Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis Wortelchakra
0
Chakra's

Spirituele betekenis Wortelchakra

Wortelchakra

Wat is de spirituele betekenis van je Wortelchakra? Het Wortelchakra, ook wel Root Chakra of Muladhara genoemd, is de eerste van de zeven hoofdchakra’s. Je Wortelchakra ligt aan de basis van je wervelkolom. Lees hier over de spirituele betekenis van het Wortelchakra!

Waar staat het Wortelchakra voor?

Het Wortelchakra, ook wel Muladhara genoemd, is het eerste van de zeven hoofdchakra’s. Het bevindt zich aan de basis van je wervelkolom en wordt geassocieerd met de kleur rood. Het Wortelchakra vertegenwoordigt je basis en de verbinding met de fysieke wereld. Hier vallen ook onze basisbehoeften om te overleven onder, zoals voedsel, onderdak en veiligheid.

Het Wortelchakra regelt je gevoel van aarding, stabiliteit en veiligheid. Een Wortelchakra in balans stelt je in staat om je verbonden te voelen met de aarde en je fysieke lichaam. Dit geeft een gevoel van verbondenheid en stabiliteit in de wereld. Een Wortelchakra uit balans kan leiden tot gevoelens van angst en onzekerheid. En hiermee ook niet kunnen aarden in de fysieke wereld.

Hoe open ik mijn Wortelchakra?

Hoe kun je je Wortelchakra openen om alles weer te laten stromen? Verbind jezelf met de aarde en je fysieke lichaam door middel van yoga, meditatie en lichaamsbeweging. Het beoefenen van mindfulness en dankbaarheid helpt ook om je Wortelchakra in balans te brengen. Daarnaast kun je de kleur rood dragen, bij voorkeur aan je voeten of bij je onderrug (zoals ondergoed, onderkleding).

Wanneer je Wortelchakra in balans is, biedt het een sterke basis voor de andere chakra’s om op te bouwen. Dit leidt tot een groter gevoel van veiligheid, zekerheid en welzijn in de wereld, waardoor je je doelen en ambities met vertrouwen achterna kunt gaan!

Welke steen voor Wortelchakra?

Omdat je Wortelchakra bij element aarde hoort, zijn stenen die bij het Wortelchakra horen de rode, zwarte en bruine stenen. Denk hierbij aan Zwarte Toermalijn of Rode Jaspis.

Shop Wortelchakra items

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨