Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Journal je intenties tijdens de Twaalf Heilige Nachten
0
(Bullet) Journalling Lifestyle

Journal je intenties tijdens de Twaalf Heilige Nachten

Journal je intenties tijdens de Twaalf Heilige Nachten

De Heilige Nachtentijd is volgens vele volken een mystieke periode in het jaar. De periode van de Twaalf Heilige Nachten tussen Kerstavond en Driekoningen is een goed moment voor bezinning en reflectie. En daar kan je Moon Journal je dan bij helpen. Hoe? Lees vooral verder.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Twaalf Heilige Nachten?

Jep! Een zonnejaar duurt 365 dagen, maar een maan heeft ‘slechts’ 354 omloopdagen. Dit is een verschil van elf dagen. Deze nachten, tussen 25 december en 6 januari, staan van bekend als de twaalf heilige nachten.

Volgens diverse bronnen heeft de Heilige Nachtentijd een voorspellend karakter. Hoe dat precies zit, lees je op de pagina over Twaalf Heilige Nachten.

Maar los daarvan is het natuurlijk fijn om alvast bezig te zijn met je dromen en wensen voor het nieuwe jaar.

Journal voor en na het slapen

Ga elke avond in deze periode er even voor zitten voor het slapengaan. Maak het jezelf gemakkelijk met een kop thee. Maak het sfeervol met een (geur)kaars en denk na over waar je in wilt verbeteren en waar je afscheid van wilt nemen in het nieuwe jaar.

Intenties zetten is duidelijk aangeven welk gevoel je wilt manifesteren of hoe je wilt dat iets verloopt. Dit kan je zelfvertrouwen en rust geven (ook heel fijn voor het slapengaan). Intenties kunnen je helpen alert te zijn om zaken op te merken die helpen bij het realiseren van je doelen. Sommigen zweren erbij dat het direct opschrijven van de dromen bij het ontwaken ook kan helpen voor het zetten van je intenties, vooral tijdens deze periode. Denk daarbij dan vooral aan ‘wat heb je gedroomd?’, ‘welk gevoel heb je?’ en ‘wat zegt je intuitie?’. Hoe je precies intenties zet, lees je hier.

Al deze zaken noteer je in je Moon Journal, bullet journal of in een daarvoor bestemd schriftje. Tip van deze creatieve bullet journaller: je hoeft natuurlijk niet alleen te schrijven. Tekenen is ook een optie!

Wees je bewust van je interne motivatie

Waarom doe je dit? Je wilt jezelf bewust en onbewust laten zijn van interne motivatie. Let op, het zijn niet direct doelen! Het gaat echt om het voelen en wensen, en niet om dingen doen. Het mooie aan het documenteren is dat je na een periode kan reflecteren op deze intenties. Wat weer tot nieuwe inzichten kan leiden. En voor een volgende keer, het kan ook tot mooie nieuwe intenties leiden.

Happy journalling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨