef je weinig te doen: de energie ís er gewoon. Wel kun je voor jezelf zorgen en jezelf meer openstellen voor tekens van het universum. Daar heb je geen hooggevoeligheid, speciale gaven of derde oog voor nodig. Werk vooral aan je zintuigen en wees je bewust van wat je ziet, proeft, hoort, ervaart en vooral ook voelt. Vertrouw op je lichaam en geest.

Heb je die hooggevoeligeid, speciale gaven of derde oog wél, dan komt er tijdens Engelenpoortdagen meer informatie tot jou. Je ontvangt niet alleen informatie voor jezelf, maar ook voor anderen en het collectief. Dit kan verwarrend aanvoelen: wat is van jou, wat is niet van jou? Dit geeft je mentaal veel druk in je hoofd, dat zich kan uiten in bijvoorbeeld hoofdpijn, verwarring en (mentale) vermoeidheid.

Wees extra lief voor jezelf. Laat alles tot je komen en neem de tijd om het weer te laten bezinken. Wandelen in de natuur, mediteren, yoga of schrijven in een journal werken hierbij ook erg prettig.

Spiritueel ontwikkelen: je twaalfde chakra

Tijdens Engelenpoortdag 12/12 is het goed om jezelf spiritueel te ontwikkelen. Nu zijn er veel mogelijkheden om jezelf spiritueel te ontwikkelen, maar vandaag lichten we één onderwerp voor je uit: chakra’s. En in het bijzonder je twaalfde chakra.

Wil je werken met chakra’s (energiepunten), dan doe je dat namelijk vaak met de zeven basis chakra’s: van je Wortel chakra tot aan je Kruin chakra. Toch gaat het wel verder: er is bijvoorbeeld ook een twaalfde chakra en deze staat voor (spirituele) transformatie. Soms wordt dit chakra ook wel je ‘Soul Star‘ genoemd. Dat is vanwege de spirituele uiting: een gouden ster, die boven je hoofd zweeft. Men zegt dat als je spiritueel groeit, deze ster uitgroeit tot een grotere gouden bal of gouden vlam. Dit is het chakra van liefde en licht, van je hogere zelf.

Om je twaalfde chakra te ontwikkelen en te laten groeien, is het belangrijk om te mediteren en op de juiste manier te ademen. Dit chakra zit in tegenstelling tot de andere chakra’s boven je fysieke lichaam, dus je mag je echt focussen op verlichting en ‘verhoging‘. Ik wil het niet uittreden noemen, maar je kunt dit wel zo ervaren.

  • Ga lekker zitten en houd je rug recht.
  • Sluit je ogen en breng je aandacht naar je adem.
  • Adem nu twee tot vijf minuten rustig in en uit op een relaxed tempo voor jou en voel alleen maar hoe jouw adem in en uit je lichaam beweegt.
  • Met elke adem die je uitademt, blaas je negatieve energie mee naar buiten. Uit je lijf, uit je systeem. Met elke inademing word je lichter.
  • Blijf je concenteren op je ademhaling en visualiseer jouw ‘Soul Star’: de gouden ster, kroon of vlam die je boven je hoofd hebt. Hoe ziet ‘ie er bij jou uit?

Wat je aandacht geeft, groeit. Doe je dit vaker, dan zul je merken dat je in je visualisaties een steeds grotere ‘Soul Star’ hebt. Een lichtpuntje dat zorgt voor warmte en liefde. Alles komt van binnenuit: je hebt het al in je. Je hoeft ‘t alleen maar aandacht te geven. 💛✨

Lees ook

Shop de nieuwste spirituele items

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨