Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Sterrenbeeld tegenpolen: wat zijn de tegengestelde tekens?
0
Sterrenbeeld

Sterrenbeeld tegenpolen: wat zijn de tegengestelde tekens?

Sterrenbeelden en hun tegenpolen - VolleMaanKalender.nl

Er zijn twaalf sterrenbeelden in de dierenriem. Ieder sterrenbeeld heeft een ‘opposite‘: een tegenpool. Tegenpolen zijn sterrenbeelden die in de dierenriem exáct tegenover andere sterrenbeelden staan. Lees hier wat de tegengestelde tekens zijn!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

In de astrologie zijn de tekens van de dierenriem verdeeld in tegenovergestelde paren, ook wel polariteiten, opposites, tegenpolen of tegengestelde tekens genoemd. We hebben het dan over Ram en Weegschaal, Stier en Schorpioen, Tweelingen en Boogschutter, Kreeft en Steenbok, Leeuw en Waterman, Maagd en Vissen. Ontdek hier welke sterrenbeelden tegenpolen zijn en wat de betekenis is!

Ram – Weegschaal

Vuurteken Ram staat recht tegenover luchtteken Weegschaal.

Ram is het eerste teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element vuur. Van mensen geboren onder het teken Ram wordt gezegd dat ze zelfverzekerd, dynamisch en onafhankelijk zijn. Ze worden vaak omschreven als energiek en gedreven, met een sterk verlangen om de leiding te nemen.

Weegschaal daarentegen is het zevende teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element lucht. Mensen geboren onder het teken Weegschaal zouden diplomatiek, harmonieus en evenwichtig zijn. Ze worden vaak omschreven als eerlijk en sociaal, met een sterk verlangen naar harmonie en samenwerking.

Ondanks hun verschillen kunnen Ram en Weegschaal elkaar vaak goed aanvullen en sterke, duurzame relaties aangaan. Ram kan de energie en drive leveren die Weegschaal nodig heeft om dingen voor elkaar te krijgen, terwijl Weegschaal de balans en het perspectief kan bieden die Ram nodig heeft om doordachte beslissingen te nemen.

Stier – Schorpioen

Aardeteken Stier staat recht tegenover waterteken Schorpioen.

Stier is het tweede teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element aarde. Van mensen die geboren zijn onder het teken Stier wordt gezegd dat ze betrouwbaar, praktisch en sensueel zijn. Ze worden vaak beschreven als geduldig, vastberaden en hardwerkend, met een sterk verlangen naar stabiliteit en veiligheid.

Schorpioen daarentegen is het achtste teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element water. Van mensen die geboren zijn onder het teken Schorpioen wordt gezegd dat ze intens, gepassioneerd en onderzoekend zijn. Ze worden vaak beschreven als diep, emotioneel en complex, met een sterk verlangen naar transformatie en vernieuwing.

Ondanks hun verschillen kunnen Stier en Schorpioen elkaar vaak goed aanvullen en sterke, duurzame relaties aangaan. Stier kan de stabiliteit en veiligheid bieden die Schorpioen nodig heeft om zich geaard te voelen, terwijl Schorpioen de diepte en emotionele intensiteit kan bieden die Stier nodig heeft om zich vervuld te voelen.

Tweelingen – Boogschutter

Luchtteken Tweelingen staat recht tegenover vuurteken Boogschutter.

Tweelingen is het derde teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element lucht. Van mensen die geboren zijn onder het teken Tweelingen wordt gezegd dat ze nieuwsgierig, intelligent en flexibel zijn. Ze worden vaak beschreven als veelzijdig, snel van begrip en sociaal, met een sterk verlangen naar afwisseling en nieuwigheid.

Boogschutter daarentegen is het negende teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element vuur. Van mensen die geboren zijn onder het teken Boogschutter wordt gezegd dat ze avontuurlijk, filosofisch en optimistisch zijn. Ze worden vaak beschreven als ruimdenkend, onafhankelijk en spontaan, met een sterk verlangen naar vrijheid en onderzoek.

Ondanks hun verschillen kunnen Tweelingen en Boogschutter elkaar vaak goed aanvullen en sterke, duurzame relaties aangaan. Tweelingen kan de humor en het aanpassingsvermogen bieden die Boogschutter nodig heeft om door nieuwe ervaringen te navigeren, terwijl Boogschutter het gevoel van avontuur en vrijheid kan bieden dat Tweelingen nodig heeft om zich vervuld te voelen.

Kreeft – Steenbok

Waterteken Kreeft staat recht tegenover aardeteken Steenbok.

Kreeft is het vierde teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element water. Van mensen die geboren zijn onder het teken Kreeft wordt gezegd dat ze emotioneel, koesterend en intuïtief zijn. Ze worden vaak beschreven als gevoelig, zorgzaam en beschermend, met een sterk verlangen naar veiligheid en stabiliteit.

Steenbok daarentegen is het tiende teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element aarde. Van mensen die geboren zijn onder het teken Steenbok wordt gezegd dat ze ambitieus, gedisciplineerd en praktisch zijn. Ze worden vaak beschreven als hardwerkend, verantwoordelijk en vastberaden, met een sterk verlangen naar succes en prestatie.

Ondanks hun verschillen kunnen Kreeft en Steenbok elkaar vaak goed aanvullen en kunnen ze sterke, duurzame relaties aangaan. Kreeft kan de emotionele steun en stabiliteit bieden die Steenbok nodig heeft om zich geaard te voelen, terwijl Steenbok de ambitie en drive kan bieden die Kreeft nodig heeft om zich vervuld te voelen.

Leeuw – Waterman

Vuurteken Leeuw staat recht tegenover luchtteken Waterman.

Leeuw is het vijfde teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element vuur. Van mensen die geboren zijn onder het teken Leeuw wordt gezegd dat ze zelfverzekerd, creatief en vrijgevig zijn. Ze worden vaak beschreven als enthousiast, dramatisch en hartelijk, met een sterk verlangen naar aandacht en erkenning.

Waterman daarentegen is het elfde teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element lucht. Van mensen die geboren zijn onder het teken Waterman wordt gezegd dat ze onafhankelijk, innovatief en humanitair zijn. Ze worden vaak beschreven als vooruitstrevend, onconventioneel en afstandelijk, met een sterk verlangen naar vrijheid en individualiteit.

Ondanks hun verschillen kunnen Leeuw en Waterman elkaar vaak goed aanvullen en sterke, duurzame relaties aangaan. Leeuw kan de warmte en het enthousiasme bieden die Waterman nodig heeft om zich geïnspireerd te voelen, terwijl Waterman de onafhankelijkheid en creativiteit kan bieden die Leeuw nodig heeft om zich vervuld te voelen.

Maagd – Vissen

Aardeteken Maagd staat recht tegenover waterteken Vissen.

Maagd is het zesde teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element aarde. Van mensen geboren onder het teken Maagd wordt gezegd dat ze analytisch, praktisch en perfectionistisch zijn. Ze worden vaak omschreven als nauwgezet, detailgericht en hardwerkend, met een sterk verlangen naar orde en perfectie.

Vissen daarentegen is het twaalfde teken van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element water. Van mensen die geboren zijn onder het teken Vissen wordt gezegd dat ze gevoelig, vindingrijk en medelevend zijn. Ze worden vaak beschreven als intuïtief, emotioneel en artistiek, met een sterk verlangen naar spirituele vervulling en verbinding.

Ondanks hun verschillen kunnen Maagd en Vissen elkaar vaak goed aanvullen en kunnen ze sterke, duurzame relaties aangaan. Maagd kan de bruikbaarheid en aandacht voor detail bieden die Vissen nodig heeft om zich geaard te voelen, terwijl Vissen de emotionele diepte en het spirituele inzicht kan bieden die Maagd nodig heeft om zich vervuld te voelen.

Sterrenbeeld tegenpolen in de liefde

Tegenpolen kunnen zich over het algemeen erg tot elkaar aangetrokken voelen omdat ze eigenschappen bezitten die het andere teken ‘mist’. Ram is bijvoorbeeld een vuurteken dat bekend staat om z’n passie en assertiviteit, terwijl Weegschaal een luchtteken is dat bekend staat om z’n diplomatie en charme. In een relatie kan Ram dus voor passie en motivatie zorgen, terwijl Weegschaal voor balans en harmonie zorgt.

Tegengestelde tekens hebben echter ook de neiging om elkaars schaduwkant naar voren te halen. Iets dat kan leiden tot conflicten en uitdagingen in een relatie. De intense emotionele aard van Schorpioen kan bijvoorbeeld botsen met de praktische (geaarde) insteek van Stier.

Ondanks deze uitdagingen kunnen tegenpolen elkaar wel op veel manieren aanvullen en veel van elkaar leren. Ze kunnen elkaar helpen om op nieuwe en opwindende manieren te groeien en zich te ontwikkelen. Wel is het belangrijk om uitdagingen te benaderen met wederzijds begrip, compromissen en goede communicatie. Dan heeft je relatie alle kans van slagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.