Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Het tarot journal
1
(Bullet) Journalling Shop

Review: Het tarot journal

Review het tarot journal

Door zaken op te schrijven, onthoud je ze beter. Zo werkt het ook met het leren van tarot. Tarot kan best overweldigend zijn met haar 78 kaarten. Hoe ga je dit ooit onder de knie krijgen? Het simpele antwoord: door te doen. En met Het tarot journal dóe je het.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Tarotjournaling

Het tarot journal is een hardcover uitgave van auteur Fidessa Docters van Leeuwen. Tarot leer je door te doen. Het is niet de kant-en-klare uitleg erbij pakken en voorlezen. Het is juist het aanvoelen van je intuïtie en het verhaal vertellen van de kaart(en). Trek iedere dag een kaartje voor jezelf en ontwikkel je band met de kaarten.

In Het tarot journal schrijf je op wat je bevindingen zijn. Wat voel je bij de kaart, wat doet de kaart voor jou? Je leert er spelenderwijs het deck (dit boek is gebaseerd op het Rider Waite Tarot) mee en je krijgt inzicht in je leggingen.

Tarotkickstart

Fidessa noemt dit boek dé tarotkickstart en ik begrijp wel waarom. Naast alle ruimte om zelf over je kaarten en leggingen te schrijven, is er namelijk veel – heel veel – informatie te vinden over tarot en de 78 kaarten. Tot en met pagina 113 is het journal gevuld met de informatie per kaart. Zo ontdek je dat Kelken Vijf staat voor nutteloze inspanning en dat Aas van Pentakels jou een steuntje in de rug geeft.

Hierna volgen er een paar pagina’s met spiekbriefje; schrijf hier zelf per kaart op welk woord (één woord) bij de tarotkaart hoort. Dit hoeft niet in één keer gevuld te worden; dit vul je gedurende de tijd dat je met het journal werkt aan.

Oh, en heb je bijvoorbeeld weleens dat er een kaart uit je deck valt (of springt) tijdens het schudden? Zo’n kaart wordt een springkaart genoemd. Je kunt de kaart zien als accent op je dagkaart of legging.

Review: Het tarot journal

Alle pagina’s hierna zijn onderdeel van het journal. Je krijgt hier alle ruimte om je leggingen te beschrijven; of het nu een dagkaart is of een Keltisch Kruis. Iets verderop vind je een ander interactief onderdeel. Een tarot training (een praktische oefening) en vragen wat je over een bepaalde kaart uit de grote arcana weet. Het boek is trouwens voorzien van visuals die door Fidessa zelf zijn gemaakt, gebaseerd op het Rider Waite deck. De artwork is prachtig!

  • Review: Het tarot journal
  • Review: Het tarot journal
  • Review: Het tarot journal
  • Review: Het tarot journal
  • Review: Het tarot journal
  • Review: Het tarot journal
  • Review: Het tarot journal
  • Review: Het tarot journal

Review

Het tarot journal is een journal waar je de tarot mee kan leren kennen. Naast alle fijne info per kaart (check voor een impressie de slideshow hierboven) is er voldoende ruimte om te schrijven en tekenen. De journal is net wat groter dan A5 en dankzij de hardcover behoorlijk robuust. Met meer dan 200 (invul) pagina’s een vrij grote (royale) uitgave voor slechts €20,-. Het is erg leuk om hier je eigen handboek van te maken. Teken, kleur en schrijf je leggingen op. Voel wat de kaarten met je doen en je zult zien dat er na een tijdje verandering in komt. Je snapt de kaarten meer, je voelt ze aan en je kunt beter verbanden leggen. Kortom; een aanrader! Ook leuk om cadeau te geven tijdens de feestdagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨