Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Blue Monday 2022: tips voor positiviteit
0
Health & happiness Lifestyle Nieuws

Blue Monday 2022: tips voor positiviteit

Blue Monday 2022: tips voor positiviteit

Maandag 17 januari is het Blue Monday 2022 (blauwe maandag). Die term is ooit gegeven aan de derde maandag van januari, omdat mensen op deze dag ‘t meeste een dipje hadden. Met de volgende tips kom je in een high vibe modus!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Het kan maar zo een emotionele dag worden. Dat komt niet alleen door de vibe van Blue Monday, maar ook omdat in de nacht van maandag 17 januari op dinsdag 18 januari de volle maan in Kreeft staat. Het is de eerste volle maan van het jaar en het is meteen een emotionele vanwege de plaatsing in dit waterteken. Kreeft staat voor huis, thuis en het veilige gevoel. Je kunt je melancholisch voelen. Nostalgisch, zelfs. Waar denk jij aan terug? Wie mis je? Ook is Mercurius retrograde sinds vrijdag 14 januari. Deze retrograde in Waterman kan zorgen voor kille communicatie. Het ‘warme’ gevoel kan missen. Lees hier hoe Mercurius retrograde jou beïnvloedt volgens je sterrenbeeld.

Waar komt Blue Monday vandaan?

Even een stukje Wikipedia. De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht de term Blue Monday in 2005. Dit was op basis van een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de derde maandag van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou weer te maken hebben met het feit dat het uitvoeren van goede voornemens mislukt is (sidenote: het is nooit te laat om -opnieuw- te beginnen!) en de vakanties nog ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog steeds wel donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Of het nu voor jou geldt of niet, met onderstaande tips wordt je Blauwe Maandag 2022 mogelijk al een stuk leuker. Lees maar ‘ns mee!

Geheimen over geluk

Wil je gelijk of wil je geluk?‘ Toen ik dit boek van docent Gelukskunde Mirjam Spitholt las, was ik meteen fan. Elk verhaal was raak en ik pak het boek er nog regelmatig bij om terug te komen in het nu. Toen ik haar vroeg om hier een gastartikel over te schrijven voor VolleMaanKalender zei ze ja. Het resultaat lees je via deze link, in dit item over geheimen van geluk!

Lachen maar

Lachen is gezond. Sterker nog: een echte lach zorgt voor een flinke boost van dopamine, endorfine en serotonine in je bloed. Je wordt er gelukkiger en rustiger. Dus wat maakt jou aan het lachen? Zoek dat dan op! Het kan een tijdschrift zijn, je favo muziek of die ene herinnering. Alles is mogelijk!

Tip: er zijn natuurlijk genoeg grappige Blue Monday 2022 inhakers te vinden.

Dankbaar zijn

Dankbaarheid: je wordt er écht gelukkiger van. Het zijn de kleine dingen die ’t ‘m doen:

  • De geur van versgewassen handdoeken.
  • Het gevoel van nieuw beddengoed.
  • Een warme douche in de ochtend.
  • Je eerste kopje thee of koffie.
  • De glimlach van je kind/partner/huisdier.

En zo is er nog veel meer te bedenken.

Als je in de ochtend – vlak na ’t opstaan – drie dingen bedenkt waar je dankbaar voor bent, dan is je mindset voor die dag al een stuk positiever. Je begint je dag heel anders dan als je je bedenkt wat er mogelijk (let op: mogelijk) niet goed zal gaan. Een dankbaarheidsdagboek bijhouden kan je hierbij helpen.

Laat ook vooral je telefoon nog even liggen, dan word je ook niet meteen beïnvloed door iets van buitenaf. En ehh, als je dagelijks dankbaarheid beoefent, leg je ook nog eens nieuwe ‘weggetjes’ aan in je hersenenTof hè? Het is hartstikke gezond!

Positieve affirmaties

Wist je dat het uitspreken van positieve affirmaties, jou meteen het gevoel geeft dat het ook écht allemaal zo fijn is? Je hersenen weten niet wat waar is of wat niet waar is, maar ze erkennen wel het gevoel dat iets jou geeft. Daarnaast helpt het uitspreken van affirmaties (en daar ook in geloven!) mee in het manifesteren van je droomleven. Maar we focussen nu eerst op vandaag: Blue Monday 2022.

Manifesteren heeft allemaal te maken met de Wet van Aantrekkingskracht (Law of Attraction). Want wat je uitspreekt en uitstraalt, trek je aan. Dus wat wil jij vandaag ontvangen? Focus op het positieve, en op de mogelijkheden. Laat het negatieve en het ‘dit niet’ achterwege. Denk aan…

  • Vandaag heb ik een goede (werk)dag.
  • Ik vertrouw op mijzelf en de keuzes die ik maak.
  • Ik ben trots op mijzelf.

Bekijk hier dagelijkse affirmaties.

Bewegen maar!

Bewegen is goed voor je. Niet alleen voor je fysieke gesteldheid, maar ook mentaal word je er beter van. Je voelt je lekkerder en zelfzekerder. En juist met die positieve energie ben je weer meer gemotiveerd om ook andere dingen positief te zien.

Bewegen reduceert stress, maakt je hoofd leeg, geeft je een beter humeur én een betere nachtrust. Ook maakt beweging het stofje ‘endorfine’ vrij in je hersenen, en dat helpt weer tegen pijn, negativiteit en droefheid. Kortom: beweging maakt je positief en opgewekt.

Je hoeft geen topsport te beoefenen. Een simpele wandeling will do the trick! Lees hier waarom wandelen zo goed voor je is.

Een detox voor je lichaam

Het is belangrijk om dagelijks water te drinken. En vind je – net als ik – ‘gewoon’ water na een tijdje saai worden, dan voeg je extra ingrediënten (zoals gember of citroen) toe.  Ik noem ’t detoxwater.

Het ontgift je lichaam en zorgt voor een goede boost voor je immuunsysteem. Daarnaast helpt ‘t bij een opgeblazen gevoel en geeft ‘t je hele lichaam een boost. Check hier 5 recepten voor detoxwater!

Zo kom je Blue Monday 2022 wel door! En bedenk… er is morgen altijd weer een nieuwe dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨