Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan in Boogschutter en zonsverduistering (december 2021)
1
Nieuwe maan

Nieuwe maan in Boogschutter en zonsverduistering (december 2021)

Nieuwe maan in Boogschutter

Zaterdag 4 december 2021 staat de nieuwe maan om 08:44 uur in Boogschutter ♐︎, inclusief zonsverduistering. Boogschutter staat voor avontuur en kracht. Wat is de betekenis van de nieuwe maan december 2021 voor jou?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Er staat weer (bijna) een nieuwe maan voor ons klaar. Deze staat zaterdag 4 december 2021 om 08:44 uur in vuurteken Boogschutter, net als de zon op dat moment. Boogschutters zijn avontuurlijk, filosofisch en ambitieus. Zoals ’t teken hiervan – de Centaur – al doet vermoeden, zijn Boogschutters dualistisch van aard. Enerzijds zijn zij menselijk en snappen ze hoe en wat er moet gebeuren, anderzijds zijn ze mythisch en kunnen ze verdrinken in avontuurlijke (en soms onrealistische) ideeën.

Tevens is er met deze nieuwe maan in Boogschutter een totale zonsverduistering (solar eclipse). Eclipsen staan symbool voor het openen van nieuwe dimensies je bewustzijn. Kennis die je altijd al bij je draagt wordt nu versterkt en komt naar de oppervlakte.

Met de nieuwe maan van december 2021 en de zonsverduistering eindigt het eclipsseizoen. Een einde staat altijd voor het begin van iets anders. Misschien ben je na dit eclipsseizoen herboren of misschien heb je een andere houding aangenomen? Of weet je nu beter wat je wil en herken je je eigen gevoelens meer?

Wat ga jij merken van deze Boogschutter-energie?

In welke mate de nieuwe maan van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop.

Heb jij volgens jouw geboortehoroscoop jouw maan in Boogschutter, dan heb je een krachtige, instinctieve aard en ben je enthousiast over alles dat maar avontuurlijk is. Wat je lastig vindt, is afmaken waar je aan begonnen bent. Je reageert slecht op in het nauw gedreven worden.

Ben jij Boogschutter of heb jij Boogschutter in je Maan of Venus, dan wordt deze energie op ‘t gebied van emotie (maan) of liefde (Venus) versterkt. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

Wat is een zonsverduistering en hoe kan ik dit voor mij laten werken?

Een zonsverduistering is net als een gewone nieuwe maan waarbij de maan tussen de aarde en de zon staat. Een zonsverduistering is echter krachtiger omdat de maan de zon verduistert. Zon conjunct Maan is namelijk één van de sterkste aspecten in astrologie. Het brengt evenwicht. Je komt in balans.

Maar… dit moet je echter wel zelf doen. Welke oude gewoonten en overtuigingen mag jij loslaten? Welk gedrag past niet meer bij jou? Of wat heb je ‘altijd al’ willen veranderen, maar nog niet doorgevoerd? Met de energie van de nieuwe maan inclusief zonsverduistering kun je er bijna niet omheen.

Hoe ga jij jezelf verbeteren?

Denk er over na. Maak bijvoorbeeld een End of Year Journal 2021. Hiermee maak je meteen een schone lei voor 2022. Dit nieuwe jaar komt er namelijk al snel aan…

Let op: normaal gesproken zet je tijdens nieuwe maan intenties. Dat doe je bij voorkeur, vanwege de zonsverduistering, níet tijdens deze nieuwe maan! Het is beter om alles op je af te laten komen en te kijken hoe dingen lopen. Wees altijd eerlijk. Communicatieplaneet Mercurius zal je daar bij helpen: de maan staat tijdens de lunar eclipse dichtbij Mercurius en dat zorgt ervoor dat jij – en anderen – de waarheid spreken en dat open communicatie belangrijker is dan ooit.

Tweelingzielen en de nieuwe maan van december 2021

Voor tweelingzielen staat een zonsverduistering tijdens nieuwe maan voor een nieuw begin, maar met mogelijk drastische veranderingen. Twinflame expert Natasja legt ‘t uit in dit korte stukje hieronder.

Misschien heb je hier al een begin mee gemaakt tijdens de vorige nieuwe maan met zonsverduistering van juni 2021. De energie van die zonsverduistering heeft namelijk doorgewerkt naar deze eclips en bepaalde situaties of lessen komen daar misschien (weer) tot een hoogtepunt. Dit is voor iedereen heel persoonlijk en thema’s kunnen hierin wisselen.

Ook lichtwerkers gaan de energie van drastische veranderingen en vooruitgang merken. Dit thema zie je trouwens ook op wereldniveau.

Lees ook: Tweelingzielen december 2021: sterke verlangens

Nieuwe maan ritueel voor december 2021

Goed. Normaal gesproken zou je je intenties zetten tijdens de nieuwe maan. Dat doe je nu vanwege de zonsverduistering bij voorkeur dus niet. Voor jezelf zorgen is des te belangrijker! Maak van je eigen badkamer/woonkamer/slaapkamer je eigen wellness.

Steek kaarsjes aan en laat de lampen uit (of dim ze) en zet rustgevende muziek op. Hang je fijnste pyjama/badjas alvast klaar en kies je fijnste douche-producten uit. Neem de tijd. Wees je bewust van je lijf. Tijd voor een moment van ontspanning en bezinning.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Duik hierna lekker in je nachtkleding in bed. Met een boekje, muziekje, je partner 😉 of iets anders dat rustgevend is. Vergeet even je blauwe schermpjes (televisie, telefoon of tablet) en geniet.

Geniet van het nu. Van het moment.

Ben je op zoek naar affirmaties voor bij de nieuwe maan? In het artikel ‘Affirmaties voor de nieuwe maan‘ geven wij je tips voor nieuwe maan affirmaties en lees je hoe je jouw affirmaties ‘t beste het universum in kunt sturen.

Moon Calendar 2023 scheurkalender

Wil je weten hoe je in 2023 van dag tot dag kan leven in harmonie met de maan? Bestel dan nu de Moon Calendar 2023, een prachtige (en praktische!) scheurkalender vol weetjes en tips rondom iedere maanfase.

Tip: scoor hier jouw (spirituele/inspirerende) agenda voor 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨