Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Stier-seizoen 2022: aarden & realistische plannen
0
Zon

Stier-seizoen 2022: aarden & realistische plannen

Stier-seizoen

Dinsdag 19 april start Stier-seizoen 2022! Met de zon in dit aardeteken zal ‘aarden’ het hoofdthema zijn van de komende weken. Die vogelvlucht die je in maart en begin april hebt gemaakt, wordt nu rustiger. Tijd om je plannen wat realistischer maken en vooral dichtbij jezelf blijven.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Wanneer de zon Stier binnengaat, nodigt het je uit om te stabiliseren wat je tijdens het Ram-seizoen bent begonnen. Ram is een vurig teken, dus nieuwe plannen zijn we met veel vuur begonnen. Kijk je uit dat je niet over je eigen grenzen gaat? Dat je niet téveel van jezelf hebt gevraagd? Ram gaf ons de power om te starten, maar is dit tempo vol te houden? Dit voor een realistische en eerlijke blik op alle lopende zaken.

Stem af op je lichaam: waar mag je meer in balans komen? Wat mag meer rust krijgen? Onrust in je lijf zorgt onder andere voor stress en anxiety. Met de zon in Stier mag je hier aan werken. Verbind je bijvoorbeeld opnieuw met de natuur door veel te wandelen en naar buiten te gaan. Kijk hoe bloemen zich openen, vogels (en andere dieren zich gedragen) en wat het seizoen met de natuur én met jou doet. Aarden is absoluut een hoofdthema voor de komende weken.

De energie van Stier

Sterrenbeeld Stier ♉ is het tweede teken van de dierenriem. Stier staat voor groei en ontwikkeling, voor zorgzaamheid en voor (materiële) veiligheid.

Stier wordt geregeerd door planeet Venus en dat maakt dat ‘ie met vanuit alle zintuigen volop kan genieten. Lekker eten, luxe items… Als het als weelde wordt ervaren, is Stier er gek op. ‘t Liefst omringt een Stier zich met fraaie objecten, unieke collecties en een fijne ambiance. Geld en schoonheid zijn ook belangrijk voor Stier. Dat maakt dat Stier-seizoen 2022 de focus legt op je relatie met materiële zaken. Overvloed, luxury en rijkdom…

Wil je tijdens zon in Stier passende edelstenen inzetten om te helpen aarden? Mosagaat is een goede keuze! Dit kan jou helpen bij evenwicht, zowel lichamelijk als geestelijk. Ook Rozenkwarts is een fijne optie. Rozenkwarts geeft een zachte en rustgevende energie af, waardoor je vriendelijker en toegankelijker wordt (en blijft).

Astrologische agenda voor Stier-seizoen 2022

Stier-seizoen 2022 begint relatief rustig met op vrijdag 22 april de Dag van de Aarde (dit is ook een engelenpoortdag).

Pas vrijdag 29 april is er een grote transitie: Pluto retrograde in Steenbok. Het kan zijn dat oude wonden rondom je innerlijke kind open zullen gaan. Je verleden komt naar boven en dat wat nog niet geheeld is, speelt op. Zie deze retrograde periode als levensles. Wat jij nu heelt, zal later niet of in mindere mate terugkomen. Pluto retrograde duurt tot en met 8 oktober 2022, dus je hebt voldoende tijd om met deze energie te werken.

Zaterdag 30 april 2022 staat de nieuwe maan in Stier. Dit is tevens een gedeeltelijke zonsverduistering.

Maandag 2 mei gaat Venus in Ram. Kom maar door met passie en vurige ontmoetingen! Venus is de planeet van de liefde en Ram is een vuurteken. Wanneer Venus in Ram staat, spatten de vonken er vanaf. Je straalt en voelt je zelfverzekerd. En dat is goed te zien voor de buitenwereld! Ben je single? Het kan maar zo dat je ineens een hot date tegen het lijf loopt (of via een app tegenkomt). Heb je een relatie? Dit is een mooi moment om elkaar tussen de lakens opnieuw te leren kennen ;-). Een sexy begin van de maand… Lees ook: Tweelingzielen seksualiteit: een open en eerlijk verhaal.

Donderdag 5 mei is het Bevrijdingsdag. Op deze dag ontmoet de zon Uranus, de planeet van disruptie en verandering. De zon gaat over je ik, je ego. Wanneer deze een planeet als Uranus ontmoet, kan het een sterk verlangen in jezelf oproepen om grote veranderingen door te voeren bij jezelf. Radicaal andere keuzes zijn goed mogelijk, deze 5 mei! Waar wil jij uit losbreken? Wat wil jij voor jezelf veranderen? Het valt bijna niet tegen te houden, dus ga vooral mee met je gevoel. Dit is een sterke energie, vooral omdat deze conjunctie samenvalt met Bevrijdingsdag… Lees hier meer over zon conjunct Uranus.

En dan Mercurius, de communicatieplaneet… Mercurius retrograde is vanaf dinsdag 10 mei 2022. Dit is de tweede keer dat Mercurius retrograde is in 2022. Let op (interne) verwarring rondom communicatie en bedoelingen. Wat wordt er gezegd en wat wordt er daadwerkelijk bedoelt? Het kan maar zo zijn dat hoofd en hart niet helemaal op één lijn liggen. De schaduwperiode van Mercurius retrograde mei 2022 begint trouwens al wat eerder, begin mei… Goed om hier op te letten en eerst te denken voordat je spreekt! Je hoeft trouwens niet ‘bang’ te zijn voor Mercurius retrograde; het is juist een goede tijd om aan jezelf te werken. Wil je weten waar je bij jezelf aan mag werken? Doe dan een Mercurius retrograde tarot spread en ontdek wat je intuïtie je wil vertellen.

Maandag 16 mei is de volle maan (inclusief maansverduistering – een bloedmaan) in Schorpioen! Dit is een hele krachtige volle maan… Waar verlang jij naar…? Wanneer de volle maan in Schorpioen staat, komen er verborgen zaken aan het licht. Geheimen komen boven tafel.

Vrijdag 20 mei gaat de zon over naar het volgende teken; Tweelingen. Met de zon in Tweelingen gaan we over naar een communicatieve, flirterige periode. Tweelingen is een luchtteken en het zal allemaal wat luchtiger voelen de komende weken. Geen zware issues en geen zware gesprekken. Ook even fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨