Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: De Tarotcoach
0
Shop

Review: De Tarotcoach

Review: De Tarotcoach

In De Tarotcoach leert Fidessa Docters van Leeuwen je alle ins en outs over het leggen van tarotkaarten. Lees hier onze review!

Tarot wint nog ieder jaar aan populariteit. En dat begrijp ik wel. Zelf ben ik ook al een hele periode gefascineerd door deze betoverende kaarten. Sterker nog: voor mij was tarot een van de redenen om me verder te verdiepen in het spirituele. Wat is dat toch, die aantrekkingskracht rondom tarot? Ik denk dat het is omdat tarot antwoorden uit je diepe zelf kan halen. Zo is dat voor mij, in ieder geval. De kaarten voorspellen niet de toekomst, maar geven me wel richting en duiding. Waar ik op mag letten, maar ook wat ik los mag laten.

Er zijn heel wat boeken over tarot op de markt. De Tarotcoach van Fidessa Docters van Leeuwen is daar één van. Wat mij bij voorbaat al aanspreekt is de hippe vormgeving. Gebruik van oud roze kleuren en fijne visuals. En heel veel van die visuals zijn door Fidessa zelf gemaakt, zoals ook deze hieronder. Gaaf!

De Tarotcoach

En dan nog wat feiten. Het boek heeft 175 pagina’s, is (ook binnenin) full color en heeft een harde cover. Het formaat is iets groter dan A5. Het ligt daarmee lekker in de hand. Oók als je in de andere hand een tarotkaart hebt (en de betekenis wil opzoeken).

De Tarotcoach

Het boek bestaat uit vijf delen:

 1. Een eerste kennismaking
 2. Een vriendschap opbouwen
 3. Het toepassen van de tarot
 4. Tarotcoach jezelf door je leven
 5. Voor wie meer tarot wil

In het eerste deel leer je over de geschiedenis van tarot, hoe je dit boek kunt gebruiken en waarom er archetypen en symbolen in de tarot te vinden zijn. Dit boek is trouwens gebaseerd op het Rider Waite deck: één van de meest bekende en klassieke tarot decks. Je kunt ook andere decks uitlezen met de algemene kennis van tarot, maar daar kunnen eigen nuances inzitten.

De kaarten leren kennen

Het tweede deel beslaat het meeste uit het boek. Tarot bestaat uit 78 kaarten: 22 kaarten uit de grote arcana, 40 kaarten uit de kleine arcana en 16 kaarten uit de koninklijke arcana. In dit deel leer je over de individuele betekenis van alle kaarten.

Het begint bij de grote arcana en hoe je de kaarten gezamenlijk kunt zien als levenspad. Wauw! Ik werk zelf al een aantal jaren met tarot, maar dit hoofdstuk was voor mij een enorme eye-opener om de grote arcana nóg beter te begrijpen. Verder vind je er van elke kaart een uitgebreide betekenis, inclusief krachtspreuk en welke edelsteen bij de kaart past.

Het boek vervolgt de informatie met de kaarten uit de kleine arcana en de koninklijke arcana. Evenals wat informatie over de vier symbolen: Bekers, Zwaarden, Pentakels en Staven.

Tarot toepassen

In het derde deel leer je de tarot toepassen. Begin met een dagkaart trekken. Dit kan onderdeel zijn van je dagelijkse ritueel, bijvoorbeeld in de ochtend bij je ontbijt. Wat mag jij die dag horen? Bekijk de kaart goed en bedenk wat je erbij voelt. Lees vervolgens de betekenis. Andere leggingen die Fidessa benoemt zijn

Daarnaast leert ze je over de ‘springkaart’ (dus als een kaart al uit het deck springt tijdens het schudden) en het schoonhouden van je deck.

Word een tarotcoach

Het vierde deel van het boek gaat over de tarotcoach. Jij dus. Zodat je jezelf en anderen kan helpen met tarot. Met name op dat laatste gaat Fidessa in met dit boek. Hoe jij tarot kunt leggen voor een ander. Er zijn veel voorbeeldvragen te vinden, inclusief leggingen en de interpretatie van zowel de kaarten als de legging. Heel leerzaam, want zo leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je de kaarten kunt gebruiken om het gevoel / wat de kaarten willen zeggen over te brengen aan de persoon voor wie je de legging doet. Ook neemt Fidessa je van a tot z mee in een Verleden – Heden – Toekomst legging en hoe je dit aan kunt pakken. Ook ideale informatie voor ondernemers die aan het begin staan van hun spirituele carrière.

Het laatste deel deelt Fidessa wat over tarot en yoga (voor elke kaart uit de grote arcana een yogahouding) en wat je verder nog mag horen/leren over dit topic.

 • Review: De Tarotcoach
 • Review: De Tarotcoach
 • Review: De Tarotcoach
 • Review: De Tarotcoach
 • Review: De Tarotcoach
 • Review: De Tarotcoach
 • Review: De Tarotcoach

Review

De Tarotcoach is een ideaal handboek voor de beginner, maar wil je verdieping in je kennis van tarot – ook dan is het boek van Fidessa een aanrader. Wat ik zo gaaf vind aan dit boek, is dat Fidessa veel van haar persoonlijke verhaal deelt. Over hoe ze tarot als kind al meekreeg van haar vader (Onno Docters van Leeuwen, auteur van de Tarot in de herstelde orde). Ze is duidelijk in haar omschrijvingen en wat je kunt doen. Het is een praktisch boek, vól met weetjes. Een musthave in je boekenkast!

Bekijk de slideshow hierboven voor een impressie van het boek.

 • Titel: De Tarotcoach
 • Auteur: Fidessa Docters van Leeuwen
 • Prijs: €20
 • Uitgever: Kosmos Uitgevers
 • ISBN: 9789043922944
 • Bekijk ook: Het tarot journal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨