Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
12 Universele Wetten: dit zijn ze
0
Spiritualiteit

12 Universele Wetten: dit zijn ze

12 Universele Wetten: dit zijn ze

Er zijn 12 Universele Wetten. Met de kennis van deze wetten kun je je leven op allerlei niveaus beter begrijpen. Ook geven deze twaalf wetten van het Universum jou inzicht in wat je kunt doen om je doelen te bereiken. In dit artikel vind je de 12 Universele Wetten, hun betekenis én hoe jij ermee kunt werken.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

12 Universele Wetten

Hieronder vind je een lijst van de 12 Universele Wetten op alfabetische volgorde. Let op: dit is niet de officiële volgorde. Voor de doorzoekbaarheid van de informatie heb ik ervoor gekozen om ze alfabetisch weer te geven. De officiële volgorde vind je voor de volledigheid onderaan dit artikel.

Klik op de naam van de Wet en je springt naar de informatie die erover beschikbaar is. Je kunt de pagina ook in z’n geheel doorlezen om alle 12 Universele Wetten tot je te nemen. Dat laatste is vanzelfsprekend een aanrader.

 1. De Wet van Aantrekking
 2. De Wet van Actie
 3. De wet van Compensatie
 4. De Wet van Correspondentie
 5. De Wet van Eeuwigdurende Omzetting van Energie
 6. De Wet van Geslacht
 7. De Wet van Goddelijke Eenheid
 8. De Wet van Oorzaak en Gevolg
 9. De Wet van Polariteit
 10. De Wet van Relativiteit
 11. De Wet van Ritme
 12. De Wet van Trilling

De Wet van Aantrekking

De Wet van Aantrekking is een van de meest populaire wetten uit dit rijtje. If not de populairste. De Wet van Aantrekking wordt ook wel de Wet van Aantrekkingskracht genoemd.

Deze wet gaat over hoe je dingen, mensen en gebeurtenissen in je leven kunt manifesteren. Kunt aantrekken. Je gedachten, gevoelens, woorden en acties zijn namelijk ontzettend krachtig. Ze produceren energie. De wet stelt dat energie energie aantrekt op het gelijke niveau. Dit is wanneer mensen spreken van ‘high vibes’, oftewel: goede energie. Zit jij hoog in je energie, dan zul je ook iets op dat niveau aantrekken (manifesteren). Positieve energie trekt positieve energie aan. Met andere woorden: positieve gedachten, gevoelens, woorden en acties trekken positieve gedachten, gevoelens, woorden en acties aan.

Werken met deze wet is een kwestie van doen. En vooral echt geloven dat dat wat je doet, het juiste aan zal trekken. Er zijn talloze boeken over verschenen (zoals de bestseller Manifesteren kun je leren) en ook op deze site vind je er veel informatie over. Lees vooral ‘Manifesteren met de Law of Attraction: hoe werkt het?‘ om aan de slag te gaan!

De Wet van Actie

Om iets te kunnen bereiken, is actie noodzakelijk. De Wet van Actie gaat – zoals de naam al doet vermoeden – over het nemen van actie. Je las het wellicht al in het stuk hierboven over de Wet van Aantrekking: als je iets wil manifesteren in je leven, moet je doen alsof het er al is. Ook in je acties.

Elke actie levert een reactie op. En dat bepaalt hoe je gedachten, woorden en gevoelens zijn. De Wet van Actie stelt dat je alleen actie moet (mag) ondernemen die jou verder helpen. Die jou jouw doel laten bereiken. Kleine acties oppakken is al voldoende, het gaat er om dat je het doet.

Werken met deze universele wet is simpel. Bepaal je visie (of droom/doel/etc.), maak er kleine stappen van die haalbaar zijn en stel vooral niets uit. Schrijf desnoods over je voortgang en houd jezelf verantwoordelijk voor je eigen acties. Alleen jij kunt dit voor jezelf doen.

De wet van Compensatie

De wet van Compensatie is de Wet van Oorzaak en Gevolg, maar dan toegepast op het overvloed dat voor jou is. Het zijn de tastbare geschenken die jij in je leven krijgt, maar ook de mooie connecties en contacten die jij in je leven rijk bent. Hier geldt: je zaait wat je oogst.

De Wet van Correspondentie

De Wet van Correspondentie geeft aan dat alles met elkaar correspondeert. Zowel boven als beneden (‘As above, so below’), maar ook dat patronen zich altijd zullen herhalen. Een bekend voorbeeld van zo’n patroon is het spiraal. Bekijk ook eens patronen uit je eigen leven en merk op hoe dit op grote schaal – wereldwijd – óók een patroon is.

Hoe je kunt werken met de Wet van Correspondentie heeft hiermee te maken. Bekijk welk patroon jij in jouw leven kunt aanpassen en zie hoe dit ook mogelijk zou zijn op grote schaal.

De Wet van Eeuwigdurende Omzetting van Energie

De Wet van Eeuwigdurende Omzetting van Energie is een krachtige wet. Deze wet geeft aan dat energie energie maakt. Het is makkelijker om dit uit te leggen aan de hand van een voorbeeld.

Ben jij in een vrolijke mood (= hoge energie), dan zorgt dit ervoor dat wrok (= lage energie) wordt opgeslokt. En hoge energie geeft hoge energie af (voor jezelf) én trekt als een magneet dingen op hoge energie aan (= Wet van Aantrekkingskracht).

Hoe kom je in zo’n high vibe als je het niet voelt? Nou, ken je die ‘lach-sessies’, waarin men geforceerd gaat lachen als therapie? Je hersenen kennen in de basis het verschil niet en maken dus automatisch geluksstofjes aan. Daarnaast werkt het aanstekelijk; grote kans dat je binnen no time oprecht meelacht.

De Wet van Geslacht

De Wet van Geslacht is in de officiele volgorde de laatste Universele wet. Deze wet geeft aan dat alles mannelijke (yin) en vrouwelijke (yang) principes heeft. Alles is hiermee in balans. Er wordt ook wel gesproken over masculine energie (mannelijk) en feminine energie (vrouwelijk).

Lees ook: Alles over mannelijke en vrouwelijke energie (en hoe je die in balans kunt brengen)

De Wet van Goddelijke Eenheid

De Wet van Goddelijke Eenheid is officieel de eerste wet van de 12 Universele Wetten. Deze wet stelt dat alles met elkaar verbonden is. Alles is één. Elke gedachte, elk woord en elke handeling van ons zal effect hebben op anderen. Alles en iedereen is (on)bewust met elkaar verbonden. Daarom kun je het allerbeste vooral altijd jezelf zijn. Jij bent complementair aan anderen, en vice versa.

Aan de slag met de Wet van Goddelijke Eenheid? Wees jezefl! Wanneer je jezelf toestaat om te zijn wie je werkelijk bent, kun je dat in licht en liefde delen met alles om je heen.

De Wet van Oorzaak en Gevolg

De Wet van Oorzaak en Gevolg geeft aan elke actie een reactie heeft. Niets is toevallig; het is altijd voortkomend uit iets anders. Hier vallen onder andere Karma en Dharma onder. In het kort: Karma ontstaat uit egoïstisch handelen, Dharma ontstaat uit altruïstisch handelen. Je oogst wat je zaait.

Wil je met deze universele wet aan de slag, dan is het vooral goed om te begrijpen dat je acties altijd een gevolg hebben, maar dat jij zelf kiest of je gaat voor egoïsme of altruïsme.

De Wet van Polariteit

De Wet van Polariteit geeft aan dat alles altijd een tegengesteld iets heeft. Juist van deze tegenstellingen kun je leren. Er is geen licht zonder duisternis, bijvoorbeeld. En er is geen blijdschap zonder verdriet.

Als je door een moeilijks gaat, bedenk je dan dat er ook ‘een andere kant is’ en dat je hier weer naartoe aan het werken bent. Dat dat er altijd is, ook naast deze donkere periode in je leven. Herinner jezelf regelmatig aan deze wet en deze gedachtengang; dat helpt je veerkracht vergroten en dat verzacht weer de fase waar je op dat moment inzit.

De Wet van Relativiteit

De Wet van Relativiteit geeft aan dat alles relatief is. Geen enkele persoon, ervaring, emotie of actie wordt als goed of slecht gezien, totdat je ernaar kijkt in vergelijking met iets anders. Het is relatief tot elkaar. Een voorbeeld: je denkt misschien dat je arm bent, maar misschien komt dat omdat je alleen maar vrienden hebt die enorm rijk zijn. Jij bent in dit geval niet per definitie arm, maar in relatie tot je enorm rijke vrienden wel. Als je jezelf naast een ander iemand zou zetten, zou het perspectief weer anders zijn.

Werken met de Wet van Relativiteit zorgt ervoor dat je dankbaar kunt zijn met wat je hebt en dat je alles wat jou overkomt, wat je meemaakt en wat je voelt in perspectief kunt plaatsen. Er zijn altijd meerdere perspectieven per situatie. Het is maar net hoe je ergens naar kijkt én wat zich daaromheen afspeelt.

De Wet van Ritme

De Wet van Ritme stelt dat alles trilt en beweegt volgens bepaalde ritmes. Denk maar aan de seizoenen, cycli, stadia van ontwikkeling en patronen. Het is de regelmaat van het universum. Het besef dat je bij deze Universele wet mag hebben: niets is blijvend, alles is veranderlijk. Maar ook: alles komt terug en alles is aan elkaar verbonden.

De Wet van Trilling

De Wet van Trilling is officieel gezien de tweede wet. Deze wet geeft aan dat alles in het universum beweegt en trilt in patronen. Elk geluid, elke persoon, elke gedachte heeft een unieke trillingsfrequentie. Dit is op álles toepasbaar. Een hoge trilling (oftewel: een high vibe) trekt een hoge trilling aan. Verhoog je energiefrequentie en zie wat dit voor jou doet.

Officiële volgorde 12 Universele Wetten

Voor de volledigheid: hieronder staat de officiële volgorde van de 12 Universele Wetten.

 1. De Wet van Goddelijke Eenheid
 2. De Wet van Trilling
 3. De Wet van Correspondentie
 4. De Wet van Aantrekking
 5. De Wet van Actie
 6. De Wet van Eeuwigdurende Omzetting van Energie
 7. De Wet van Oorzaak en Gevolg
 8. De wet van Compensatie
 9. De Wet van Relativiteit
 10. De Wet van Polariteit
 11. De Wet van Ritme
 12. De Wet van Geslacht


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨