Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Chinees Nieuwjaar 2021: het jaar van de Os
0
Oosterse spiritualiteit & astrologie

Chinees Nieuwjaar 2021: het jaar van de Os

Chinees Nieuwjaar: het jaar van de Os

Vrijdag 12 februari 2021 is het Chinees Nieuwjaar 2021: het jaar van de Os begint dan. Je leest hier over de betekenis van het Jaar van de Os en de energie hiervan.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Het jaar van de Rat (2020) is voorbij. De Os is het tweede dier in de Chinese dierenriem en staat bekend om zijn kracht, vastberadenheid, ijverigheid en betrouwbaarheid. In de Chinese cultuur is de os, vanwege z’n rol in de landbouw en de daarbij horende kenmerken die je hiervoor leest, een gewaardeerd dier. Soms kan de Os een beetje introvert zijn, andere keren is ‘ie weer behoorlijk eigenwijs.

De energie van Os is vrij traag. Plannen gaan wellicht wat langzaam: geduld is hierbij het sleutelwoord voor het komende jaar. En dat is helemaal niet erg, want we zitten al in een turbulente periode. Rustig aan doen staat ook gelijk aan goed voor jezelf zorgen (selfcare) en goed nadenken over wat je wil. Het bouwen aan een basis, een structuur.

De Os houdt van…

  • De kleuren blauw, geel, en groen
  • De nummers 1 en 4
  • De bloemen lelietje-van-dalen en bamboe

Is jouw Chinese sterrenbeeld Os?

Iedere twaalf jaar komt het teken Os terug. Je bent qua Chinese sterrenbeelden een Os als je bent geboren in 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033 en ga zo maar door.

Voor baby’s die in 2021 worden geboren geldt dat zij – als zij na het Chinees Nieuwjaar van 2021 op 12 februari worden geboren – Os zijn. Een ‘metalen’ Os, om specifiek te zijn. In de Chinese dierenriem zijn er vijf elementen, te weten vuur, aarde, metaal, water en hout. Metaal staat voor ‘opgeruimd zijn’, schoonheid en glanzen (net als metaal).

Zijn baby’s voor 12 februari 2021 geboren, dan zijn ze nog Rat.

Volgend jaar is het Jaar van de Tijger (2022).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.