Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis Kerstmis
0
Spiritualiteit

Spirituele betekenis Kerstmis

Spirituele betekenis kerst

Het is eind deze maand zover: Kerstmis. Dat Kerstmis een feestelijke aangelegenheid is, dat wist je natuurlijk al wel. Kaarsjes, gedekte tafels en veel gezelligheid. Het is een feest van licht en liefde. Maar als je verder kijkt naar de betekenis van Kerstmis dan ontdek je nog veel meer. Lees hier over de spirituele betekenis van Kerstmis!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Wat is de oorsprong van kerstmis? Tijdens Kerstmis vieren de Christenen dat Jezus Christus werd geboren. Het woord Kerstmis betekent eigenlijk Christus-mus, omdat het feest gewijd is aan de geboorte van Jezus Christus. Christus betekent de gezalfde; een gezagsdrager met goddelijke opdracht.

Kerstmis spiritueel gezien

De spirituele betekenis van Kerstmis is voor veel mensen verschillend en hangt af van persoonlijke overtuigingen en achtergrond. Voor veel Christenen zijn de feestdagen een tijd om stil te staan bij het verhaal van de geboorte van Jezus Christus, die volgens de Bijbel de zoon van God is. Ze vieren dit moment als een teken van Gods liefde voor de mensheid en als een belofte van redding en verlossing.

Voor anderen is de spirituele betekenis van Kerstmis verbonden met het idee van wedergeboorte en een nieuw begin. Het is de tijd van het jaar waarop de dagen weer langer worden en de natuur zich voorbereidt op de lente. Zoals de natuur zich herstelt en opnieuw begint te bloeien, kunnen mensen ook hun eigen levens en relaties vernieuwen en verbeteren.

Dankbaar en in verbinding

Kerstmis is een tijd om dankbaar te zijn voor alles wat ze hebben, en om anderen te helpen die minder fortuinlijk zijn. Het is een periode van vrede en vergeving, en een moment om verbonden te zijn met familie en vrienden.

In de praktijk betekent dit vaak dat mensen samenkomen om te eten, te drinken en te vieren, en dat ze elkaar cadeaus geven om hun liefde en dankbaarheid te tonen. Kerstmis is ook een tijd van tradities, zoals het zingen van kerstliederen, het versieren van de kerstboom en het lezen van het kerstverhaal.

Kortom, de spirituele betekenis van Kerstmis kan voor iedereen iets anders betekenen, afhankelijk van overtuigingen en achtergrond. Maar voor veel mensen is Kerstmis een tijd om dankbaar te zijn voor wat ze hebben, en om verbinding te maken met anderen en ook met hun eigen spirituele kant.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨