Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Orakelkaarten voor oktober 2021
2
Orakel

Orakelkaarten voor oktober 2021

Orakelkaarten voor oktober 2021

Gastredacteur Liane heeft voor oktober 2021 een speciale liefdeslegging gedaan met de decks ‘Het Orakel van de Aartsengelen’, ‘Boodschappen van de Engelen’ en ‘Engelen en Romantiek’. Kun jij voor de komende maand wel wat inzichten en wijsheid gebruiken op het gebied van liefde? Lees dan verder!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Wat zijn orakelkaarten?

Orakelkaarten zijn visuele inzichtkaarten. Ze bevatten een korte boodschap. Op basis van de kaart en de intuïtie van jezelf of van de kaartlezer bepaal je wat de kaarten jou vertellen.

Orakelkaarten kunnen jou inzicht geven, maar soms moet je nog even zoeken naar de betekenis. Laat de kaart dan vooral op je inwerken. Het kan ook zijn dat een kaart pas later echt ‘landt’. Schuif een kaart dus nooit zomaar weg, want ‘t wil jou echt wat vertellen. Bekijk hier 5 mooie orakel decks.

Liefdeslegging met ‘Het Orakel van de Aartsengelen’, ‘Boodschappen van de Engelen’ en ‘Boodschap van de engelen’

Tijdens het schudden van de kaarten uit de diverse decks vallen er drie kaarten uit.

Liefdeslegging met 'Het Orakel van de Aartsengelen', 'Boodschappen van de Engelen' en 'Boodschap van de engelen'

Drie verschillende kaarten uit drie verschillende decks, maar er is één duidelijk thema: liefde! Er hangt liefde in de lucht in oktober 2021. Dat geldt voor zowel nieuwe liefdes als voor liefde in bestaande relaties. Je hoeft er niet naar op zoek, het is er deze maand. Daarnaast zal je meer liefde voor jezelf ervaren en weet je daardoor duidelijker wat je wel en niet wil in een liefdesrelatie.

Dankzij Mercurius retrograde in Weegschaal word je hier ook nog eens aan herinnert door een ex. Een ex is niet zomaar een ex, ook al was het misschien niet jouw keuze om die relatie te beëindigen. In iedere relatie zit een (levens)les. Heb je inmiddels een nieuwe liefde gevonden en kom je je ex tegen? Ga dan vooral niet vergelijken.

Oude wonden helen

Om (nog) meer liefde in jouw relatie te kunnen ervaren, zul je je moeten losmaken van negativiteit en ‘oud zeer’. En dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Met oud zeer bedoel ik oude wonden uit eerdere relaties, maar ook wonden uit jouw relatie met je ouders. Oude wonden uit zulke eerdere relaties kunnen diep zijn. Je kunt je er onbewust nog mee bezig houden. Met komeet Chiron kun je deze wonden achterhalen en helen. Ontdek waar jouw Chiron in staat (in welk teken en in welk huis) via jouw gratis geboortehoroscoop.

Negativiteit loslaten

Aartsengel Chamuël (uit het Het orakel van de aartsengelen deck) kan jou helpen om negativiteit los te laten. Roep hem aan om je gedachten en handelingen te begeleiden om een liefdevolle relatie in je leven te brengen/behouden. Hij kan jou helpen om weer van jezelf te houden, om jouw verleden te helen en om dan de relatie aan te gaan die jij graag zou willen.

Een andere manier om negativiteit los te laten, is als volgt:

 • Ga op een rustige plek zitten. Zorg dat je geen afleiding hebt en dat je niet op de tijd hoeft te letten.
 • Leg je hand op je hart en hef je kin op.
 • Adem drie keer diep in en diep uit. Wees je bewust van je lichaam. Bij elke uitademing blaas je de negativiteit uit. Neem hier de tijd voor.

Lees hier meer over ademwerk, inclusief oefening.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Vrijgezel? Spreek je uit!

Ben je vrijgezel? Dan is dit hét teken om jouw gevoelens kenbaar te maken aan je potentiële partner. De derde kaart in deze legging, Romantische gevoelens uit het Engelen en romantiek deck van Doreen Virtue, geeft aan dat je gevoel écht is. Er hangt liefde in de lucht; het is al binnen handbereik en je mag onderzoeken of dat ook wederzijds is. Wat ook hierbij wel belangrijk is, is dat je het verleden moet loslaten. Ook exen die jou eventueel in twijfel brengen (over je zelfbeeld of andere zaken). Vergeet het. Jij staat aan ‘t roer!

En twijfel je erover om samen te komen met een ex? Bedenk dan nogmaals dat Mercurius retrograde is en dat ‘t nu niet verstandig is om met een ex samen te komen. Áls dat samenkomen überhaupt al goed blijft gaan. Een gesprek aangaan kan. Probeer dan lessen op te halen die jij nog mag leren, zónder dat er een schuldige moet worden aangewezen.

Verbindingen aangaan

Daniël, de tweede kaart uit het Boodschappen van de engelen deck, gaat om het huwelijk. Deze kaart komt in lezingen waarbij het draait om verbintenissen en verbindingen. Engel Daniël is er om je te helpen om jouw huwelijk weer de goede, liefdevolle richting op te sturen. Maar je kunt huwelijk ook zien als verbinding aan jezelf. Wat is er voor jou nodig om de verbinding met jezelf weer terug te krijgen? Wil jij aarden in de natuur (wandelen) of van je afschrijven in een bullet journal? Jij kiest wat voor jou prettig voelt.

Natuurlijk kan thema tweelingzielen niet ontbreken in deze liefdeslegging. Gaat ‘t om een tweelingziel-relatie, dan wéét je gewoon dat die verbinding tussen jullie anders is. Samensmelten is dan alles wat je wil. Aartsengel Chamuël zal je helpen om een spirituele verbinding met jouw tweelingziel aan te gaan en Engel Daniël geeft aan dat een huwelijk (of verbintenis) mogelijk is. Wil jij je verdiepen in jouw tweelingzielenproces? Lees hier meer over de Akasha kronieken (en hoe dit jou kan helpen in het tweelingzielenproces).

Shop ook…

Zelf aan de slag met orakelkaarten? Check dan deze Engelendecks van Doreen Virtue!

(4) Comments

 1. Liane Strijder says:

  Met trots lees ik mijn 1e blog! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Een reactie zal ik enorm waarderen, liefs Liane

 2. Monique Schuiten says:

  Geweldig zo trots op jou. Mooi geschreven meis, je mag TROTS op jezelf zijn.

 3. Leuk geschreven!

 4. Marcella Lof says:

  Mooi en zo waar en treffend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨