Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis witte vlinder
2
Bewustzijn Spirit Animals Spiritualiteit

Spirituele betekenis witte vlinder

De spirituele betekenis van een witte vlinder

Soms ben je zo in jezelf gekeerd, dat je je misschien niet meer zo verbonden voelt met alles om je heen. Dan kan een teken van het universum helpen. Dat kan van alles zijn, zoals een dier dat je een boodschap komt brengen. Een witte vlinder bijvoorbeeld. 🦋 Gastschrijver Mandy neemt je mee in haar persoonlijke reis van tekens van het universum, de spirituele betekenis van witte vlinders en de maan.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

In De geheime boodschappen van dieren staat dat geen ander wezen de reis van transformatie krachtiger weerspiegelt dan de vlinder. Alle uitdagingen die je tegenkomt, maken onderdeel uit van jouw transformatie.

Laat ik nou net een vlinder tegenkomen als ‘s ochtends vroeg mijn hondje uitlaat. Een witte vlinder fladdert een tijdje voor me uit, licht en vrij. Het valt me op dat ik veel witte vlinders zie de laatste tijd. Een witte vlinder is voor mij een herinnering aan het universum. Dat is sinds ik ‘Het universum staat achter je’ heb gelezen, van Gabrielle Bernstein.

Dat boek leerde me dat alles met elkaar verbonden is. Dat is een troostende gedachte als ik me alleen voel of als ik er even niet zelf uitkom. Dat is iets waar ik de laatste tijd weer eventjes in zat. Ik was te ver van mijn pad afgeweken. Er was daardoor te weinig ruimte voor voelen en zelfexpressie. Ik moest te veel van mezelf en was te veel aan het geven. Misschien wel herkenbaar?

I can do less and attract more

Gabrielle Bernstein

Witte vlinder als reminder

Gelukkig waren daar de witte vlinders om me eraan te herinneren dat het universum mij steunt. Dat gaf mij het vertrouwen en de ruimte om te geloven dat het goed zou komen. Dat ik niet meteen alles moest oplossen en dat ik het niet alleen hoefde te doen. Er zou iets op mijn pad komen dat me van buitenaf zou voeden. En zo gebeurde

Zo werd het lekker weer. De zon gaf warmte en licht. Iemand nam me mee naar een meer om gewoon eens stil te liggen. En hoewel veel coronamaatregelen nog steeds gelden, waren op het juiste moment bepaalde dingen weer mogelijk. Zo ging ik naar een voorstelling van pianiste Iris Hond die Einaudi speelde. Prachtig! Wat extra mooi was, was dat ze tegenlicht kreeg waardoor op de muur een grote cirkel geprojecteerd werd met een schaduw van Iris met haar lange haren. Net een maangodin. Weer een teken.

Spirituele betekenis witte vlinder

Van de vlinder naar de maan

De maan herinnert mij eraan dat alles in de natuur een ritme heeft, dat dingen komen en gaan. Idem voor mensen. Dus is het oké als je bijvoorbeeld de ene dag minder productief bent dan de andere.
Het is oké als je de ene keer wat energieker bent dan de andere. En soms ben je meer in jezelf gekeerd (een pop) en soms spreid je je vleugels om elders heen te vliegen (vlinder). Ook oké.

Bewustwording van waar je staat is vaak al een eerste stap. Dan kun je daarna kijken wat je nodig hebt. In periodes dat de energie bij mij bijvoorbeeld minder uit mezelf komt, sta ik mezelf toe me te mogen opladen door buitenaf. Ik hoef niet alles alleen te doen. Als ik dat vergeet, herinnert de witte vlinder mij eraan dat alles met elkaar verbonden is. Die vlinder vliegt in de lucht, tussen mij, jou, de zon en de maan.

Weer opgeladen verder fladderen

Door een tijdje de focus te verplaatsen naar buiten, kan ik daarna met een frisse blik naar binnen kijken. Dan kan ik mijn pad verder vervolgen vanuit liefde. Het pad dat ik dan de bewandel is in een richting die beter is voor mezelf.

In Tekens van het universum van Denise Linn staat dat een vlinder een teken is van een nieuw begin op hoger niveau. ‘Een rups ontpopt zich tot vlinder, wat aangeeft dat dit teken kan wijzen op het ontstaan van nieuwe schoonheid en nieuw bewustzijn. Het kan ook wijzen op een periode van wedergeboorte.’

Dat is hoopvol.

‘s Avonds laat ik mijn hondje uit. Ze snuffelt en ik sta stil. Ik zoek naar de maan. Het is nieuwe maan dus ik zie haar niet. Maar ik weet dat ze er is. Net als alle witte vlinders die nu ergens liggen te slapen. Misschien fladdert er morgen eentje voor jouw neus. Let maar eens op.

3 Tips voor jou om verbonden te blijven met het universum

  • Kies een teken dat jou herinnert aan dat je gesteund wordt door het universum. Als je dat teken ziet, leun dan eens achterover. Je mag gewoon zijn en hoeft niet meteen alles zelf op te lossen. Sta open voor steun die op je pad komt.
  • Kijk iedere avond even naar de stand van de maan en blijf zo bewust van dat alles in de natuur en in jou in fases gaat. Weet dat ups en downs oké zijn. Weet dat downs voorbijgaan.
  • Als je blijft hangen in steeds dezelfde gedachten, trek dan een tarotkaart. Gabrielle Bernstein heeft een prachtige kaartenset ‘Superattractor.’ Zo’n kaart kan je op nieuwe gedachten brengen.

Deze tekst is geschreven door Mandy Verleijsdonk. Mandy is vegan en woont in Brabant, samen met haar hondje Josje. Ze blogt en vlogt over haar leven op het autisme spectrum op www.mandyverleijsdonk.nl met het oog op jezelf en anders mogen zijn. En op www.autisme-bij-vrouwen.nl verzamelt ze alles over, door en voor vrouwen met autisme. Met persoonlijke en spirituele ontwikkeling houdt ze zich eigenlijk altijd wel bezig. Ze gunt zichzelf en iedereen een fijn en passend plekje in het universum.

Mandy Verleijsdonk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.