Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis blauwe kaars
0
Hekserij Spiritualiteit

Spirituele betekenis blauwe kaars

Spirituele betekenis blauwe kaars

Wil je aan de slag met kaarsenmagie en een blauwe kaars gebruiken? Je leest hier over de spirituele betekenis van een blauwe kaars.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Kaarsenmagie? We leggen het je graag uit. Kaarsen staan voor het element Vuur. Ze staan universeel symbool voor licht en spirituele verbondenheid. Een kaars kan ook je eigen spirituele kracht symboliseren: je innerlijke licht. In kaarsenmagie is de kleur van een kaars belangrijk. Elke kleur kaars heeft een eigen spirituele betekenis en eigen magische kracht.

In dit artikel leggen we je uit wat de betekenis is van een blauwe kaars, hoe je blauwe kaarsen kunt gebruiken in rituelen en wat de magische werking is van blauwe kaarsen tijdens, spreuken, affirmaties of in je thuisaltaar.

Spiritualiteit en blauwe kaarsen

 • Chakra: Keel
 • Dag: Donderdag
 • Engel: Michael
 • Element: Water
 • Numerologie: 4 en 6
 • Planeet: Jupiter
 • Richting: West
 • Sterrenbeeld: Boogschutter

Blauwe kaarsen zijn gekoppeld aan de donderdag en planeet Jupiter. Jupiter is de planeet van groei en overvloed, dus zorg ervoor dat je zeker weet wat je vraagt. Het kan maar zo in overvloed tot je komen ;-).

Daarnaast worden blauwe kaarsen geassocieerd met teken Boogschutter. Het kan dus goed zijn om na te denken over de kleur kaars die je inzet, met name als het voor jezelf of voor iemand in dit teken is.

Wil je aartsengel Michael aanroepen? Gebruik dan blauwe kaarsen.

Blauwe kaars betekenis

De blauwe kaars staat voor waarheid, inspiratie, wijsheid, occulte krachten, geestelijke bescherming, begrip en goede gezondheid. Blauwe kaarsen zijn uitstekend geschikt voor het vinden van waarheid en licht, evenals voor de verbinding met je hogere zelf. Ook vervangt een blauwe kaars woede en haat door kalmte en begrip.

Shop hier blauwe kaarsen

Spirituele betekenis blauwe kaars - uitgeblazen

Magisch gebruik van blauwe kaarsen

Hoe kun je een blauwe kaars het beste gebruiken? Blauwe kaarsen zijn bij uitstek geschikt voor meditatie, healing en het openen van poorten.

 • Je kunt een blauwe kaars inzetten bij (verlichting van) slapeloosheid, koorts en hoofdpijn. Let op: dit is geen medisch advies. Ga uiteraard altijd langs je huisarts.
 • Als je ruzie hebt gehad met een iemand en je wil dit oplossen, maar je hebt moeite om je woede los te laten, brand dan een blauwe kaars.
 • Vind je het lastig om te communiceren over een moeilijk onderwerp? Het branden van een blauwe kaars kan jou hierbij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨