Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is een Spirit Animal? 5 Tips om jouw Spirit Animal te vinden!
2
Spirit Animals Spiritualiteit

Wat is een Spirit Animal? 5 Tips om jouw Spirit Animal te vinden!

Wat is jouw Spirit Animal? 5 Tips om jouw Spirit Animal te vinden!

Jouw Spirit Animal is jouw spirituele gids in de vorm van een dier. Dit kan één dier zijn, maar je kunt ook meerdere dieren als Spirit Animal hebben. Het dier dat jouw Spirit Animal is heeft bepaalde kwaliteiten en kenmerken. Vaak komen ze in je leven om jou te helpen helpen, bijvoorbeeld door een moeilijke periode of bij het maken van een keuze. Maar hoe weet je nou wat jouw Spirit Animal is?

Je kunt je Spirit Animal dus zien als dierlijke belichaming van kwaliteiten en kenmerken. Een vlinder is een rups die getransformeerd is, dus is jouw Spirit Animal een vlinder dan kun je dus stellen dat jouw focus mag liggen op transformatie en (zelf)ontwikkeling.

Daarnaast kun je het opmerken van jouw Spirit Animal ook zien als boodschap van de engelen of van een (overleden) bekende. Bepaal voor jezelf vooral welk gevoel je erbij hebt.

Hoe herken je jouw Spirit Animal?

Vijf tips om jouw Spirit Animal te vinden en te herkennen:

  1. Let op je dromen. Over welk dier droom jij regelmatig?
  2. Let op je gevoel. Is er al (altijd al) een bestaande connectie met een bepaald dier? Het helpt ook om te mediteren. Tot welk dier voel jij je aangetrokken?
  3. Let op de dieren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Is het toeval of voelt het aan als meer dan dat?
  4. Tot welk element voel jij je aangetrokken: water, lucht, aarde of vuur? Zijn er dieren die binnen dit element passen én die bij jou passen?
  5. Als het gaat om een (gevoelsmatige) boodschap van een overledene: matcht het dier bij jouw herinnering aan deze persoon? Was dit misschien het lievelingsdier/huisdier van deze persoon of zijn er andere overeenkomstige kenmerken?

Veelvoorkomende Spirit Animals en hun kenmerken

In deze lijst vind je, op alfabetische volgorde, veelvoorkomende spirituele gidsen en hun kenmerken.

Beer

Een beer wordt gezien als een van de krachtigste dieren als ‘t gaat om Spirit Animals. Is de beer jouw spirituele gids, dan heb je een diepgaande verbinding met de aarde, de natuur en het buitenleven. Een beer als Spirit Animal kan ook inspelen op jouw ‘overlevingsinstinct’ en zelfredzaamheid.

Dolfijn

Een dolfijn is speels en wijs. Heb je een dolfijn als spirituele gids, dan wil dat zeggen dat je goed bent in communiceren en (groepen) verbinden. Een dolfijn geeft wijsheid door en dat kan ook jouw taak hier op aarde zijn.

Duif

De duif staat voor vrede, zegeningen en een nieuw begin. Het is een hoopvol en optimistisch dier. Is de duif jouw Spirit Animal, dan voel je je vrij om te gaan en staan waar je wil. Je bent op de plek waar je moet zijn, zowel mentaal als fysiek.

Lees hier wat de spirituele betekenis is van een duivenveer

Havik

Een havik staat voor perspectief. Het is een vogel die alles observeert en in de gaten heeft. Heb je een havik als Spirit Animal, dan heb je het vermogen om dingen van alle kanten te kunnen zien. En deze skills maken jou weer meelevend en empathisch.

Hert

Het hert als Spirit Animal geeft aan dat je erg gevoelig bent. Het is een zeer intuïtieve gids die zich niet gauw laat zien. Het hert zorgt voor een balans tussen (zelf)vertrouwen en succes. Heb je een hert als Spirit Animal, dan ben je gezegend met diepe connectie van wederzijds begrip tussen dier en mens.

Kat

Een kat als Spirit Animal symboliseert nieuwsgierigheid, avontuur en onafhankelijkheid. Ook staat een kat symbool voor eigenwijsheid en eigen wil.

Lees hier over de spirituele betekenis is van een zwarte kat

Leeuw

Een leeuw staat symbool voor het hart, de ego en moed. Is de leeuw jouw Spirit Animal, dan ben je een geboren leider met een natuurlijk gevoel voor autoriteit.

Olifant

Een olifant als spirituele gids symboliseert wijsheid en spiritueel begrip. Ook kun je goed luisteren en ben je een familiemens. Een olifant als Spirit Animal geeft aan dat je je geen zorgen moet maken, zolang je in je eigen kudde verblijft.

Muis

De muis staat voor het belang van details en controle. Een muis als spirituele gids herinnert jou eraan om de kleinere dingen in het leven niet over het hoofd te zien. Alle zaken op detailniveau zijn voor jou geschikt.

Paard

Een paard als Spirit Animal staat voor passie en gedrevenheid. Paarden zijn productief en doelgericht.

Pauw

Een pauw staat voor (weder)opstanding en heruitvinding. Een pauw weet dat het nooit te laat is om van koers te veranderen. Is de pauw jouw spirituele gids, dan moedigt het zien van een pauw jou aan om je hart te volgen. Zo kom je altijd op het juiste pad.

Schildpad

De schildpad is een spirituele gids die de reis naar wijsheid, waarheid, begrip en vrede vertegenwoordigt. Is de schildpad jouw Spirit Animal, dan heb je honderden jaren van (natuurlijke) wijsheid in je. Ook geeft een schildpad aan dat het okay is om ergens lang over te doen. Slow and steady wins the race.

Tijger

Een tijger als Spirit Animal staat voor rauwe, échte gevoelens en moties. Tijgers zijn zeer intuïtief en goed in het volgen van instincten. Daarnaast staat een Tijger symbool voor bescherming.

Uil

Een uil als spirituele gids geeft jou het vermogen om te zien wat anderen missen. Een uil ziet de diepere betekenis van dingen en ontdekt de verborgen schatten in het leven. Is de uil jouw Spirit Animal, dan ben je gezegend met veel wijsheid en kennis.

Vlinder

Een vlinder staat symbool voor transformatie en (zelf)ontwikkeling. Is een vlinder jouw Spirit Animal, dan zul je deze regelmatig zien als teken van vertrouwen.

Lees hier meer over de spirituele betekenis van een witte vlinder of de spirituele betekenis van een zwarte vlinder

Vos

De vos is dé spirituele gids van camouflage. Een vos beheerst namelijk de kunst van onthechting en meegroeien met de omgeving. Loslaten is het sleutelwoord als de vos jouw Spirit Animal is.

Wolf

De wolf staat symbool voor intelligentie, instinct en vrijheid. Een wolf verkiest oerinstincten boven alles. Is de wolf jouw Spirit Animal, dan ben je een krijger en heb je veel vechtlust. Moeilijke obstakels, zowel fysiek als mentaal, kun je allemaal aan. En met jouw eigen roedel sta je nóg sterker dan alleen.

Maak kennis met de dieren: orakel decks

Maak op een speelse manier kennis met de dieren en welke boodschap zij brengen. Er is een Nederlandstalig deck ‘Boodschappen van de dieren’ en een Engelstalig deck ‘The Spirit Animal Oracle’. Schud de kaarten, kies een kaart op gevoel en lees jouw boodschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨