Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Leven met Mercurius Retrograde boek
0
Shop

Review: Leven met Mercurius Retrograde boek

Review: Leven met Mercurius Retrograde boek

Er is al veel geschreven over Mercurius retrograde, maar hoe werkt dat dan? Je leest hier een review van én informatie uit het boekLeven met Mercurius Retrograde – Werken met de energie van een tegendraadse planeet.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Het boek Leven met Mercurius Retrograde is een boek voor een ieder die geïnteresseerd is in Mercurius retrograde en de mogelijkheden hiervan. Want wist je dat je een retrograde juist in je voordeel kunt laten werken? Je moet alleen weten hoe. En met de info die je in dit boek vindt, zal ‘t jou lukken!

Inhoud van het boek Leven met Mercurius Retrograde

Leven met Mercurius Retrograde is een Nederlandstalige paperback met 192 pagina’s. Het boek is opgesplitst in vier delen:

Het boek legt heel uitgebreid uit wat Mercurius retrograde is. Zowel de spirituele uitleg (wat het betekent voor jou en wat ‘t doet met je energie) als hoe uitleg over hoe het daadwerkelijk zit met de planeet. Ook gaat het in op de vraag of Mercurius retrograde een mythe of een feit is, wat schaduwperiodes zijn en wat veelvoorkomende retrograde-effecten zijn.

Uitleg Mercurius retrograde
Uitleg Mercurius retrograde

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Dat technologie kan falen tijdens een Mercurius retrograde is je vast niet onbekend. Sterker nog: gisteren (tijdens Mercurius retrograde in Weegschaal) lagen Whatsapp, Instagram en Facebook er úrenlang uit!

Een andere manier waarop je de energie van Mercurius retrograde kunt merken is bij het doen van een dure/grote aankoop, om vervolgens een paar weken later achter te komen dat het vlák na jouw aankoop flink in de aanbieding is…

Gelukkig duidt het boek juist ook veel positieve effecten, zoals dat je bijvoorbeeld op ‘t werk ein-de-lijk klaar bent met dat ene (slopende!) project. Er staan natuurlijk nog veel meer voorbeelden in. Ik nodig je vooral uit om het boek zelf te lezen! En bedenk ook vooral voor jezelf wat jij nog aan voorbeelden toe kan voegen. Wat is jou tijdens Mercurius retrograde overkomen?

Drie zelfontwikkelingsfases van Mercurius retrograde

Wist je dat Mercurius retrograde eigenlijk drie fases kent? En dat je deze fases in kunt zetten voor zelfontwikkeling?

Als Mercurius direct loopt – normaal dus – dan ben je op bepaalde gebieden onbewust onbekwaam. Je moet je (levens)lessen nog leren, maar je kent ze nog niet.

Zodra Mercurius retrograde gaat, komen de levenslessen jouw kant op. In deze periode word je bewust onbekwaam. Je weet nu wat je nog niet kunt, maar wel dat je ‘t in je hebt. Je bent je er bewust van geworden.

Zodra de retrograde-periode voorbij is, heb jij in ‘t meest gunstige geval je (levens)lessen geleerd. Nu ben je bewust bekwaam, en je gaat richting onbewust bekwaam. Onbewust bekwaam word je als ‘t een gewoonte is geworden. Het zit ‘t al verankerd in je dagelijkse doen en laten. Het ontwikkelen van een gewoonte duurt circa 90 dagen. Gebruik die tijd ook om van bewust bekwaam naar onbewust bekwaam te gaan!

Meer over dit onderwerp en hoe je deze kennis ‘t beste kunt inzetten om te leren lees je in het boek. Ik wil natuurlijk niet alle magie verklappen ;-). Verder lees je over de do’s en don’ts tijdens deze periode.

Mercurius retrograde: wat betekent dit voor jou?

Auteur Yasmin Boland stelt dat je, door jezelf de volgende vier vragen t stellen, je erachter komt welke invloed Mercurius retrograde op jou heeft.

  • In welk element loopt Mercurius retrograde?
  • In welk sterrenbeeld loopt Mercurius retrograde?
  • In welk gedeelte van mijn geboortehoroscoop (welk huis) loopt Mercurius retrograde?
  • Worden er planeten van mij beïnvloed als Mercurius retrograde loopt?

Mercurius retrograde tijdens je geboorte

Het is natuurlijk leuk om te weten of Mercurius retrograde was tijdens je geboorte en – als dit zo is – wat dit dan betekent. Het boek geeft je uitleg én een manier om erachter te komen of de communicatieplaneet retrograde was op jouw geboortedag.

Review: Leven met Mercurius Retrograde boek - Mercurius retrograde tijdens je geboorte
Mercurius retrograde tijdens je geboorte uitleg

Het boek gaat uitgebreid in over Mercurius retrograde in de vier elementen, inclusief tips om de energie in je voordeel te gebruiken.

Mercurius retrograde in de sterrenbeelden

Mercurius is in ieder sterrenbeeld nét even wat anders. Natuurlijk komen er zaken overeen tussen de sterrenbeelden die bij één element passen, maar aIs Mercurius retrograde is in Weegschaal, dan is dat toch een andere energie dan Mercurius retrograde in Waterman.

In het boek staat Mercurius in ieder sterrenbeeld beschreven. Ram, Stier, Weegschaal, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen: ieder sterrenbeeld komt uitgebreid aan bod. Je leest er over de voordelen van Mercurius retrograde in het sterrenbeeld, inclusief vijf tips om mee de energie van Mercurius mee te werken.

Mercurius retrograde in de huizen

Het sterrenbeeld waar Mercurius retrograde in staat, bepaalt wat er onder de invloed van de planeet valt. Als je wil weten wat ‘t voor jou doet, moet je ook kijken naar de huizen in je geboortehoroscoop. Waar staat Mercurius en in welk teken? Lees hier hoe je (gratis) een geboortehoroscoop kunt aanmaken, inclusief uitgebreide uitleg.

Als je bovenstaande info hebt, kun je in het Leven met Mercurius Retrograde-boek opzoeken wat de betekenis is van Mercurius in dat huis, inclusief affirmaties, tips en waar je voor moet opletten in de retrograde-periode.

Een ontmoeting tussen jouw planeet en Mercurius retrograde

Het vierde deel van het boek is wat meer voor gevorderden, maar het is wel zo uitgelegd dat iedereen het kan begrijpen. In dit laatste deel leer je over wat het betekent als Mercurius retrograde een ‘ontmoeting’ heeft met een van jouw planeten. Je leest er over het effect van Mercurius in conjunctie met de verschillende planeten, evenals de betekenis van de woorden ‘vierkant’ en ‘oppositie’ in astrologie. De hemellichamen die in dit deel aan bod komen zijn zon, maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Daarnaast wordt er ook gesproken over ascendant, descendant, MC (medium coeli of midhemel) en IC (imum coeli).

Voorkant Leven met Mercurius Retrograde
Voorkant Leven met Mercurius Retrograde

Mercurius retrograde in 2021

Tot slot vind je in het boek de data van Mercurius tot en met 2030, inclusief sterrenbeeld, tijd en graad.

In 2021 vindt Mercurius retrograde driemaal plaats, iedere keer in een ander luchtteken.

In 2022 vindt Mercurius retrograde viermaal plaats.

Review

Het boek leest lekker weg! Alle facetten, sterrenbeelden en mogelijke posities komen aan bod en dat maakt het een heel volledig boek. Je hebt natuurlijk niet altijd alle informatie nodig, maar het is erg prettig om het als naslagwerk in huis te hebben. Zo kun je het tijdens iedere Mercurius retrograde-periode even uit de kast halen! En deel de kennis vooral ook met je vrienden en familie: zij zullen ‘t leuk vinden dat je hen zo goed doorhebt ;-).

Je scoort het boek Leven met Mercurius retrograde bij Bol.com. Er is een paperback versie (voor 23:00 uur besteld is morgen in huis!) en een e-book versie (deze download je natuurlijk meteen).

Leven met Mercurius retrograde – werken met de energie van een tegendraadse planeet‘ is geschreven voor Yasmin Boland en Kim Farnell. De Nederlandse variant van het boek wordt uitgegeven door spiritueel uitgeverij AnkhHermes. Andere boeken van deze uitgeverij zijn onder andere ‘Leven met de Maan‘, ‘Leven met de Sterren‘ en ‘Tekens van het universum‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨