Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Groene magie
0
Shop

Review: Groene magie

Review: Groene Magie

Het boek Groene magie gaat over de verborgen krachten van het plantenrijk. Het is een encyclopedie voor iedereen die meer wil weten over kruidenmagie; van de theorie tot aan de toepassing. Lees hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Groene magie‘ beschrijft de folklore en magische eigenschappen van meer dan vierhonderd planten. Het boek behandelt niet zozeer de moeilijk verkrijgbare, esoterische plantensoorten als wel veel oude bekenden: uien, cashewnoten, appels, rijst en sla, maar ook dille, basilicum, venkel, knoflook en peterselie. Van elke plant worden de populairste volksnaam, de Latijnse benaming, andere veelgebruikte namen, de aan de plant toegedichte krachten en de magische toepassingen beschreven. Een verklarende woordenlijst en uitgebreide tabellen waarin namen en gegevens eenvoudig kunnen worden opgezocht, maken ‘Groene magie‘ tot een waardevolle, praktische gids.

Groene magie telt 344 pagina’s en bestaat uit drie delen:

  • Basiskennis
  • De kruiden
  • Bijlagen

In het eerste deel, basiskennis, leer je over de kracht van kruiden, magie en hoe het werkt. ‘Magie is het aanbrengen van veranderingen door gebruik te maken van krachten die door de wetenschap nog niet zijn ontdekt of erkend‘, zo stelt auteur Scott Cunningham de definitie van magie.

Dit boek gaat specifiek over kruidenmagie. Kruidenmagie is het aanbrengen van gewenste veranderingen door gebruik te maken van kruiden. Verschillende soorten kruiden bevatten soorten verschillende soorten energie en (magische) werking. Kruidenmagie is simpel; de kracht zit in de natuur, in de kruiden. Jouw taak is het uitvoeren van rituelen of bezweringen, het zetten van intenties of het samenvoegen van wat nodig is. En heel belangrijk; geloven in kruidenmagie.

Wat heb je nodig voor kruidenmagie? Een vijzel en een stamper zijn essentieel. Zo kun je kruiden en zaden gemakkelijk fijnstampen. Daarnaast heb je een (grote) houten of aardewerken schaal nodig voor de bezweringsformules. Glazen potten zijn ideaal om kruiden in op te bergen (geen metaal of plastic!) of om thee in te zetten. Soms heb je naaigarnituur nodig (naald, schaar, spelden, garen en een vingerhoed) om kruidenzakjes en -poppetjes te maken. Een voorraadje wol, draad en katoenen lappen kan ook van pas komen. Daarnaast heb je de kruiden zelf nodig, evenals kaarsen, een wierookhouder, kaarsenhouder, et cetera. Het is maar net wat jij op je thuisaltaar wil hebben of welke spreuken je wil gebruiken. Je kunt je magie trouwens overal uitvoeren, dat hoeft niet per se bij een altaar te zijn.

Lees ook: Spreuken voor weekdagen: magie voor iedere dag

Van Aardappel tot Zuurbes

Het tweede deel omvat bijna het hele boek: hier vind je van a tot z de volledige encyclopedie met kruiden en planten. Hier vind je per kruid/plant de informatie, werking, planetaire heerser, het heersende element, krachten en rituelen. Dus hoe je ze kunt gebruiken om magie te bewerkstelligen. Ik zal het eerste en het laatste item uit dit boek met je delen: de aardappel en de zuurbes.

De Aardappel hoort bij planeet Maan en element aarde. Je kunt een aardappel gebruiken voor heling en magie met poppetjes. Aardappels worden namelijk gebruikt voor het maken van poppetjes. Daarnaast kan het dragen van een aardappel in je zak kiespijn verhelpen en beschermt een aardappel tegen reuma, wratten en jicht. Om je te beschermen tegen verkoudheid, kun je de gehele winter (dezelfde!) aardappel in je tas dragen.

De Zuurbes hoort bij element aarde. Zuurbes ondersteunt je op het gebied van geld en populariteit. Draag de wortel van een zuurbes bij je om geld aan te trekken, je financieel zekerder te voelen en om populairder te worden. Niet gebruiken als je zwanger bent.

En zo vind je van Aardappel tot Zuurbes alle informatie per kruid en plant. Bekijk de impressie hieronder voor hoe het boek er uit ziet en hoe alles per kruid wordt uitgelegd. Op de laatste pagina van het middelste deel vind je codes uitgelegd die het boek hanteert, bijvoorbeeld als een plant giftig is.

In het derde en laatste deel vind je de bijlagen. Hier staan volledige lijsten, zoals een lijst met mannelijke kruiden en planten of planten en kruiden die bij een bepaalde planeet horen. En, wat ik zelf erg prettig vindt, er is een lijst met ‘magische intenties’. Oftewel: welke kruid of plant moet je gebruiken bij bijvoorbeeld heling, kracht of liefdesmagie.

Review

Groene magie is een ideaal handboek voor in je verzameling spirituele boeken. Je vindt er uitgebreide informatie over de magische werking van kruiden en planten, voor welk doel je ze wil gebruiken en wat de kracht ervan is. Zo haal je met één boek alle informatie in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨