Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is een Spirit Animal? 5 Tips om jouw Spirit Animal te vinden!
2
Spirit Animals Spiritualiteit

Wat is een Spirit Animal? 5 Tips om jouw Spirit Animal te vinden!

Wat is jouw Spirit Animal? 5 Tips om jouw Spirit Animal te vinden!

Jouw Spirit Animal is jouw spirituele gids in de vorm van een dier. Dit kan één dier zijn, maar je kunt ook meerdere dieren als Spirit Animal hebben. Het dier dat jouw Spirit Animal is heeft bepaalde kwaliteiten en kenmerken. Vaak komen ze in je leven om jou te helpen helpen, bijvoorbeeld door een moeilijke periode of bij het maken van een keuze. Maar hoe weet je nou wat jouw Spirit Animal is? In dit artikel leggen we je het uit!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is een Spirit Animal?

Een Spirit Animal is een dier dat een diepere betekenis heeft in jouw leven en dat jou kan helpen bij het navigeren door bepaalde uitdagingen of fases in je leven. Dit kan een dier zijn dat je vaak ziet, waar je een sterke connectie mee voelt of waar je jezelf mee identificeert. Je kunt je Spirit Animal dus zien als dierlijke belichaming van kwaliteiten en kenmerken. Een vlinder is een rups die getransformeerd is, dus is jouw Spirit Animal een vlinder dan kun je dus stellen dat jouw focus mag liggen op transformatie en (zelf)ontwikkeling.

Een Spirit Animal is nauw verbonden met de natuur en symboliseert vaak een bepaalde eigenschap of kwaliteit die je in jezelf kunt ontwikkelen. Door je te verbinden met het dier en de betekenis die het vertegenwoordigt, kun je meer in contact komen met je eigen natuur en de natuur om je heen.

Door je Spirit Animal beter te leren kennen en te begrijpen, kun je meer inzicht krijgen in je eigen persoonlijkheid en gedrag. Het kan je helpen om bepaalde kwaliteiten te ontwikkelen of juist bepaalde valkuilen te vermijden. Het is ook een manier om jezelf beter te accepteren en te waarderen.

Daarnaast kun je het opmerken van jouw Spirit Animal ook zien als boodschap van de engelen of van een (overleden) bekende. Bepaal voor jezelf vooral welk gevoel je erbij hebt.

Hoe vind je je Spirit Animal?

Er zijn verschillende manieren om je Spirit Animal te vinden en te herkennen. Dit kan bijvoorbeeld door te mediteren en jezelf open te stellen voor een boodschap of teken van een dier. Je kunt naar de natuur gaan en kijken welke dieren zich tot je aangetrokken voelen. Dit kan zijn door een dier vaak tegen te komen, of juist door een dier dat op een bepaald moment op een bijzondere manier opvalt.

Tips om jouw Spirit Animal te vinden en te herkennen:

  1. Let op je dromen. Over welk dier droom jij regelmatig?
  2. Let op je gevoel. Is er al (altijd al) een bestaande connectie met een bepaald dier? Het helpt ook om te mediteren. Tot welk dier voel jij je aangetrokken?
  3. Let op de dieren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Is het toeval of voelt het aan als meer dan dat?
  4. Tot welk element voel jij je aangetrokken: water, lucht, aarde of vuur? Zijn er dieren die binnen dit element passen én die bij jou passen?
  5. Als het gaat om een (gevoelsmatige) boodschap van een overledene: matcht het dier bij jouw herinnering aan deze persoon? Was dit misschien het lievelingsdier/huisdier van deze persoon of zijn er andere overeenkomstige kenmerken?

Het is belangrijk om je Spirit Animal te accepteren zoals het is en het niet te zien als een perfectie of magische oplossing voor alle problemen in je leven. Het is een hulpmiddel om jezelf beter te begrijpen en te groeien als persoon.

En dan, hoe werk je met je Spirit Animal?

Er zijn verschillende manieren om met je Spirit Animal te werken. Dit kan bijvoorbeeld door het bestuderen van het dier en de betekenis die het heeft. Door je te concentreren op het dier en de kwaliteiten die het vertegenwoordigt, kun je deze kwaliteiten in jezelf versterken.

Je kunt ook een voorwerp kiezen dat je herinnert aan je Spirit Animal, zoals een sieraad of een afbeelding. Dit kan je helpen om je te concentreren op de boodschap en betekenis van het dier, zelfs als je niet in de natuur bent.

Veelvoorkomende Spirit Animals en hun kenmerken

In deze lijst vind je, op alfabetische volgorde, veelvoorkomende spirituele gidsen en hun kenmerken.

Beer

Een beer wordt gezien als een van de krachtigste dieren als ‘t gaat om Spirit Animals. Is de beer jouw spirituele gids, dan heb je een diepgaande verbinding met de aarde, de natuur en het buitenleven. Een beer als Spirit Animal kan ook inspelen op jouw ‘overlevingsinstinct’ en zelfredzaamheid.

Dolfijn

Een dolfijn is speels en wijs. Heb je een dolfijn als spirituele gids, dan wil dat zeggen dat je goed bent in communiceren en (groepen) verbinden. Een dolfijn geeft wijsheid door en dat kan ook jouw taak hier op aarde zijn.

Lees hier over de spirituele betekenis van een dolfijn

Duif

De duif staat voor vrede, zegeningen en een nieuw begin. Het is een hoopvol en optimistisch dier. Is de duif jouw Spirit Animal, dan voel je je vrij om te gaan en staan waar je wil. Je bent op de plek waar je moet zijn, zowel mentaal als fysiek.

Lees hier wat de spirituele betekenis is van een duivenveer

Havik

Een havik staat voor perspectief. Het is een vogel die alles observeert en in de gaten heeft. Heb je een havik als Spirit Animal, dan heb je het vermogen om dingen van alle kanten te kunnen zien. En deze skills maken jou weer meelevend en empathisch.

Hert

Het hert als Spirit Animal geeft aan dat je erg gevoelig bent. Het is een zeer intuïtieve gids die zich niet gauw laat zien. Het hert zorgt voor een balans tussen (zelf)vertrouwen en succes. Heb je een hert als Spirit Animal, dan ben je gezegend met diepe connectie van wederzijds begrip tussen dier en mens.

Kat

Een kat als Spirit Animal symboliseert nieuwsgierigheid, avontuur en onafhankelijkheid. Ook staat een kat symbool voor eigenwijsheid en eigen wil.

Lees hier over de spirituele betekenis is van een zwarte kat

Leeuw

Een leeuw staat symbool voor het hart, de ego en moed. Is de leeuw jouw Spirit Animal, dan ben je een geboren leider met een natuurlijk gevoel voor autoriteit.

Olifant

Een olifant als spirituele gids symboliseert wijsheid en spiritueel begrip. Ook kun je goed luisteren en ben je een familiemens. Een olifant als Spirit Animal geeft aan dat je je geen zorgen moet maken, zolang je in je eigen kudde verblijft.

Muis

De muis staat voor het belang van details en controle. Een muis als spirituele gids herinnert jou eraan om de kleinere dingen in het leven niet over het hoofd te zien. Alle zaken op detailniveau zijn voor jou geschikt.

Paard

Een paard als Spirit Animal staat voor passie en gedrevenheid. Paarden zijn productief en doelgericht.

Pauw

Een pauw staat voor (weder)opstanding en heruitvinding. Een pauw weet dat het nooit te laat is om van koers te veranderen. Is de pauw jouw spirituele gids, dan moedigt het zien van een pauw jou aan om je hart te volgen. Zo kom je altijd op het juiste pad.

Schildpad

De schildpad is een spirituele gids die de reis naar wijsheid, waarheid, begrip en vrede vertegenwoordigt. Is de schildpad jouw Spirit Animal, dan heb je honderden jaren van (natuurlijke) wijsheid in je. Ook geeft een schildpad aan dat het okay is om ergens lang over te doen. Slow and steady wins the race.

Tijger

Een tijger als Spirit Animal staat voor rauwe, échte gevoelens en moties. Tijgers zijn zeer intuïtief en goed in het volgen van instincten. Daarnaast staat een Tijger symbool voor bescherming.

Uil

Een uil als spirituele gids geeft jou het vermogen om te zien wat anderen missen. Een uil ziet de diepere betekenis van dingen en ontdekt de verborgen schatten in het leven. Is de uil jouw Spirit Animal, dan ben je gezegend met veel wijsheid en kennis.

Vlinder

Een vlinder staat symbool voor transformatie en (zelf)ontwikkeling. Is een vlinder jouw Spirit Animal, dan zul je deze regelmatig zien als teken van vertrouwen.

Lees hier meer over de spirituele betekenis van een witte vlinder of de spirituele betekenis van een zwarte vlinder

Vos

De vos is dé spirituele gids van camouflage. Een vos beheerst namelijk de kunst van onthechting en meegroeien met de omgeving. Loslaten is het sleutelwoord als de vos jouw Spirit Animal is.

Wolf

De wolf staat symbool voor intelligentie, instinct en vrijheid. Een wolf verkiest oerinstincten boven alles. Is de wolf jouw Spirit Animal, dan ben je een krijger en heb je veel vechtlust. Moeilijke obstakels, zowel fysiek als mentaal, kun je allemaal aan. En met jouw eigen roedel sta je nóg sterker dan alleen.

Maak kennis met de dieren: orakel decks

Maak op een speelse manier kennis met de dieren en welke boodschap zij brengen. Er is een Nederlandstalig deck ‘Boodschappen van de dieren’ en een Engelstalig deck ‘The Spirit Animal Oracle’. Schud de kaarten, kies een kaart op gevoel en lees jouw boodschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨