Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Blauwe maandag 2021: 5 tips voor ‘good vibes’
2
Health & happiness

Blauwe maandag 2021: 5 tips voor ‘good vibes’

Blauwe maandag 2021: 5 tips voor 'good vibes'

Maandag 18 januari 2021 is het blauwe maandag. Die term is ooit gegeven aan de derde maandag van januari, omdat mensen op deze dag ‘t meeste een dipje hadden. Met de volgende 5 tips kom je in ‘good vibe‘ modus.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Allereerst: een dipdagje mag er zijn. Want ja, zonder duisternis geen licht. En zonder dipdag dus geen topdag. Het één kan niet bestaan zonder ’t ander.

Waar komt de term ‘Blauwe maandag’ vandaan?

Even een stukje Wikipedia. De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht de term ‘Blauwe maandag’ in 2005. Dit was op basis van een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de derde maandag van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou weer te maken hebben met het feit dat het uitvoeren van goede voornemens mislukt is (sidenote: het is nooit te laat om (opnieuw) te beginnen!) en de vakanties nog ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog steeds wel donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Of het nu voor jou geldt of niet, met onderstaande 5 tips wordt je dag mogelijk al een stuk leuker. Lees maar ‘ns mee!

1) Lachen maar

Lachen is gezond. Sterker nog: een echte lach zorgt voor een flinke boost van dopamine, endorfine en serotonine in je bloed. Je wordt er gelukkiger en rustiger. Dus wat maakt jou aan het lachen? Zoek dat dan op! Het kan een tijdschrift zijn, je favo muziek of die ene herinnering. Alles is mogelijk!

2) Wees dankbaar

Dankbaarheid: je wordt er écht gelukkiger van. Het zijn de kleine dingen die ’t ‘m doen:

  • De geur van versgewassen handdoeken.
  • Het gevoel van nieuw beddengoed.
  • Een warme douche in de ochtend.
  • Je eerste kopje thee of koffie.
  • De glimlach van je kind/partner/huisdier.

En zo is er nog veel meer te bedenken.

Als je in de ochtend – vlak na ’t opstaan – drie dingen bedenkt waar je dankbaar voor bent, dan is je mindset voor die dag al een stuk positiever. Je begint je dag heel anders dan als je je bedenkt wat er mogelijk (let op: mogelijk) niet goed zal gaan.

Laat ook vooral je telefoon nog even liggen, dan word je ook niet beïnvloed door iets van buitenaf. En ehh, als je dagelijks dankbaarheid beoefent, leg je ook nog eens nieuwe ‘weggetjes’ aan in je hersenen. Tof hè? Het is hartstikke gezond!

3) Positieve affirmaties

Wist je dat het uitspreken van positieve affirmaties, jou meteen het gevoel geeft dat het ook écht allemaal zo fijn is? Daarnaast helpt het uitspreken van affirmaties (en daar ook in geloven!) mee in het manifesteren van je droomleven. Maar we focussen nu eerst op vandaag: blauwe maandag 2021.

Manisfesteren heeft allemaal te maken met de Wet van Aantrekkingskracht (Law of Attraction). Want wat je uitspreekt en uitstraalt, trek je aan. Dus wat wil jij vandaag ontvangen? Focus op het positieve, en op de mogelijkheden. Laat het negatieve en het ‘dit niet’ achterwege. Denk aan…

  • Vandaag heb ik een goede (werk)dag.
  • Ik vertrouw op mijzelf en de keuzes die ik maak.
  • Ik ben trots op mijzelf.

Je leest meer positieve affirmaties in het artikel ‘Affirmaties voor in de ochtend: start je dag goed met positiviteit‘.

4) Bewegen maar!

Bewegen is goed voor je. Niet alleen voor je fysieke gesteldheid, maar ook mentaal word je er beter van. Je voelt je lekkerder en zelfzekerder. En juist met die positieve energie ben je weer meer gemotiveerd om ook andere dingen positief te zien.

Bewegen reduceert stress, maakt je hoofd leeg, geeft je een beter humeur én een betere nachtrust. Ook maakt beweging het stofje ‘endorfine’ vrij in je hersenen, en dat helpt weer tegen pijn, negativiteit en droefheid. Kortom: beweging maakt je positief en opgewekt.

Je hoeft geen topsport te beoefenen. Een simpele wandeling will do the trick! Lees hier waarom wandelen zo goed voor je is.

5) Een detox voor je lichaam

Het is belangrijk om dagelijks water te drinken. En vind je – net als ik – ‘gewoon’ water na een tijdje saai worden, dan voeg je extra ingrediënten (zoals gember of citroen) toe. 🍋 Ik noem ’t detoxwater.

Het ontgift je lichaam en zorgt voor een goede boost voor je immuunsysteem. Daarnaast helpt ‘t bij een opgeblazen gevoel en geeft ‘t je hele lichaam een boost. Check hier 5 recepten voor detoxwater!

En bedenk… er is morgen altijd weer een nieuwe dag. 🙏

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨