Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Tweelingzielen oktober 2022: kosmische happenings & eclipsseizoen
0
Tweelingzielen

Tweelingzielen oktober 2022: kosmische happenings & eclipsseizoen

Tweelingzielen oktober 2022: kosmische happenings

Voel jij het ook? Verandering hangt (al een tijdje) in de lucht.  In dit artikel van twinflame expert Natasja lees je over de energie voor tweelingzielen oktober 2022.

Verandering komt vooral door het eclipsseizoen, dat stiekem met de laatste nieuwe maan al is ingegaan. Oktober 2022 bestaat (weer) uit spectaculaire astrologische invloeden. Al deze kosmische happenings zijn er niets voor niets. Ze helpen jou en je tweelingziel verder op je pad en bij je zielsmissie. Hoe vervelend dit soms ook voor jouw eigen situatie kan zijn.

Na de overgangsmaand september met de herfstequinox als hoogtepunt (of doorgang) stappen we met de maand oktober in het laatste kwartaal van het 2022. Oktober is het startsein van een afrondingsperiode van 2022 naar 2023 toe. Deze maand is stiekem tóch weer een maand met verschillende energieën en kosmische happenings.

Voor je tweelingzielenproces betekent dit hoge pieken en diepe dalen. Zielsafspraken en thema’s die tweelingzielen uit hebben te werken met elkaar (of zonder) zal het laatste deel van 2022 steeds belangrijker worden. En ook steeds duidelijker. Met het eclipsseizoen als belangrijk meetmoment in aantocht zal dit voor veel tweelingzielen al snel duidelijk worden. Gedragspatronen en bepaalde structuren die zich tussen jullie afspelen (of hebben afgespeeld, vooral in vorige levens) zullen aan het licht kunnen komen en worden uitgewerkt. Dit gebeurt soms bewust, maar vaak juist onbewust.

Kortom: door alle toestanden heen zal oktober jou meer duidelijkheid geven over jouw proces en hoe verder richting het jaar 2023.

Retrogrades oktober 2022

Er zijn meerdere planeten die in oktober weer direct gaan lopen. Mercurius bijt op zondag 2 oktober het spits af, met Pluto op zaterdag 8 oktober en Saturnus die op zondag 23 oktober weer direct gaan lopen. Tweelingzielen zullen deze momenten als ‘kleine vooruitgang’ voelen in de energie.

Maar let op!

Dit is van korte duur, want planeet Mars zal op zondag 30 oktober retrograde gaan (tot en met donderdag 12 januari 2023). Het einde van de maand voelt in combinatie met het eclipsseizoen daarom (nu al) explosief aan. Voor veel tweelingzielen en zielsconnecties staat er veel op ontploffen. En op het spel.

Dit kunnen gesprekken zijn die niet gevoerd zijn (denk aan Mercurius retrograde), die nu ineens naar voren zullen komen. En dit in combinatie met karmische situaties en zielsafspraken, denk hierbij aan Pluto en Saturnus die weer direct zijn gaan lopen. Maar door de energie van Mars retrograde kan alle vooruitgang die je geboekt hebt (of inzichten die je in korte tijd kreeg) ineens weer aanvoelen alsof je geen stap verder bent gekomen. En kun je het gevoel hebben al je strijdkracht verloren te hebben.

Misschien mag je juist de strijd die je met jezelf en je tweelingziel in de buitenwereld voert naar jezelf toe gaan halen. Dus reflecteren op je jezelf, met name vanaf eind oktober mag je voelen wel strijd je nou aan het voeren bent en waarom?

Volle maan, engelenpoortdag en nieuwe maan met zonsverduistering

Nu heb ik het eigenlijk alleen maar gehad over de retrogrades en nog niet eens over de komende volle maan (9 oktober) en de nieuwe maan met een gedeeltelijke zonsverduistering (25 oktober).

Zoals ik in eerdere artikelen al heb benoemd zijn eclipsen een meetmoment voor tweelingzielen. Wanneer jij door wat voor omstandigheden dan ook (niks is verkeerd, je bent hier op deze aarde om te leren) niet volgens plan (zielsafspraken en zielsmissie) jouw pad bewandeld, zal je door het eclipsseizoen op het juiste pad gezet worden.

Eclipsen staan er nou eenmaal om bekend voor hun drastische en onomkeerbare veranderingen.

Een zonsverduistering staat voor drastische veranderingen in je buitenwereld en een maansverduistering voor je binnenwereld (dus je gevoelsleven). Vaak is er eerst een drastische verandering in je buitenwereld nodig om naar je gevoel te gaan. Voor tweelingzielen en zielsconnecties zal of kan dit heel diep gaan. Voor een ieder heeft dit weer een andere betekenis want iedereen heeft zijn of haar eigen zielsmissie en blauwdruk meegekregen.

Maar voordat we naar de nieuwe maan met zonsverduistering gaan is er eerst op 9 oktober een volle maan in Ram, met de dag erna op 10 oktober de 10/10 engelenpoortdag. Deze – en de twee engelenpoortdagen hierna – zullen voor veel tweelingzielen (ja, alweer) energetisch uplifting zullen zijn.

Terug naar de volle maan in Ram. De volle maan maakt dezer dagen een conjunctie met Chiron en Venus. Rondom deze volle maan kan je geduld rondom je tweelingzielenproces misschien een beetje op raken en de aantrekkingskracht tussen jou en je tweelingziel (door vuurteken Ram) ontzettend – maar dan ook echt ontzettend – groot zijn. Je wil alle voelbare veranderingen die eraan zitten komen liever vandaag dan morgen op een presenteerblaadje en het liefst nog van je tweelingziel zelf uitgereikt. Veel ongeduld tussen tweelingzielen. Maar deze volle maan is eigenlijk een voorbereiding en inzichtelijke maan om later tot actie over te gaan. Wat dit is is voor een ieder weer anders en afhankelijk van jullie persoonlijke zielsmissie, afspraken en blauwdrukken.

Schorpioen

Als je dacht dat dit het was, schuift de Zon zondag 23 oktober over naar Schorpioen. Schorpioen-seizoen op in combinatie met de opbouwende eclips-energie maakt dat er voor veel tweelingzielen op emotioneel vlak veel loskomt. De energie van Schorpioen laat je opschonen voordat we naar het vuurteken van de Boogschutter gaan. In het teken van de Boogschutter (een maand later) zal weer voor actie gaan zorgen en laat jou je dromen en passies achterna gaan in november en december, maar nu eerst met het teken van de Schorpioen dus een en ander opruimen en zorgen dat er ruimte komt voor jou en je tweelingziel.

Tot slot…

We sluiten de maand oktober af op maandag 31 oktober met het Samhain feest, wat in Amerika tegenwoordig als Halloween wordt gevierd. De wintertijd. Op Samhain zijn de sluiers naar de spirituele wereld (andere zijde) dunner. Contact maken met het spirituele en met je tweelingziel zal deze dag(en) nog makkelijker gaan. Veel tweelingzielen hebben gezamenlijke levens gehad in de Keltische tijd en als heks. En zullen zich deze dag daar nog meer mee verbonden voelen.

De dag ervoor op zondag 30 oktober zal de klok weer een uur terug worden gezet. Dit weekend in combinatie met Samhain kan aanvoelen als magisch en jou en je tweelingziel. Het gevoel alsof jullie samen terug zijn of gaan naar een ‘andere’ tijd.

Tweelingzielen oktober 2022

Het weer heeft natuurlijk ook invloed op je gemoedstoestand en gevoelsleven. Nu ik het artikel schrijf lijkt het echte herfstweer in de eerste helft van oktober niet echt door te zetten en lijkt er toch een korte nazomer aan te komen. Met wat mooier weer wil je toch wat meer naar buiten, maar oktober en de herfst geven eigenlijk aan dat je (ook qua gevoel) naar binnen wilt. Dus ook het weer doet mee in oktober met de hele wisselende energie deze maand.

Ascentiesymptomen en lichamelijke ontwakingsklachten zullen in oktober voor veel tweelingzielen flink voelbaar zijn. Er vindt veel voorbereiding en afstemming plaats ter voorbereiding op 2023.

Liefs Natasja

Wil je een persoonlijke reading over jouw tweelingzielenproces? Boek dan bijvoorbeeld een Twinflame Love reading of Twinflame Akasha reading! Bekijk hier het gehele aanbod twinflame readingen.

Leestips rondom tweelingzielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨