Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Waarom je De Kracht van het Nu juist nú moet lezen
0
Shop

Waarom je De Kracht van het Nu juist nú moet lezen

Waarom je De Kracht van het Nu juist nú moet lezen

Afgelopen maand verscheen de prachtig uitgevoerde jubileumeditie van de spirituele bestseller De Kracht van het Nu. Auteur Eckhart Tolle wist wereldwijd al jaren miljoenen harten te raken met zijn handboek voor meer rust en vrede in je hoofd. Ook Oprah Winfrey is fan. Met deze luxe limited edition is hét moment aangebroken om jezelf of een ander te trakteren op één van de mooiste spirituele boeken van de afgelopen 25 jaar.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Eigenlijk hoort ‘ie thuis in elke boekenkast of op ieder nachtkastje. Dat vond ook Oprah Winfrey, toen ze al in het jaar 2000 de Engelstalige uitgave van De Kracht van het Nu (The Power of Now) aanprees in haar O Magazine en er vervolgens aandacht aan besteedde via Oprahs Book Club. De Duitse auteur Eckhart Tolle was daarna vaak te gast in haar talkshows, waarbij Oprah hem graag liet vertellen over wát ons nu echt kan helpen om van binnenuit een rustiger en evenwichtiger leven te leiden.

De Kracht van het Nu luxe limited edition

En nu is er dan de jubileumuitgave van deze wereldwijde bestseller. Uitgeverij AnkhHermes pakte behoorlijk uit: een prachtige gebonden versie, uitgevoerd in donkergroen met goudtinten, waarbij het groene leeslint, de diepe kneep en het “goud op snee” op de randen van het boekblok deze editie een luxe uitstraling geven. Geen boek om na één keer lezen achter in de kast te zetten, maar eentje om te koesteren, bij de hand te houden en vaak open te slaan voor nieuwe inspiratie.

Stap voor stap naar een bewust en gelukkig leven

Inspiratie is er volop te halen in deze 38ste Nederlandse druk van De Kracht van het Nu. Tolle omschrijft hoe hij zelf, als jonge man, bevrijd werd van zijn onzekere en angstige natuur door op een nieuwe manier naar zichzelf te leren kijken. Omdat hij je als lezer stap voor stap meeneemt in hoe je dat proces zelf vorm kunt geven, is De Kracht van het Nu dan ook een gids voor een bewust en gelukkig leven, zoals de ondertitel aangeeft.

Van angst naar aanvaarding

Zweverig? Nee, helemaal niet. In tien hoofdstukken, die elk zijn verdeeld in korte vraag-antwoord-alinea’s, neemt de schrijver je in heldere taal mee op een reis naar binnen. Eigenlijk doet hij dat om je op een andere manier te laten kijken naar jezelf en de wereld om je heen. En die andere manier van kijken leert je om af te rekenen met één van onze grootste vijanden: ons eigen denken. Over onszelf, over de ander en over de wereld om ons heen. Door die constante stroom van gedachten, angsten, aannames en oordelen te herkennen en een halt toe te roepen, ontstaat er meer rust, vrede en aanvaarding in het hier en nu.

Wat zijn bijvoorbeeld vragen die Tolle beantwoordt. Welke inzichten reikt hij aan?

Drie voorbeelden:

 1. Is denken niet van groot belang om in deze wereld te overleven?
  Je verstand is een instrument, een hulpmiddel. Je kunt het voor een bepaalde taak gebruiken. Daarna berg je het weer op. Maar in de praktijk kunnen we dat nauwelijks. Tachtig tot negentig procent van wat we denken is informatie die zich steeds herhaalt. En als het om negatieve informatie gaat, dan beschadig je jezelf daarmee.
 2. Maakt het wat uit of we ons uiterlijke doel bereiken, of we slagen of mislukken in de wereld?
  Het maakt wat voor je uit zolang je je innerlijke doel niet hebt verwezenlijkt. Daarna wordt het uiterlijke doel een spel waar je gewoon mee door kunt gaan omdat je het leuk vindt. Toch geldt het voor veel mensen andersom: uiterlijke rijkdom, maar innerlijke armoede. Of: de wereld winnen en je ziel verliezen. Hoe eerder je ziet dat je uiterlijke doel je geen blijvende vervulling kan schenken, des te beter.
 3. Wat is de kracht van het Nu?
  Niet anders dan je de macht van je aanwezigheid. Laat je gedachten niet bepalen door het verleden of de toekomst, maar geef aandacht aan het hier en nu: aan je gedrag, je stemming en je acties. Je vindt jezelf door in het heden te komen.

Actueler dan ooit

Natuurlijk moet je deze korte passages in de context van een groot verhaal zien: de reis waarop Eckhart Tolle je meeneemt. Daarom verdient De Kracht van het Nu het om volledig gelezen te worden. En eigenlijk leent deze periode van het jaar en deze tijd waarin we nu leven zich daar heel goed voor. In deze donkerste dagen van het jaar ontstaat de rust om de wereld even buiten te sluiten en juist naar binnen te keren, met aandacht voor jezelf.

Ook de huidige tijd, vol onzekerheden, zowel dicht bij huis als op mondiaal niveau, vraagt je om geaard en nuchter te blijven en niet te veel aannames over de toekomst te doen. Want die kennen we niet. Alles dat we hebben is het hier en nu, waarin we er samen het beste van kunnen en moeten maken. De Kracht van het Nu is daarom actueler dan ooit.

Het boek in beeld

De Kracht van het Nu Limited Edition kopen

Je koopt De Kracht van het Nu limited edition voor €25,-via deze link. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Er is voor €12,99 ook een e-book variant te koop, deze heb je direct na aankoop binnen.

 • Titel: De Kracht van het Nu
 • Auteur: Eckhart Tolle
 • Prijs: €25
 • Uitgever: AnkhHermes
 • ISBN: 
 • Lees ook: Een nieuwe aarde

Anne Hurenkamp recenseerde dit boek als gastredacteur. Voor Anne Hurenkamp Media schrijft ze portretten en andere artikelen. Ook verleent ze als researcher, schrijver en spreker haar bijdrage aan podcasts op het gebied muziek. Anne is Beatlesblogger en boekenliefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨