Sterrenbeeld Waterman: kenmerken en meer

Sterrenbeeld Waterman loopt van circa 20 januari tot 18 februari. Het is het elfde teken van de dierenriem. Lees hier over de kenmerken van Waterman!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Waterman is origineel, inventief en onafhankelijk. Waterman is het elfde teken uit de dierenriem. Tussen circa 20 januari en 18 februari staat de zon in Waterman. Het is een vast teken dat valt onder het element ‘lucht’. Traditioneel was de heerser van Waterman planeet Saturnus, maar in de moderne astrologie is dit (sinds de ontdekking ervan) planeet Uranus.

Kenmerken van Waterman

De Waterman is altijd vriendelijk en netjes, maar ze kunnen ook erg star zijn. Wanneer iemand een andere mening heeft (en zij écht niet begrijpen hoe dat nou mogelijk is), dan zijn ze erg standvastig in hun eigen opvattingen. Dat maakt de Waterman eigenwijs en behoorlijk koppig. Daarnaast zijn ze rationaal en excentriek, en dat maakt hen soms ook grillig, immoreel en onevenwichtig.

Wanneer het de Waterman te veel wordt, is vrijheid voor hen nóg belangrijker. Vrijheid is het hoogste goed. Soms lijkt het alsof de Waterman liever alleen is, want dat is makkelijker dan omgaan met andere mensen of veel emoties.

Waterman is nieuwsgierig, heeft een brede interesse in veel zaken en weet vaak veel. Vanuit die kennis is er dan ook de kunde om verandering in werking te zetten. Ze zien graag een ‘gelukkige mensheid’ en willen de wereld graag verbeteren. Ze koppelen gemakkelijk diverse oplossingen aan elkaar om tot een ‘super’oplossing te komen en hun mentale staat is altijd in denk-modus.

SymboolWaterdrager
Periodecirca 19 januari – 18 februari
HeerUranus
ElementLucht
KleurBlauw
PolariteitPositief
LichaamsdelenOnderbenen, enkels en bloedsomloop
KernwaardeVerlichten

Datum sterrenbeeld Waterman

Ben je benieuwd of jij sterrenbeeld Waterman bent? Bekijk dan of jouw verjaardag tussen deze data zit: 19 januari, 20 januari, 21 januari, 22 januari, 23 januari, 24 januari, 25 januari, 26 januari, 27 januari, 28 januari, 29 januari, 30 januari, 31 januari, 1 februari, 2 februari, 3 februari, 4 februari, 5 februari, 6 februari, 7 februari, 8 februari, 9 februari, 10 februari, 11 februari, 12 februari, 13 februari, 14 februari, 15 februari, 16 februari, 17 februari of 18 februari.

Zit je ‘tussen’ twee tekens in? In je geboortehoroscoop vind je de exacte plaatsing van jouw sterrenbeeld!

Met welk sterrenbeelden is Waterman een match?

Ben jij Tweelingen, Weegschaal of Boogschutter, dan ben je dé match voor Waterman. Een Waterman heeft graag ruimte en vrijheid en mede-luchtteken Tweelingen kan dit geven. Weegschaal is ook een mede-luchtteken en daarom begrijpt Weegschaal hoe belangrijk ruimte en lucht in een relatie is. Boogschutter is een vuurteken en zit vol met passie. Daar waar een Waterman soms rationeel kan zijn, kan een Boogschutter dit perfect aanvullen vanuit de emotionele kant.

Met welk sterrenbeelden is Waterman geen match?

Waterman is geen match met vuurteken Leeuw. Hoewel ‘opposites attract’, lijkt het in het geval van Waterman-Leeuw geen lang huwelijk. De aantrekkingskracht kan enorm zijn, maar net als met een magneet werkt er te sterk een push & pull effect. Uiteindelijk zullen ze zich niet voor de lange termijn in elkaar kunnen vinden. Aardetekens Steenbok en Maagd zijn te gestructureerd en te perfectionistisch. Ze willen orde in de chaos, maar juist die chaos kan Waterman wel waarderen. Ook watertekens Schorpioen en Vissen zijn niet de beste tekens voor Waterman. Deze tekens kunnen namelijk te emotioneel zijn en daar is Waterman niet van.

Edelstenen voor sterrenbeeld Waterman

Waterman is hét teken van verandering en innovatie. De bijzondere Blauwe Apatiet zorgt voor een boost in motivatie. Dit helpt je jouw dromen en doelen te bereiken. Een ideale steen voor iedereen die ambitieus is. Edelstenen die bij Waterman horen zijn:

Amethist / Aquamarijn / Blauwe Apatiet / Chevron Amethist / Groene Aventurijn

Sieraden voor sterrenbeeld Waterman: maak een statement

Een Waterman staat bekend om de innovatieve aard en opvallende statements, en die twee kenmerken willen ze ook graag laten zien met hun juwelen. Waterman staat voor ‘het collectief’, dus de gehele mensheid. Ze willen de aarde graag als een betere plek achterlaten voor het nageslacht en zullen dit statement dus ook qua sieraden uitdragen, bijvoorbeeld door duurzame keuzes te maken bij de aanschaf ervan. Een gerecycled item past perfect bij ze.

Is je geboortemaand januari, dan past Granaat bij jou als geboortesieraad. Is februari jouw geboortemaand, dan hoort Amethist bij jou.

Tarot kaart voor sterrenbeeld Waterman: de Ster

Bij sterrenbeeld Waterman hoort de tarot kaart Ster. Op de tarot kaart van De Ster zie je iemand water schenken uit een kan. Waterman is een waterdrager, en dit staat symbool op de kaart van De Ster. Daarnaast willen zowel De Ster als teken Waterman opvallen in de menigte en origineel zijn.

Tarot kaart De Ster
Tarot kaart De Ster

Wil je als Waterman aan de slag met tarot? Een ‘gangbaar’ deck is niets voor jou! Jij gaat liever voor een deck dat uniek en representatief is, zoals het Modern Witch Tarot deck.

Mantra’s voor Waterman

  • Ik laat m’n vrolijke mood niet verpesten door andersdenkenden.
  • Anderen hoeven niet te snappen waarom ik iets doe.
  • Ik ben vrij. 
  • Ik doe mijn eigen ding.
  • Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen. 

Lees meer over…