Sterrenbeeld Stier: kenmerken en meer

Sterrenbeeld Stier loopt van 20 april tot 21 mei.Het is het tweede teken van de dierenriem. Lees hier over de kenmerken van Stier!

Stieren zijn standvastig, geduldig en bedachtzaam. Ze nemen de tijd en blijven bij hun standpunt. Niet voor niets, want aardeteken Stier wordt gedreven door sterke instincten en koppigheid. Voelt een Stier zich veilig, dan wordt de omgeving beloond met trouw en liefde. En veel ook! Een Stier snakt naar geborgenheid en een vredige, stabiele omgeving.

Haast kennen ze niet. Ze leven in het nu en zijn zich bewust van de mooie dingen in het leven. Je maakt een Stier niet gauw gek.

Sterrenbeeld Stier wordt geregeerd door planeet Venus en dat maakt dat ‘ie met vanuit alle zintuigen volop kan genieten. Lekker eten, luxe stoffen… Als het als weelde wordt ervaren, is Stier er gek op. ‘t Liefst omringt een Stier zich met fraaie objecten, unieke collecties en een fijne ambiance. Geld en schoonheid zijn ook belangrijk voor Stier.

Kenmerken van Stier

Stabiliteit is voor Stier erg belangrijk en veranderingen kunnen dan ook lastig zijn. Gelukkig kan een Stier de koppigheid voorbij gaan en zal het plaatsmaken voor hartelijkheid en warmte.

SymboolStier
Periode20 april – 21 mei
HeerVenus
ElementAarde
KleurGroen
PolariteitNegatief
Lichaamsdelen Nek, keel, strottenhoofd, stembanden en schildklier
KernwaardeVoeden

Datum sterrenbeeld Stier

Ben je benieuwd of jij sterrenbeeld Stier bent? Bekijk dan of jouw verjaardag tussen deze data zit: 20 april, 21 april, 22 april, 23 april, 24 april, 25 april, 26 april, 27 april, 28 april, 29 april, 30 april, 1 mei, 2 mei, 3 mei, 4 mei, 5 mei, 6 mei, 7 mei, 8 mei, 9 mei, 10 mei, 11 mei, 12 mei, 13 mei, 14 mei, 15 mei, 16 mei, 17 mei, 18 mei, 19 mei of 20 mei.

Stier in de liefde

Stier zoekt iemand in de liefde die een gelijke is. Een fysieke en intellectuele match, waar ‘ie volledig zichzelf kan laten zien. Iemand met dezelfde smaak, idealen en waarden. Geborgenheid, zowel emotioneel als financieel, is belangrijk. Een Stier is een harde werker, maar kan ook enorm genieten van vrije tijd. Die mix zoekt Stier ook in een partner. Iemand die de balans kan houden tussen ‘werken’ en ‘spelen’.

Ga je daten met een Stier, houd er dan rekening mee dat ‘ie eerst stug en star kan zijn. Het lijkt misschien ondoordringbaar, maar een Stier wil eerst een ander doorgronden. Oppervlakkigheid houdt ‘ie niet van, dus uit jezelf zoals je bent. Een vertrouwensband kan worden opgebouwd door het delen van een geheim of iets dat niet veel anderen over je weten.

Edelstenen voor sterrenbeeld Stier

Omdat ‘Stabiel’ een hoofdthema is van Stier, kan Mosagaat jou helpen bij evenwicht, zowel lichamelijk als geestelijk. Ook Rozenkwarts is een goede keuze voor Stier. Rozenkwarts geeft een zachte en rustgevende energie af, waardoor je vriendelijker en toegankelijker wordt (en blijft). Dat helpt weer bij je betrouwbaarheid!

Bij Stier horen deze edelstenen:

Ametrien / Citrien / Groene Aventurijn / Mosagaat / Rozenkwarts / Zonnesteen

Sieraden voor sterrenbeeld Stier: luxe en aardetinten

Een Stier houdt van luxe. Herken je dat? 😉 Een sieraad dat dus luxe uitstraalt is voor jou weggelegd. Stier is tevens een aardeteken en om die reden zijn aardetinten in de sieraden zeer geschikt. Ook andere natuurlijke elementen, zoals mooie stenen, passen bij je.

Tarot kaart voor sterrenbeeld Stier: de Hogepriester

De tarot kaart die bij sterrenbeeld Stier hoort is de Hogepriester (Hiërofant). De Hogepriester-kaart staat voor zorgvuldigheid. Een eigenschap die Stier ook in zich heeft. Stier is een aardeteken en wat dat betreft is ‘t wellicht ‘gek’ dat juist de Hogepriester in tarot de kaart is voor dit teken, maar… Stier kan juist de wijsheid van de Hogepriester terugbrengen naar aarde. Denk aan ‘Down to earth‘.

Tarot kaart Hierofant

Lees meer over…