Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Waterman-periode 2021: een tijd om te vernieuwen
2
Zon

Waterman-periode 2021: een tijd om te vernieuwen

Waterman-seizoen

Vandaag start de Waterman-periode 2021! De zon staat nu in dit luchtteken en dat betekent maar één ding: we gaan de komende weken vanalles meemaken op ‘t gebied van innovatie, vernieuwing en disruptie. ♒

De zon staat voor ‘je wezenlijke ik’, je zelfexpressie en je identiteit. Elke 30 dagen gaat de zon over in een nieuw sterrenbeeld. Tijdens deze periode voel je de heersende energie van dit sterrenbeeld, ongeacht of je Waterman in je geboortehoroscoop hebt of niet.

De drie woorden uit de intro (innovatie, vernieuwing en disruptie) betekenen bijna hetzelfde. Het zijn echter wel dé termen om Waterman – en deze periode – het beste te omschrijven. Dingen houden zoals ze zijn? Nope, dat is niet weggelegd voor de Waterman! Daarnaast zijn ze rationaal en excentriek, en dat maakt hen soms ook grillig, immoreel en onevenwichtig.

Waterman is van de mensheid, het ‘wij’ als collectief

Waterman is van de mensheid (in z’n totaal) en Uranus, de planeet van de Waterman, gaat over radicalisering en vernieuwing. En da’s precies wat we deze Waterman-periode 2021 kunnen verwachten. Want ondanks de enorme aanpassingen het afgelopen jaar (hallo disruptie?!), zijn we er nog niet. Denk eens na hoe je mensen in jouw omgeving (of zelfs verder dan je eigen omgeving) kunt helpen.

Eenzaamheid heerst enorm onder allerlei groepen en met bijvoorbeeld technologie kunnen we al veel meer. Hoe kan jij bijdragen om dit samen te voegen? De energie van Waterman beweegt ons om na te denken over ons leven met betrekking op gemeenschappen en de mensheid. Durf dus groots te denken!

Tijdens de periode van zon in Waterman leeft er veel hoop. Hoop op doorbraken en de moed (en wil) om hieraan bij te dragen. Age of Aquarius, anyone?

Kenmerken van sterrenbeeld Waterman

SymboolWaterdrager
Periodecirca 19 januari – 18 februari
HeerUranus
ElementLucht
KleurBlauw
PolariteitPositief
LichaamsdelenOnderbenen, enkels en bloedsomloop
KernwaardeVerlichten

Astrologische agenda voor de Waterman-periode 2021

Donderdag 28 januari is de eerste volle maan van het nieuwe jaar. Een volle maan in vuurteken Leeuw.

Zaterdag 30 januari begint de eerste Mercurius retrograde van 2021. En guess what – deze staat in teken Waterman! Tijdens deze retrograde kunnen er al snel misverstanden ontstaan. Communicatie wordt bemoeilijkt, niet alleen binnen een gezin/relatie, maar ook op professioneel gebied.

Maandag 1 februari gaat liefdesplaneet Venus óók over naar Waterman. Stel jezelf open op voor nieuwe connecties en vriendschappen. Dit is de ideale tijd ervoor.

De nieuwe maan van februari is op donderdag 11 februari. Ook deze staat in Waterman. Focus je op hoe je toekomst eruit mag komen te zien. Zie het grote plaatje en deel dit op in kleine stappen. Vrijdag 12 januari is het Chinese nieuwjaar, dit jaar is het Jaar van de Os. De Os is het symbool van eerlijkheid, loyaliteit en vastberadenheid. 

Tot slot gaat op donderdag 18 februari de zon over in het laatste teken uit de dierenriem: dromerig Vissen.

De zon gaat iedere 30 dagen over in een nieuw sterrenbeeld. Tijdens elke periode voel je de invloed van de heersende astrologische energie. De Waterman-periode van 2021 begint op 20 januari en eindigt op 18 februari. Hierna dient het teken Vissen zich aan. Daarover later meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨