Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Welke geboortesteen hoort bij welke maand: een overzicht
0
Kristallen & stenen

Welke geboortesteen hoort bij welke maand: een overzicht

Welke geboortesteen hoort bij welke maand: een overzicht

Geboortestenen zijn stenen die verband houden met de maand waarin je geboren bent. Hier vind je een overzicht van elke geboortesteen per maand.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Geboortesteen kopen? Of je nu op zoek bent naar jouw geboortesteen of een overzicht van alle geboortestenen per maand: je bent hier aan ‘t juiste adres!

Geboortesteen januari: Granaat

Als januari jouw geboortemaand is, dan is Granaat jouw geboortesteen! Het woord Granaat komt van de granaatappel (vanwege de rode kleur). Men zegt dat als je een Granaat draagt, deze steen je helpt bij het brengen en en behouden van goede gezondheid, rijkdom en geluk.

Geboortesteen februari: Amethist

Ben jij in februari geboren, dan is de prachtige Amethist jouw geboortesteen! Amethist kalmeert je geest en helpt je de dingen helder te zien. Ook geeft deze steen je de wijsheid om de oplossingen te vinden die je op dit moment nodig hebt.

Geboortesteen maart: Aquamarijn

Ben je geboren in maart, dan is Aquamarijn jouw steen. Wil je terug in de flow komen? Draag dan een Aquamarijn bij je. Ook heeft deze steen een sterk kalmerende werking, zowel lichamelijk als geestelijk.

Geboortesteen april: Diamant of Bergkristal

Bergkristal zorgt voor helderheid en focus. Het helpt jou dicht bij jezelf te blijven. Is jouw geboortedatum in april, dan hoort Bergkristal bij jou als geboortesteen. Deze steen helpt jou niet alleen te focussen, het neutraliseert ook je omgeving. Handig voor als je voor bepaalde keuzes staat of je een bepaald gevoel niet helemaal kunt duiden.

Geboortesteen mei: Smaragd

Smaragd is de geboortesteen voor een ieder die is geboren in mei. Deze prachtige, diepgroene steen staat voor wedergeboorte en vernieuwing. Volgens zeggen helpt het dragen van deze steen je intelligenter en gevatter te maken. Groen is een rustgevende kleur. De smaragd in combinatie met goud staat voor luxe en weelde.

Geboortesteen juni: Maansteen, Parel en Alexandriet

Maansteen is een prachtige en veelzijdige steen. Ben jij geboren in juni, dan heb je ‘t geluk dat deze steen bij jou hoort! Maansteen wordt vaak geassocieerd met liefde, passie en vruchtbaarheid. Met het vrouwelijke en het zachte. Aanvullend: ook Parel en Alexandriet horen bij jouw geboortemaand als geboortestenen.

Geboortesteen juli: Robijn

Geboren in juli? Dan hoort de Robijn als geboortesteen bij jou! En wat voor steen is dit. De prachtige, luxe en dieprode Robijn staat voor passie, liefde en succes. Een koninklijke edelsteen, zo kun je ‘t wel zeggen. Al helemaal in combinatie met goud, zoals de prachtige ketting hieronder!

Geboortesteen augustus: Peridoot

Peridoot is de geboortesteen voor als je in augustus bent geboren. Peridoot staat erom bekend dat ‘ie onder extreme omstandigheden wordt gevormd. En dat kenmerkt de steen – en wellicht ook jouw karakter. Het is een frisse, groene steen die veel geluk en positiviteit brengt.

Geboortesteen september: Saffier

Geboren in september? Dan is Saffier jouw geboortesteen! Saffier wordt vanwege de diepblauwe kleur al heel lang geassocieerd met ‘royalty’ en romantiek. Ook staat ‘ie symbool voor trouw en ‘ de ziel’. Met deze steen op zak kun jij volledig jouw ware zelf zijn.

Geboortesteen oktober: Rozenkwarts

Rozenkwarts staat bekend om de rustgevende en liefdevolle energie. Is oktober jouw geboortemaand, dan hoort de Rozenkwarts bij jou. Dit is dé steen voor liefde en familie. Ook werkt ‘ie goed om je stresslevel te verlagen, waardoor je positiever in je vel/dag zit.

Geboortesteen november: Geel Topaas en Citrien

Heb je jouw verjaardag in november, dan zijn Geel Topaas en Citrien jouw geboortestenen. Beide geboortestenen hebben een kalmerende werking en brengen je warmte en geluk als je ze draagt. Ook kan deze steen verborgen geheimen omhoog halen en aan ‘t licht brengen. Een zonnige steen, voor een donkere maand.

Geboortesteen december: Tanzaniet, Blauw Topaas en Turkoois

Als je bent geboren in december, dan kun je kiezen uit maar liefst een aantal geboortestenen: Tanzaniet, Blauw Topaas en Turkoois. Alle stenen zijn prachtig blauw, een kleur die zowel steun als rust brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨