Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele Powervrouw: Fidessa Docters van Leeuwen
0
Interviews, verhalen & columns

Spirituele Powervrouw: Fidessa Docters van Leeuwen

Spirituele Powervrouw: Fidessa Docters van Leeuwen

In dit artikel uit de Spirituele Powervrouw-reeks spreken we Fidessa Docters van Leeuwen: onder andere auteur van De Tarotcoach en Het Tarot Journal. Een spiritueel ondernemer met een inspirerend verhaal! Lees je mee?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Hi! Wat is je naam en wat is het wat je doet?

Ik ben Fidessa Docters van Leeuwen en ik ben tarotexpert. Over de tarot heb ik een tweetal boeken ‘De Tarotcoach‘ en ‘Het Tarot Journal‘ geschreven, omdat ik vind dat de tarot een ideaal middel is voor persoonlijke groei (net als yoga en meditatie).

Waarom ben je hier (ooit) mee begonnen?

Als meisje van drie danste ik al tussen de kaarten. Mijn vader was een groot tarotist en heeft zijn leven aan de tarot gewijd. Hij schreef er ook een boek over. Ik vind het bijzonder dat zijn boek en mijn boeken over de tarot naast elkaar in de boekenkast staan. Vooral ook omdat hij bijna twaalf jaar geleden is overleden. Soms leg ik de kaarten en dan weet ik dat hij trots is.

Wat is je favoriete tarot kaart, en waarom?

De Zon! Omdat mijn vader deze kaart bij mijn geboorte aan mij heeft toegewezen. Het mooie van de zon is de dualiteit die hij in zich draagt. De zon kan verschroeien; de zon kan iets donkers oplichten.

Je hebt Het Tarot Journal gemaakt. Vanwaar deze stap?

Goede vraag! Na De Tarotcoach vond ik dat Het Tarot Journal er moest komen, omdat het een praktische gids vol kennis is waarin simpele beoefening van de tarot centraal staat. Alleen door te doen worden de kaarten van jou. Het Tarot Journal zet hiertoe op een eenvoudige manier toe aan. Je vindt er stapsgewijze uitleg, symboliek onthult en down-to-earth tarotlessen. Het is jouw tarotdagboek waarin jij kunt doen wat je wilt! En dat leidt er op den duur weer toe dat je jezelf beter gaat begrijpen. Je krijgt inzichten in patronen en groei. Weet dat de tarotkaarten voor mij als beste vrienden zijn, die altijd bereid zijn om mij op een liefdevolle manier richting te geven in mijn leven. Dat gun ik jou ook.

Wat mogen we nog meer van jou verwachten?

Een dag in de week heb ik vrijgemaakt om volop individuele tarotleggingen. Geïnteresseerden kunnen dan een privé-sessie van zo’n anderhalf uur met mij boeken. Als je vastgelopen bent met werk, burn-out, relaties, vriendschappen of meer wilt weten over hoe je betekenis in de wereld kunt geven, dan kan de tarot zeker uitkomst bieden. Bel naar 06-24640292 of mail naar: hallo@fidessadoctersvanleeuwen.nl. Mocht je interesse hebben in een tarot-cursus bestaande uit zes lessen, dan ben je bij mij ook aan het goede adres.

Welke praktische tools, tips of rituelen wil je meegeven?

De tarot bestaat uit 78 kaarten en dat mag veel lijken zo op het eerste gezicht. Ik hoor je denken: hoe leer ik ze ooit allemaal uit mijn hoofd?! Begin eenvoudig. Schaf een deck aan en trek iedere dag een tarotkaart. Schrijf de getrokken kaart op in Het Tarot Journal en volg zo het spoor van kaarten op de voet. Eigenlijk volg je op die manier jezelf en je groei.

Wat wil je verder nog kwijt?

Met veel plezier heb ik een kaart getrokken voor jullie, de lezers van VolleMaanKalender.nl: Zwaarden Een.

Zwaarden staan voor lucht. De hand die het ene zwaard vasthoudt laat zien dat je korte metten kunt maken met ‘onzin’ of overbodige gedachten, te veel spullen en te veel emoties, te veel social. Als je ontdekt wat nu niet meer bij je past (en daar dan ook stopt), dan wordt het zwaard, zoals te zien is op deze kaart, gekroond (dan lukt het je!). Dus stel dat je het zat bent dat je intussen vijf uur per dag op je scherm kijkt, dan is Zwaarden een een mooie aanleiding om met een kleine stap een nieuw begin te maken.

Hoe zou jij dat concreet maken in je leven? Wat zou jouw eerste kleine actie zijn?

Fidessa - Tarot Journal - Aas van Zwaarden

Headerfoto: Bulletmodels

In de Spirituele Powervrouwen-reeks interviewen wij vrouwen die bezig zijn op ’t gebied van astrologie, spiritualiteit of de maan. Je leert over diverse werkzaamheden én kunt zelf aan de slag met de tips, tools & tricks die zij met jou delen! Wil je jezelf (of iemand anders) aanmelden voor een interview, lees dan dit artikel of vul meteen het interview-formulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨