Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dag van de Aarde 2022 spiritueel gezien
0
Nieuws

Dag van de Aarde 2022 spiritueel gezien

Dag van de Aarde 2022 spiritueel gezien

Vrijdag 22 april 2022 is het wereldwijd de Dag van de Aarde (Earth Day). ­čîÄ Doel van deze dag is om mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop. Wij kijken er met een spirituele blik naar. Hoe dat zit en wat jij zelf kan bijdragen aan Dag van de Aarde 2022, lees je hier!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Ik kijk zelf graag naar de hemellichamen boven ons, zoals de sterren, de zon en de maan. Het fascineert me enorm (vandaar ook deze site;-)), maar daarnaast is het ook goed om met beide benen op de grond te staan. Om te beseffen wat we hier hebben. De aarde en al dat wat hier leeft. 

Om meer bewustzijn te cre├źren over onze aarde, is Earth Day in het leven geroepen. Dit is ieder jaar op 22 april. Deze dag daagt je uit om goed te kijken naar de problematiek die we hebben rondom de natuur, het milieu en klimaatverandering. En vooral: wat kun jij bijdragen aan het welzijn van de aarde?

Engelenpoort tijdens Dag van de Aarde 2022

De Dag van de Aarde 2022 valt samen tijdens een Engelenpoortdag. Wanneer een datum (zoals deze) dubbele getallen bevat, wordt er een energetisch portaal gecre├źerd. Dat noem je een engelenpoortdag.

Tijdens een Engelenpoortdag is de kosmische energie op aarde goed te voelen. De sluier tussen ons ons en de kosmos is dan dun en dat voel je. Het maakt dat je intu├»tie versterkt is, je kunt visioenen ontvangen en heldere, levendige dromen krijgen (die je ook nog eens beter kunt onthouden).

Je kunt meer tekens van het universum ontvangen (let goed op!) en ÔÇô als je daar gevoelig voor bent ÔÇô beter in contact staan met je engelen.

Numerologie 22-04-2022

Numerologisch gezien is de Dag van de Aarde een bijzondere dag. De datum, 22-04-2022, heeft de energie van getal 2 en getal 4. De totaalsom van de datum geeft getal 5 ÔÇô het belangrijkste energetische getal van de Dag van de Aarde voor dit jaar. Ik leg je de betekenis van alle getallen en de algemene energie van de Dag van de Aarde 2022 graag uit.

  • Getal twee – Getal 2 komt vaak voor in deze datum. Het getal twee staat in de numerologie voor relaties. Relaties op allerlei fronten: met vrienden, collegaÔÇÖs, je geliefde(n) en noem maar op. Het draait om samenzijn, gezelschap, romantiek en samenwerking. Ik zie getal twee altijd als het getal van de vrede. Het getal dat bindt en verbindt, het getal dat ruzies oplost en het getal dat begrip kan tonen voor iedereen. Voor de Dag van de Aarde betekent dat saamhorigheid. Samen begrijpen dat de aarde ons lief is. En dat we ÔÇśm ook niet voor lief mogen nemen. Het is een vredig getal, en dat werkt voor ÔÇśt hele collectief vandaag.
  • Getal vier – Getal 4 staat onder andere voor vastberadenheid. We zijn vastberaden om de aarde beter achter te laten voor de volgende generaties. En wij kunnen daar, ieder individu, aan bijdragen. Denk maar eens aan dingen verkopen om ze een tweede leven te geven, het hergebruiken van materialen of het scheiden van afval. Als je dat gestructureerd doet en je bent vastberaden om ÔÇśt vol te houden, dan maak je absoluut een verschil! Ook het doorgeven van kennis aan nieuwe generaties is belangrijk. Kennis is z├│ waardevol. Lees ook: Duurzaam leven: wat kun je zelf doen?
  • Getal vijf – Getal 5 staat voor de algemene energie voor de Dag van de Aarde 2022. Het is de uitkomst van de optelsom van de datum (2+2+0+4+2+0+2+2=14, en dat verklein je vervolgens weer; 1+4=5). Dit getal is h├ęt getal van vrijheid.

Spreuk ten bate van het milieu

Heb je het spreukendagboek ‘Elke dag een beetje magie‘ (aanrader!), dan heb je deze spreuk vast al gespot: de Earth Day-spreuk ten bate van het milieu. Het idee achter deze spreuk is dat je je niet alleen bewust bent van de aarde, maar er ook daadwerkelijk mee bezig gaat ├│m iets te doen. In dit geval plant je een boompje (*of iets ander groens).

De aarde is onze moeder en ze is heilig.

De aarde is onze woning en is waardevol.

Met deze boom* plant ik mijn zegeningen.

Met deze boom plant ik mijn wensen voor een veilige en gezonde planeet.

Uit spreukendagboek ‘Elke dag een beetje magie

Wat doe jij voor de aarde vandaag? Leestips:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ÔťĘ Aromatherapie ÔťĘ