Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wanneer is Pluto retrograde 2020?
0
Pluto Retrograde

Wanneer is Pluto retrograde 2020?

Pluto retrograde 2020

Pluto, de planeet van innerlijke transformatie en wedergeboorte, gaat in 2020 éénmaal retrograde. Dit is wanneer Pluto retrograde gaat en wat je ervan merkt!

Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Mercurius retrograde is de bekendste. De planeet Pluto gaat zoals gezegd over innerlijke transformatie en wedergeboorte. Tijdens een Pluto retrograde kun je op deze gebieden conflicten ervaren.

Planeet Pluto in de astrologie

Planeet Pluto is de god van de onderwereld en wordt in de astrologie gezien als ‘de grote onthuller’. Het haalt geheimen naar boven en schijnt licht op onderliggende problemen. Doel hiervan is om (positief) te veranderen en om met een schone lei te beginnen. Een zuivering, zo kun je ‘t ook wel noemen.

Pluto retrograde 2020

Pluto gaat in 2020 retrograde van zaterdag 25 april tot zondag 4 oktober in aardeteken Steenbok. Pluto retrograde in Steenbok heeft als doel te kijken naar jouw verhouding met macht en ambitie. Ben je (te) obsessief? Noemen mensen jou een controlfreak? En wat is jouw definitie van succes? Als jouw definitie van succes bijvoorbeeld 80 uur per week werken is, wat is dan je leven?

Pluto retrograde: wat ga je ervan merken?

Zoals ik hierboven al aangaf is Pluto de planeet van transformatie. Eerlijkheid is hierbij ‘t belangrijkste ingrediënt. Is iemand niet (helemaal) eerlijk of ben je niet eerlijk tegenover jezelf, dan kom je daar wel achter tijdens deze retrograde. Alles komt aan ‘t licht.

Daarom kan deze retrograde kan aanvoelen als een heftige beproeving. Wees niet bang: het is voor het goede doel. Een innerlijke zuivering zorgt uiteindelijk voor rust en ruimte in je hoofd. De wedergeboorte en (her)nieuw(d)e denkwijzes. ✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨