Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan in Stier + zonsverduistering april 2022
1
Nieuwe maan

Nieuwe maan in Stier + zonsverduistering april 2022

Nieuwe maan in Stier

Zaterdag 30 april 2022 staat de nieuwe maan in Stier. Dit is een gedeeltelijke zonsverduistering: de eerste eclips van 2022. Er komen onthullingen! Niets blijft hetzelfde… Wat betekent dit voor jou? En wat betekent deze nieuwe maan eclips voor tweelingzielen? Je leest hier over de energie van de nieuwe maan in Stier!

Nieuwe maan in Stier

De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort. De maan schijnt – tijdens de nieuwe maan is dat figuurlijk – op donkere gebieden en onthult geheimen.

De nieuwe maan in Stier is de tweede nieuwe maan in dezelfde maand; we openden april met de nieuwe maan in Ram. De maan staat recht tegenover de zon in hetzelfde teken. Het is Stier-seizoen 2022! Sterrenbeeld Stier ♉ is het tweede teken van de dierenriem. Stier staat voor groei en ontwikkeling, voor zorgzaamheid en voor (materiële) veiligheid.

Stier wordt geregeerd door planeet Venus en dat maakt dat ‘ie met vanuit alle zintuigen volop kan genieten. Lekker eten, luxe items… Als het als weelde wordt ervaren, is Stier er gek op.‘t Liefst omringt een Stier zich met fraaie objecten, unieke collecties en een fijne ambiance. Geld en schoonheid zijn ook belangrijk voor Stier. 

Wil je dit bereiken? Met de maan in Stier maak je op een makkelijke manier een planning voor jezelf. Een structuur, een basis, waarmee je naar je doel kan werken. Het opdelen van je doel in kleine stappen en het vrijmaken van tijd om deze stappen te volgen dragen bij aan het bereiken van je doelen en dromen. Gestructureerd, geaard en methodisch.

Deze tweede nieuwe maan van april 2022 dwingt je om je – met vol vertrouwen – over te geven aan je leven/situatie nu en na te denken over nieuwe mogelijkheden die dat met zich meebrengt. Het vertelt je je gevoel te volgen en daar een praktische draai aan te geven om je doel te behalen. En dat past precies bij de nieuwemaanfase. Dus plan, orden en structureer. Dreams don’t work unless you do.

Zonsverduistering én samenkomst met Uranus

Deze nieuwe maan is een gedeeltelijke zonsverduistering, maar… helaas is deze niet te zien vanuit Nederland. Je kunt de energie wél merken; vooral voor lichtwerkers, (hoog)gevoelige mensen en tweelingzielen staat er een heleboel te gebeuren.

De nieuwe maan staat samen met Uranus (conjunct), dus verwacht vooral het onverwachtse. Je zal ‘het licht zien’, ‘er komt iets aan het licht’ of er zal ‘licht op duisternis schijnen’. Hoe dan ook: onthullingen vinden plaats, that’s for sure! En er zijn nieuwe, mooie zaken in ontwikkeling…

Tweelingzielen en de nieuwe maan in Stier 2022

Wat betekent de nieuwe maan in Stier met zonsverduistering voor je tweelingziel of zielsconnectie? Twinflame expert Natasja vertelt er graag iets over: “Het eclipsseizoen gaat op zaterdag 30 april van start met een nieuwe maan en een zonsverduistering. Op 29 april, een dag eerder, begon Pluto retrograde in Steenbok.”

“De nieuwe maan staat in Stier, vlakbij Uranus. Uranus zorgt voor verrassingen en veranderingen en is erg onvoorspelbaar. Een zonsverduistering (eclips) staat voor onverwachte wendingen. Een eclips betekent het einde van iets (afsluiting) en een nieuwe maan staat altijd voor een nieuw begin. Dus je kan de energie van deze nieuwe maan in Stier 2022 zien als een ‘split second’: loslaten en daaropvolgend gelijk een nieuw begin mag maken. Je ontkomt er bijna niet aan!”

Natasja legt uit: “Stier houdt van stabiliteit en slow & steady. Dit teken is geen voorstander al te grote veranderingen, die té snel komen. Denk hierbij ook aan Pluto, die net retrograde is gaan lopen en hier met haar transformerende retrograde en lessen (karma) hier nog een schepje bovenop doet. Stier houdt hier dus écht niet van, die stormachtige energie van onvoorspelbaarheid…”

“Dit allemaal samen genomen kan je je voorstellen dat de energie tussen jou en je tweelingziel behoorlijk hoog kan oplopen. Dit werkt ook door als je in separatie bent. Vooral wanneer je weerstand voelt of blokkades hebt die opgelost mogen worden tussen jou en je tweelingziel, zul je deze nieuwe maan merken. Op allerlei gebieden en niveaus ga je iets te verwerken krijgen rondom je tweelingzielenproces. Lichtwerkers kunnen dit ook ervaren, maar dan met name rondom hun zielsmissie. Je omgeving beweegt ineens niet meer mee (of juist wel).”

Wat betekenen deze veranderingen nog meer? Natasja: “Je komt er misschien achter dat jullie relatie in de fysieke buitenwereld niet meer werkt en één van jullie wil bijvoorbeeld de relatie beëindigen. Karmische relaties kunnen ook ten einde komen. Waarom? Misschien verandert een van jullie wel plotseling van baan of woonplaats, waardoor jullie fysiek verder bij elkaar vandaan wonen. Of misschien word jij door de energie wel gedwongen om voor eens en altijd dat gesprek met je tweelingziel aan te gaan, omdat jullie elkaar onverwachts treffen.”

“Dankzij de combinatie van de eclips, nieuwe maan en Uranus is alles mogelijk… Misschien ontmoet jij een andere zielsconnectie of een tweede tweelingziel die jouw proces weer een hele andere (drastische) wending geeft.”

“Kortom: de eclips kan voor voor drastische veranderingen zorgen in je leven (ook positief), maar aardeteken Stier houdt helemaal niet van veranderingen en houdt alles het liefst bij het oude. Tóch zal verander-planeet Uranus dit er door proberen te drukken. Omdat Stier een aardeteken is, zullen veranderingen vooral op aards (materieel) vlak plaatsvinden.”

Door deze eclips wordt het onderste uit de kan gehaald; je diepste zielsverlangen. Het is (bijna)onontkoombaar.

Natasja

“Het is ondanks de drastische energie een hele mooie tijd om te manifesteren. Wanneer jij je verbindt met je hart (vanuit heelwording en vanuit die onvoorwaardelijke (pure) liefde) kan jij ontzettend veel mooie en nieuwe intenties zetten.”

“Het kan natuurlijk zo zijn dat bovenstaande informatie helemaal niet voor jou van toepassing is of dat jij het niet als heftig ervaart. In dat geval zijn jullie stukken al (deels) opgelost. Wat wel voor iedereen voelbaar is, is de energie en onrust. Neem dus goed de tijd voor jezelf! Pak rust, ga naar buiten of naar de natuur wanneer dit kan. Keer naar binnen, want de ascentiesymptomen zijn voor iedereen (bewust of onbewust) zeer intens voelbaar.”

Leestips rondom tweelingzielen

Nieuwe maan in Stier 2022 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de nieuwe maan van april 2022 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Stier in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de nieuwe maan. Heb je dat niet, ook dan zul je natuurlijk de energie voelen – maar dan in mindere mate. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

Hoe kun je zelf leven met de maan?

Wil je meer lezen over de maancyclus en hoe deze op jou van invloed is en hoe je ‘t kunt interpreteren? Lees dan het boek ‘Leven met de maan‘. Een absolute must-have voor iedereen die zichzelf – en de maancyclus – beter wil leren kennen!

Wil je weten wanneer de volgende nieuwe maan is? 🌙 Bekijk dan de nieuwe maan kalender 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨