Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Engelensteen Seleniet werking en gebruik
0
Engelentekens Kristallen & stenen

Engelensteen Seleniet werking en gebruik

Seleniet werking en gebruik

Seleniet reinigt, kalmeert en zuivert. Het is dé steen die wordt ingezet als jij verder wil intunen op jouw spirituele gaven. Ook wordt Seleniet gebruikt om andere edelstenen op te laden. Lees in dit artikel over de werking en het gebruik van engelensteen Seleniet.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Seleniet (op de headerfoto te zien in combinatie met een smudgestick) is een gipsachtig mineraal dat verbonden is met je derde oog chakra en kruin chakra. Daarnaast zorgt Seleniet voor heldere communicatie en intuïtie, haalt ‘ie verwarring weg en vergroot ‘ie jouw intuïtie. Seleniet werkt op het Goddelijke: het is een Engelensteen die ervoor zorgt dat jij beter in contact kan komen met je engelen, voorouders en gidsen. Dit maakt Seleniet een populaire steen om in te zetten rondom spirituale gaven en activiteiten. Denk aan tarot leggingen, readingen, healing sessies en ga zo maar door.

Edelstenen opladen met Seleniet

Edelstenen verbruiken veel energie: de energie die jij op dat moment nodig hebt. Daarom zijn ze ook zo heilzaam. Je kunt edelstenen op diverse manieren weer opladen, zodat je hun kracht en energie weer ten volste kan ervaren. Een van die manieren is door middel van Seleniet. Leg je edelstenen in een Seleniet oplaadschijf of Seleniet oplaadschaal om ze te ontladen, op te laden en te reinigen. Je kan de edelstenen ook in de buurt van een stuk Seleniet leggen. Hoe lang leg je je edelsteen bij Seleniet in de buurt? Een halve dag tot een volledige dag is prima.

En ehh, vergeet je niet je Seleniet zelf ook zo nu en dan op te laden? Dit doe je door ‘m achter het raam in het volle maanlicht te zetten. Bekijk hier de volle maan kalender 2023.

Shop Seleniet

Seleniet FAQ

  • Wat is seleniet? Seleniet is een mineraal dat bestaat uit kristallijn calciumsulfaat. Het heeft meestal een witte, doorschijnende kleur en een glanzende of zijdeachtige uitstraling. Het staat bekend om zijn zachte, kalmerende energie en wordt vaak gebruikt in spirituele en energetische praktijken.
  • Wat is de betekenis van seleniet? Seleniet wordt geassocieerd met zuivering, helderheid en sereniteit. Het wordt beschouwd als een steen van spirituele groei, inzicht en bescherming. Het staat bekend om zijn vermogen om negatieve energieën te absorberen en een rustige sfeer te bevorderen.
  • Waar wordt seleniet gevonden? Seleniet wordt op verschillende plaatsen over de hele wereld gevonden, waaronder Mexico, de Verenigde Staten, Marokko, Griekenland en Australië. Het kan voorkomen in kristalvormen, plaatvormige structuren of als afzettingen in grotten.
  • Hoe wordt seleniet gebruikt? Seleniet wordt op verschillende manieren gebruikt. Het wordt vaak gebruikt als decoratief materiaal, zoals in geslepen stenen, sculpturen en lampen. Het kan ook worden gebruikt tijdens meditatie of energetische praktijken door het vast te houden, op het lichaam te plaatsen of in de omgeving te leggen. Selenietstaven worden soms gebruikt om aura’s en energievelden te reinigen.
  • Welke geneeskrachtige eigenschappen worden aan seleniet toegeschreven? Seleniet wordt verondersteld verschillende geneeskrachtige eigenschappen te hebben, zoals het bevorderen van helderheid van denken, het zuiveren van energie, het bevorderen van rust en ontspanning, en het stimuleren van spirituele groei. Het wordt ook soms gebruikt om een diepere verbinding met hogere spirituele rijken te vergemakkelijken.
  • Kan seleniet worden gereinigd en opgeladen? Ja, seleniet kan worden gereinigd en opgeladen. Vanwege de gevoeligheid voor water wordt aanbevolen om seleniet niet onder water te reinigen. In plaats daarvan kan het voorzichtig worden afgeveegd met een zachte doek. Seleniet kan worden opgeladen door het in het maanlicht te plaatsen of door het te combineren met andere stenen zoals bergkristal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨