Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Ritueel voor oud & nieuw: reflecteren en intenties zetten
0
Rituelen

Ritueel voor oud & nieuw: reflecteren en intenties zetten

Ritueel voor oud & nieuw: reflecteren en intenties zetten

Het oude jaar loslaten en het nieuwe jaar verwelkomen: met dit oud & nieuw ritueel doe je het. Tijd om te reflecteren én om intenties te zetten. Lees hier hoe het werkt!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Oud en nieuw (en de aanloop hiernaartoe), is een tijd van bezinning. Terugblikken op de lessen van het oude jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar middels het zetten van intenties. Het zijn de dagen om (in na te denken over) het loslaten van oude gewoonten en patronen die jou niet langer dienen. Dit om ruimte te maken voor nieuwe groei en positieve verandering voor het nieuwe jaar. Je kunt natuurlijk altijd aan de slag met goede voornemens en intenties, maar het nieuwe jaar blijkt toch nog steeds wel hét moment om dit te doen.

Benodigdheden

Wat heb je nodig voor een oud & nieuw ritueel? Pak een kaars voor elke intentie die je wilt zetten, een (grotere) kaars voor de algehele energie en een pen en papier om je intenties op te schrijven. Denk ook aan andere items die je in je ritueel wilt gebruiken (zoals kristallen, wierook, persoonlijke items, kaartjes, foto’s of wat dan ook).

Aan de slag met je ritueel

Zoek een stille, fijne plek waar je je kunt concentreren op je intenties en je ritueel. Ergens waar je niet gestoord kunt worden. Misschien wil je een klein altaar of een heilige ruimte creëren.

Steek eerst de (grotere) kaars aan voor de algehele energie. Haal een paar keer diep adem om jezelf te aarden en je focus naar binnen te brengen. Zak met elke ademhaling in je eigen lichaam. Dit gaat volledig over jou.

Neem de tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar.

  • Wat waren je successen en wat waren je uitdagingen?
  • Wat heb je geleerd van deze ervaringen?
  • Wat neem je hiervan mee in het nieuwe jaar?

Na een moment van reflectie, kun je eventueel een kaartje trekken uit je eigen deck. Je kunt ook hier een tarotkaart trekken. Dit is de boodschap die jij alvast mag horen voor het komende jaar.

Leg het kaartje bij de kaarsen en ga verder met je intenties.

Wat zijn je dromen, doelen en wensen? Schrijf je je intenties voor het nieuwe jaar op papier. Wees specifiek en concentreer je op wat je in je leven wilt manifesteren.

Steek per intentie (of als je veel intenties hebt: per categorie of groep) een kaars aan en spreek de intentie hardop voor. Vuur staat voor het geven van kracht, een vonk en energie. In dit oud & nieuw ritueel staat vuur voor het geven van leven aan je intentie en het ontvlammen van je droom. Terwijl je elke intentie uitspreekt, richt je je energie en aandacht er volledig op en visualiseer je dat het tot werkelijkheid komt.

Als je klaar bent met het beschrijven van je intenties, neem dan even de tijd om het universum te bedanken voor alle begeleiding en steun. Je kunt naar wens het nieuwe jaar zegenen door wat eigen woorden hierover hardop uit te spreken.

Op naar het nieuwe jaar!

Na je ritueel kun je de kaarsen doven. Steek ze de komende weken aan als herinnering van je intenties. Daarover gesproken: misschien wil je je intenties ergens zichtbaar houden als herinnering om gefocust te blijven op het manifesteren ervan.

Fijn 2023 gewenst!

✨ Spirituele boeken ✨