Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Wat is ‘The Age of Aquarius’?
4
Astrologie

Wat is ‘The Age of Aquarius’?

Wat is 'The Age of Aquarius'? - VolleMaanKalender.nl

‘The Age of Aquarius’: wat is het? We staan aan de vooravond van een collectieve verandering onder leiding van disruptief en innovatief teken Waterman, maar wat houdt dat ‘Watermantijdperk’ dan in? Je leest ’t hier!

Wikipedia zegt er het volgende over: “Het Watermantijdperk of Aquariustijdperk is een begrip uit de astrologie. Het is een van de twaalf grote tijdperken die telkens beginnen wanneer het lentepunt een ander sterrenbeeld van de dierenriem binnengaat.

Volgens sommige astrologen gaat The Age of Aquarius gepaard met grote veranderingen voor iedereen. Waterman is van de mensheid, het ‘wij’ als collectief. Uranus, de planeet van de Waterman, gaat over radicalisering en vernieuwing. De energie van Waterman opent hiermee deuren voor uitvindingen en nieuwe manieren van doen en denken. Het vergt een andere gedachtengang. Een nieuwe wereld, waarin we gezamenlijk (ook dat is de visie van luchtteken Waterman) en als mensheid een nieuwe weg bewandelen.

Een Waterman is namelijk erg progressief en disruptief en houdt van verandering. In een gewoonte blijven? Dingen houden zoals ze zijn? Nope, dat is niet weggelegd voor de Waterman! Daarnaast zijn ze rationaal en excentriek, en dat maakt hen soms ook grillig, immoreel en onevenwichtig.

De energie van Waterman beweegt ons om na te denken over ons leven met betrekking op gemeenschappen en de mensheid. Durf groots te denken! Dat is namelijk echt de Waterman-vibe: je doet iets niet voor jezelf, maar voor het collectief. Hiermee laat je de wereld weer een klein beetje beter achter voor het nageslacht – ook iets dat een Waterman erg belangrijk vindt.

Wanneer begint The Age of Aquarius?

Het is niet helemaal duidelijk wanneer The Age of Aquarius nu echt begint. Volgens sommige astrologen was dit al tientallen jaren eerder, maar wij houden maandag 21 december 2020 aan. Maandag 21 december 2020 staan planeten Jupiter en Saturnus namelijk in een bijzondere en zeldzame uitlijning: The Great Conjunction’. Deze conjunctie vindt plaats in teken Waterman: een bijzonder fenomeen, dat slechts eenmaal per honderden jaren voorkomt. Een mooie start voor het Watermantijdperk.

Misschien vind je deze items ook leuk?

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨