Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Bevrijdingsdag 2022: Zon conjunct Uranus & poortdag
0
Transits Uranus Zon

Bevrijdingsdag 2022: Zon conjunct Uranus & poortdag

Bevrijdingsdag 2022: Zon conjunct Uranus & poortdag

Donderdag 5 mei 2022 is het Bevrijdingsdag in Nederland. Dit is tevens een poortdag én de zon ontmoet Uranus, de planeet van disruptie en verandering. Zo’n ontmoeting wordt ook wel conjunct genoemd. Oftwel: zon conjunct Uranus. Wat betekent Bevrijdingsdag 2022 voor jou? Lees ‘t hier!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Zon, Uranus en aarde op één lijn

De zon gaat over je ik, je ego. Het draait bij de zon om vitaliteit (leven), identiteit en trots. En de zon staat nog voor veel meer, zoals voor waardering, verheldering, verlichting, creativiteit, toekomst en gezag. Het is jouw diepste kern. Dat wat jou leven geeft.

Uranus is de innovatieve planeet. Deze staat voor vooruitgang, veranderingen, onverwachtse wendingen en doorbraken. Maar ook voor chaos, onbetrouwbaarheid en haast. In astrologie worden Uranus en heerser Waterman geassocieerd met de mensheid, toekomst, technologie en revolutie. Dit zijn behoorlijk wat opsommingen, maar dan heb je een goed beeld van de energie van Uranus.

Wanneer de zon een planeet als Uranus ontmoet, kan het een sterk verlangen in jezelf oproepen om grote veranderingen door te voeren en jezelf te laten zien. Radicaal andere keuzes zijn goed mogelijk. Een positieve verandering, want Uranus (waar disruptief luchtteken Waterman over heerst) wil altijd ‘t beste voor iedereen. Het gaat over bevrijding en non-conformisme.

  • Waar mag jij jezelf van bevrijden?
  • Welke lasten mag jij van je schouders af laten glijden?
  • Hoe wil jij jezelf laten zien aan de wereld?

De samenkomst van Zon en Uranus geeft bijna het gevoel van activisme. Waar wil jij je stem laten horen?

Wil je weten wat de impact is op jou? Check je geboortehoroscoop: waar staat Uranus in jouw chart (grafiek)? Dit zegt iets over hoe jij als persoon vecht tegen autoriteit en de huidige culturele normen. Hoe jij voor de mensheid staat, en deze wil verbeteren.

Poortdag 5/5

Donderdag 5 mei 2022 is tevens een poortdag: de 5/5 engelenpoort. Tijdens een poortdag is de kosmische energie op aarde goed te voelen. De sluier tussen ons ons en de kosmos is dan dun en dat voel je. Het maakt dat je intuïtie versterkt is, je kunt visioenen ontvangen en heldere, levendige dromen krijgen (die je ook nog eens beter kunt onthouden). Je kunt meer tekens van het universum ontvangen (let goed op!) en – als je daar gevoelig voor bent – beter in contact staan met je engelen.

Je kunt echter ook last krijgen van ascentiesymptomen. Denk aan slapeloze nachten, hoofdpijn, grieperig, weinig energie, vermoeidheid, maar ook het naar binnen keren/in jezelf keren horen hierbij.

Zit je in een tweelingzielenproces? Rondom poortdagen kun je boodschappen ontvangen rondom je proces. Er kan energetische afstemming plaatsvinden tussen jou en je tweelingziel en de aantrekkingskracht is op dit soort dagen des te groter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.