Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Kaarsenmagie: Kaarsenvlam betekenis
0
Hekserij Spiritualiteit

Kaarsenmagie: Kaarsenvlam betekenis

Kaarsenmagie: Kaarsenvlam betekenis

Als je aan de slag gaat met kaarsenmagie, dan werk je met spreuken, bepaalde kleuren kaarsen en intenties. Is je kaars eenmaal aangestoken, dan kan je vlam op diverse manieren branden. In dit artikel leggen we je de spirituele betekenis van de kaarsenvlam uit. De diverse varianten én wat je eventueel kunt doen.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Kaarsvlam kleuren

Niet alle kaarsen hebben dezelfde kleur (oranje) vlam; soms kan de vlam naast blauw, rood of geel zijn. Een blauwe kaarsvlam staat symbool voor de aanwezigheid van een entiteit. Dat kan je gids zijn, een engel, je voorouder of iemand anders. Een rode vlam of gele vlam staat voor krachtige transformatie.

Hoe brandt je vlam?

Geeft jouw kaars een hoge, sterke vlam? Dit is een goed voorteken (en een sterk staaltje kaarsenmagie)! Je spreuk, ritueel of wens is sterk genoeg om obstakels te kunnen overwinnen en je doelen te behalen.

Een dansende vlam wijst op een spreuk die de kracht heeft om te slagen, maar niet zonder eventuele problemen. Een dansende vlam staat voor weerstand. Hoe hoger de vlam danst, hoe groter de weerstand zal zijn.

Een flikkerende kaarsvlam geeft sterke emotionele betrokkenheid aan. Voor sommigen staat een flikkerende kaarsvlam voor de komst van een entiteit.

Een lage vlam heeft niet de energie om je spreuk, wens of intentie tot voltooiing te brengen, helaas. Als een lage vlam stabiel is, mag je hard werken om resultaat te kunnen boeken. Als je vlam zwakker wordt, werkt de spreuk niet. Mocht je vlam toch nog groter en sterker worden, dan mag je alsnog goed resultaat verwachten.

Een stabiele vlam, die goed blijft branden, geeft aan dat je ritueel succesvol is en je wens potentie heeft om uit te komen.

Kaarsvlam in windrichting

De vlammen kunnen ook sterk in een bepaalde windrichting dansen, flikkeren of branden. Achter elke windrichting zit een spirituele betekenis.

Gaat je vlam naar het noorden, dan is kan het zijn dat er iemand in je omgeving is die emotioneel onstabiel is (en dat daarom je spreuk, ritueel of intentie minder goed zal werken). Het kan ook betekenen dat er iets aards is, dus in je fysieke omgeving, dat de spreuk belemmert om goed uitgevoerd te kunnen worden.

Gaat je vlam naar het oosten, dan zal je spreuk, wens of intentie mentaal kunnen werken. Wens je bijvoorbeeld een nieuwe baan, dan kun je de komende tijd iets verwachten dat jou mentaal klaarmaakt voor een andere functie.

Gaat je vlam naar het zuiden? Dit geeft aan dat er veel fysieke energie aanwezig is om je spreuk, ritueel of intentie uit te laten komen. Je hebt de tools al in handen; je moet er alleen mee leren werken (of ze even afstoffen ;-)).

Als je kaarsvlam richting het westen gaat, dan betekent dit dat er onthullingen gaan komen. Ook geeft deze richting sterke emoties aan die eerst mogen worden uitgesproken/opgeschoond.

Sputteren en knetteren

Tot slot… als je kaarsvlam sputtert of knettert, dan kan dit duiden op een vorm van communicatie. De intensiteit bepaalt de berichtgeving.

Luid gekraak en veelvuldig sputteren waarschuwt bijvoorbeeld voor (flinke) ruzie of wrijving. Ook kan dit erop wijzen dat iets of iemand jou tegenwerkt. Wat je in dit geval kunt doen is een extra kaars aansteken. Als deze blijft knetteren en sputteren, dan kun je het beste je ritueel stoppen en het een volgende keer opnieuw oppakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨