Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Jaarfeest Lammas vieren: het oogstfeest
0
Hekserij

Jaarfeest Lammas vieren: het oogstfeest

Jaarfeest Lammas vieren: het oogstfeest

Lammas, ook wel Lughnasadh of het oogstfeest genoemd, wordt al eeuwenlang gevierd. Maar wat is jaarfeest Lammas nou eigenlijk? En hoe vier je het? In dit artikel vind je informatie én tips om het te vieren!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Wat is Lammas?

Tijdens Lammas vier je de overvloed van de natuur en de vruchtbaarheid van moeder aarde. Daarnaast staat dit feest voor wedergeboorte. Dit feest valt onder de seizoensfeesten/heksenseizoenen: een jaarcyclus die bestaat uit twee equinoxen, twee zonnewendes en vier landbouwfeesten.

Je kunt Lammas vieren door de natuur te eren, bijvoorbeeld door het bakken van brood met natuurlijke ingrediënten en kruiden die uit je tuin komen. Of door het maken van een altaar, ingericht met elementen en kleuren die passen bij het oogstfeest. Je kunt ook een graanpop maken.

Jaarfeest Lammas vieren

Je altaar inrichten voor Lammas

Ga tijdens Lughnasadh voor oranje (en aanverwante) kleuren en een warme vibe op je altaar. Items die je kunt koppelen aan het element vuur, groei of wedergeboorte. Denk bijvoorbeeld aan…

  • Graan
  • Graanpoppetjes
  • Kristallen & stenen: Amber, Aventurijn, Bergkristal, Bruine Agaat, Carneool, Citrien, Gouden Topaas, Mosagaat, Obsidiaan en Tijgeroog
  • Maïskolf
  • Wierook: Frankincense en Sandelhout
  • Zonnebloemen

Lughnasadh valt in het Keltisch jaarwiel tussen Litha (zomerzonnewende) en Mabon (herfstequinox) in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨