Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Energiekoorden en energetische verbindingen tussen tweelingzielen 
0
Tweelingzielen

Energiekoorden en energetische verbindingen tussen tweelingzielen 

Energiekoorden en energetische verbindingen tussen tweelingzielen 

In dit artikel van gastredacteur Natasja lees je alles over energiekoorden en energetische verbindingen tussen tweelingzielen en het tweelingzielenproces.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat zijn energiekoorden?

Energiekoorden zijn energetische verbindingen tussen mensen. Maar dat is niet uitsluitend zo: je kunt ook energetische koorden hebben met dieren, plaatsen, gebeurtenissen of planten. Er zijn oneindig veel varianten mogelijk.

Denise Linn heeft een prachtig en duidelijk boek geschreven over energiekoorden. In dit boek, genaamd Energiekoorden, lees je over wat voor soort koorden er zijn. Ook geeft ‘t boek jou hierin een stuk bewustwording mee. Een aanrader om te lezen als je in het algemeen meer te weten wilt komen over koorden en energetische verbindingen!

In dit artikel ga ik dieper in op energetische verbindingen en energiekoorden tussen tweelingzielen en waarom het belangrijk kan zijn voor jou en je tweelingzielenproces. Tussen tweelingzielen werkt de verbinding nou eenmaal anders en dat zie je ook terug in het hele energetische stuk tussen hen. Energiekoorden tussen tweelingzielen zijn best belangrijk en hebben een hele grote invloed op hen.

Tweelingzielen en hun hartsverbinding: het gouden koord

Koorden tussen tweelingzielen zijn bijzonder en uniek te noemen. Ze ontwikkelen zich namelijk door alle levens heen. Tweelingzielen hebben één ‘hoofdkoord’, ook wel basis koord, dat loopt van hart tot hart. Dit energiekoord is door niets of niemand door te snijden, los te maken of te verbreken. Je kan dit zien als een levensader of een soort navelstreng tussen de twee personen.

Dit soort hartsverbindingen tussen tweelingzielen zijn er al vanaf de geboorte. Dit wordt ook wel het gouden koord genoemd. Daar hoeft tot aan de allereerste ontmoeting nog niks mee te gebeuren. Je kan dit zien als een oude telefoonlijn die jarenlang niet wordt gebruikt. Zo’n hartsverbinding zal in het begin hier en daar nog wat mankementen hebben. Ook kan het zijn dat deze misschien gerepareerd moeten worden voordat ‘ie weer goed functioneert. Dat is meteen ook de reden waarom het tussen tweelingzielen in het begin van hun ontmoeting niet per direct goed hoeft te stromen.

Hartsverbindingen tussen tweelingzielen zijn het meest bijzonder, omdat deze er anders uit zien dan de energiekoorden tussen soulmates of andere liefdesverbindingen. Het is lastig om in woorden te beschrijven hoe mooi en puur een hartsverbinding of koord tussen tweelingzielen eruit kan zien. Beeld je vooral de prachtige, sprankelende energie die er doorheen stroomt in. Dat komt dan in de buurt van hoe ‘t daadwerkelijk is.

Energiekoorden tussen tweelingzielen zijn vaak dynamisch. Dit komt omdat ze door alle levens, dimensies en tijden heen zich kunnen blijven ontwikkelen en daarom hun eigen unieke vorm of uiterlijk hebben. Dit maakt dat de koorden dikker en steviger zijn. Er wordt om die reden over tweelingzielen ook wel gesproken over een oneindige verbinding.

Tweelingzielen en verbonden chakra’s

Naast de unieke hartsverbinding zijn tweelingzielen ook op elk chakra met elkaar verbonden. Deze verbindingen met je tweelingziel zijn er niet altijd al vanaf de geboorte, maar worden aangelegd wanneer jij je tweelingziel in dit leven fysiek hebt ontmoet.

Wanneer deze chakraverbindingen er al waren, worden deze weer in gebruik genomen in dit leven. Ook kan het zijn dat je (onbewust) nieuwe energiekoorden aanlegt. Dat is omdat je dan in dit leven bepaalde verbindingen juist nodig hebt en om die reden nieuwe verbindingen aanlegt. Oude, ongebruikte verbindingen worden automatisch losgekoppeld.

Tijdens een volle maan (die alles versterkt!) zal de energie tussen jullie nog heftiger zijn en staan jullie chakra’s meer open. Je kan daardoor wat meer vermoeid zijn. Dit vraagt energetisch gewoon heel veel van je.

Dan zijn er tussen tweelingzielen nog energiekoorden op de keelchakra’s. Wat je vaak ziet is dat tweelingzielen zich niet naar elkaar kunnen of durven uitspreken. Tijdens Mercurius retrograde (Mercurius is verbonden aan het keelchakra) zal dit nog meer kunnen versterken.

Energiekoorden die activeren (of juist ‘uit’ staan)

Bij veel tweelingzielen zie je dat ze, zonder dat ze het weten, energiekoorden hebben die ruis op de lijn veroorzaken. Deze koorden dienen hen in dit leven niet meer en dat geeft een energielek. Ook verbindingen en koorden die door een ontmoeting weer (on)bewust geactiveerd worden, kunnen ‘vervuild’ zijn.

Soms heb je in vorige levens bijvoorbeeld (om wat voor reden dan ook) een afspraak gemaakt of een koord aangelegd met iemand die tussen jou en je tweelingziel in staat. Zelfs dat soort koorden kunnen geactiveerd worden. Daardoor kan jij in dit leven tijdens een ontmoeting met je tweelingziel diezelfde angsten of gevoelens ervaren zoals in dat vorige leven toen jullie elkaar verloren. Jullie sterke, energetische verbinding heeft dat koord weer geactiveerd.

Wanneer jij je van dit proces bewust wordt, zul je heel anders aankijken tegen alles wat er zich afspeelt tussen jou en je twinflame. Het gaat dus allemaal veel verder dan wat er zich afspeelt op aards vlak. Dat is vaak erg voelbaar in een tweelingzielenproces.

Wanneer jij je verder spiritueel gaat ontwikkelen, neem je sneller energie en energiekoorden waar. Voordeel hiervan is dat je dan zelf de energie tussen jou en je twinflame kan voelen (of zelfs waarnemen!), maar dit ook zelf kunt reguleren.

Verbonden met de aarde

Tweelingzielen hebben ook een belangrijk energiekoord met de aarde. Dit koord kun je zien als een soort van verankering in of met de aarde. Vaak loopt deze verbinding door tot in het midden van de aarde, en dat maakt dat jullie goed verbonden zijn met elkaar en met de aarde.

Vaak wordt dit energiekoord later in jullie verbinding aangelegd, wanneer jij en je tweelingziel een dieper energetisch stuk ingaan. Dit koord zorgt voor regulering van de energie tussen jullie (zowel het opladen als het ontladen). Daarnaast zorgt ‘t ervoor dat jullie zoveel mogelijk in het ‘hier en nu’ blijven.

Tweelingzielen en healers

Er zijn ook koorden die jou met de binnenkant van je hand verbindt met de binnenkant van de hand van je tweelingziel. Dit zie je vaak bij tweelingzielen die met elkaar samenwerken als healers, denk maar aan bijvoorbeeld lichtwerkers.

Omdat ze via een speciaal energetische koord verbonden zijn en hier een prachtige energie doorheen stroomt, zullen tweelingzielen die healingswerk met hun handen doen veel kracht en liefdesenergie uitstralen of geven. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld ook weer andere tweelingzielen op een hele krachtige manier helpen en healen.

Energiekoorden verbreken, schoonmaken of opruimen

Hartsverbindingen tussen tweelingzielen zijn, zoals ik eerder al heb uitgelegd, onbreekbaar. Alle andere koorden tussen tweelingzielen kunnen wél worden verbroken, stilgelegd of schoongemaakt.

Bij tweelingzielen zie je vaak veel oude (losliggende) koorden op de chakra’s. Vooral rondom het buikgebied. Wat je regelmatig ziet is dat er koorden zijn aangelegd tussen jou en een persoon die jou niet meer dienen en die dus energie kosten. Dit kan jullie tweelingzielenproces juist vertragen óf het kan zelfs tijdelijk stoppen.

Of wanneer jij en je tweelingziel in een ‘niet zo goed’-stuk zitten, met niet zulke leuke personen, dan kunnen deze personen bijvoorbeeld aanhaken op jullie hartsverbinding en hier misbruik van maken. Je kan dit ervaren alsof je telefoonlijn wordt afgetapt, verbroken of stilvalt.

Naarmate je verder komt in je tweelingzielenproces ben je je meer bewust van bepaalde verbindingen of energiekoorden. Dit is omdat jij je door je tweelingzielenproces ook spiritueel ontwikkelt. Uiteraard doe je dit op je eigen manier en in je eigen tijd.

  • Wanneer je je meer en meer spiritueel hebt ontwikkelt en je derde oog zich steeds meer opent, kan jij misschien zelf koorden waarnemen en zelf koorden doorsnijden.
  • Er zijn ook energetische healers die je kunnen helpen om energiekoorden ‘schoon’ te maken, zodat de energie beter kan stromen tussen jou en je tweelingziel.
  • Ook doormiddel van meditatie kun jij zelf energetische koorden waarnemen en doorsnijden. Hulpmiddelen of handvaten hiervoor staan ook aangegeven in het boek Energiekoorden van Denise Linn.
  • Aartsengel Michaël (de blauwe engel) staat er om bekend dat je hem kan aanroepen om zijn hulp om energiekoorden met zijn zwaard door te snijden.

Belangrijk is dat jij voor jezelf een manier hebt die bij je past om je te ontdoen van energiekoorden die je niet meer nodig hebt. Dit is voor iedereen een eigen proces.

Na het schoonmaken of verwijderen van een koord (of meer) tussen tweelingzielen, merk je dat het veel beter gaat stromen. Tweelingzielen zullen elkaar daardoor in het dagelijks leven veel beter begrijpen en kunnen het tweelingzielenproces veel vloeiender met elkaar doorlopen.

Leestips rondom tweelingzielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨