Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Chakra Wijsheid
0
Chakra's Shop

Review: Chakra Wijsheid

Review: Chakra Wijsheid

Alles is energie. Jij hebt chakra’s in en rondom je lichaam. Dit zijn energiecentra die regelen hoe je reageert op situaties, gedachten en keuzes. Wil je je laagdrempelig verdiepen in chakra’s en hun werking, dan zijn de Chakra Wijsheid orakelkaarten misschien wel wat voor jou.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

In het Chakra Wijsheid deck vind je 49 kaarten en een boekje met boodschappen die jou helpen uit te zoeken welke energiecentra uit evenwicht zijn. De boodschappen sporen je aan om na te denken over blokkades in de energiestromen en helpen je om uw chakra’s te genezen. Zo kun je de eerste stappen zetten op de weg naar innerlijke balans en een persoonlijke transformatie. Daarnaast zijn de kaarten ook geschikt voor een lezing bij anderen.

Chakra’s, wat zijn dat?

Chakra is een Sanskriet woord dat ‘Wiel van licht’ betekent. Het zijn de energiecentra in en rond je lichaam. Het zijn de verbindingen tussen jou en de rest van alles om je heen. De zeven hoofdchakra’s – waar het veelal over gaat, zo ook in dit deck – zijn als volgt:

 • Wortelchakra (ook wel Basischakra, Root chakra of Muladhara genoemd)
 • Sacraalchakra (ook wel Sacral chakra of Svadhishthana genoemd)
 • Zonnevlechtchakra (ook wel Solar Plexus of Manipura genoemd)
 • Hartchakra (ook wel Heart Chakra of Anahata genoemd)
 • Keelchakra (ook wel Throat Chakra of Vishuddha genoemd)
 • Derde oog-chakra (ook wel Third Eye of Ajna genoemd)
 • Kruinchakra (ook wel Crown Chakra of Sahasrara genoemd)

Door je chakrasysteem te kennen, kun je diepe inzichten krijgen in de invloed van verschillende vibraties en energie in en rondom je. Elk chakra trilt op een andere frequentie en is afgestemd op de aspecten van ons bewustzijn.

Een geblokkeerd chakra kan je uit balans brengen. Denk maar eens aan het Keelchakra. Heb je weleens dat je ineens ‘dichtklapt’ of niets meer weet uit te brengen, bijvoorbeeld rondom bepaalde personen of in een bepaalde situatie? Dat is een geblokkeerd Keelchakra: een Keelchakra dat uit balans is.

Je deck schoonmaken voor gebruik

Om je deck schoon te maken (energetisch) en te leren kennen is het belangrijk dat je eerst alle kaarten één voor één pakt en bekijkt. Dit zijn glossy kaarten, dus die ‘plakken’ een beetje aan elkaar vanuit de fabriek. Je moet ze dus hoe dan ook bekijken om ze los te maken, maar hiermee leer je ook tegelijkertijd je deck kennen. Bekijk de afbeeldingen en de teksten, evenals de nummers en de kleuren. Welke kaart springt er voor jou uit? En bij welke voel je weerstand? Op deze manier kun je al veel leren van je deck.

Daarnaast kun je een nieuw deck bijvoorbeeld energetisch reinigen met behulp van de volle maan (leg je deck – achter het raam – in het maanlicht om ‘m op te laden) of leg er een beschermend kristal bij, zoals engelensteen Seleniet.

Legging met Chakra Wijsheid kaarten

Chakra wijsheid orakel - VolleMaanKalender.nl

Met de kaarten uit dit deck leer je zeven hoofdchakra’s kennen en krijg je een duidelijke boodschap voor de chakra’s waar de kaarten aan gekoppeld zijn. Hiermee kun je je chakra’s (terug) in balans brengen.

Bekijk de vier kaarten hierboven maar eens. Deze kwamen na schudden als eerste uit het deck.

 1. Familie
 2. Kruinchakra
 3. Inzicht
 4. Aanwezigheid

De eerste kaart, Familie, is gekoppeld aan het Wortelchakra. Familie gaat letterlijk over roots, waar je vandaan komt. Het is je fundament. Als je deze kaart krijgt, dan betekent het dat je mag kijken naar de overtuigingen die je hebt meegekregen vanuit familie en cultuur. Zijn dat ook jouw normen en waarden, of heb je ze alleen overgenomen ‘omdat dat zo hoort’? Voel waar jouw echte verbinding zit, zowel met jezelf als in je familie/omgeving.

De tweede kaart, Kruinchakra, is één van de zeven hoofdkaarten uit het deck. Je mag je hart en geest openstellen voor alles wat er verder nog mogelijk is voor jou. Het is tijd voor diepe reflectie en meditatie. Dit is het begin van je zielenreis. De affirmatie voor jou: ‘Ik ben één met het bovenaardse‘.

De derde kaart, Inzicht, hoort bij het Derde Oog-chakra. Deze kaart gaat over zelfevaluatie en zelfinzicht. Wat zijn je grootste levenslessen geweest? En ben je altijd jezelf, of draag je soms een masker? Als jij de tijd neemt om jezelf te leren kennen, dan word je bewustzijn groter. Je zult meer en meer ervaren van de wereld om je heen. Op diverse manieren. En in alle eerlijkheid.

De laatste kaart, Aanwezigheid, hoort bij het Kruinchakra. Deze kaart vraagt jou om volledig in het huidige moment te leven. Je hebt niets aan het verleden, ook niet aan de toekomst. Je bent in het hier en nu, met alles om je heen wat je nu tot je beschikking hebt. Tobben over een toekomstige situatie of terugdenken aan een situatie zorgen voor blokkades. Dan blokkeer je jezelf als het ware, omdat je niet in het moment leeft. Maak je niet zo’n zorgen, alles zal op z’n plek vallen. Je moet alleen in het hier en nu aanwezig zijn.

Wat ik mooi vind aan de combinatie van deze vier kaarten, is dat het heel erg gaat over kijken waar je vandaan komt (het stukje waar jij in verbinding bent vanuit jezelf met de aarde en de roots die jij hebt), en de verbinding met het bovenaardse (spirituele). Blijf met beide benen op de grond en weet waar jij vandaan komt. Ga vanuit daar de verdere verbinding aan met je onderbewustzijn, je Hogere Zelf, of hoe jij het ook wil noemen. Het houdt je lichaam, geest en ziel in balans.

 • Chakra wijsheid orakel - VolleMaanKalender.nl
 • Chakra wijsheid orakel - VolleMaanKalender.nl
 • Chakra wijsheid orakel - VolleMaanKalender.nl
 • Chakra wijsheid orakel - VolleMaanKalender.nl
 • Chakra wijsheid orakel - VolleMaanKalender.nl

Review

Dit deck is een aanwinst voor als je je chakra’s beter wil leren kennen. Trek een dagelijkse kaart en ontdek waar jij (energetisch) aan mag werken. Voor de prijs van €29,95 krijg je een prachtig deck met 49 kaarten en bijbehorend boekje (143 pagina’s). De kaarten spreken voor zich, evenals de steekwoorden die genoemd worden. Je kunt ook zonder het boekje of enige voorkennis aan de slag.

Bekijk de slideshow hierboven voor een impressie van het deck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨